Uriel's Boodschap

(Image: Aeoliah)


Geloof in Je Zelf

door Jennifer Hoffman

Zou je anderen willen vertellen dat je in jezelf gelooft, in je mogelijkheden en je perfectie? Wat zouden ze dan van je vinden? Zouden ze je verwaand, arrogant of in zelfingenomen noemen? Nog belangrijker, kun je tegen jezelf zeggen dat je in jezelf gelooft en het echt meent? Wanneer je in jezelf gelooft erken je niet de fysieke aspecten van je wezen, dan erken je je eigen goddelijkheid. Je accepteert dat er een niet-fysiek deel van je is, je Zelf of je Hoger Zelf, en erkent zijn aanwezigheid en rol in je leven. Kun je in je Zelf geloven wanneer anderen niet in je geloven of je niet erkennen? Zie je dit als de ultieme test is van je bereidheid om je Bron-verbinding te erkennen?

Geloven in je Zelf is erkennen dat er een deel van is dat bovenmate wijs is, krachtig boven menselijk begrip en in staat om elke wens die je wenst te manifesteren. Wanneer je verklaart dat je in je Zelf gelooft erken je je partnerschap met je spirituele verbinding en creŽer je een vennootschap tussen het ego en het Zelf dat je toestaat om je moeiteloos door het leven te bewegen. Als je je in je dagelijks leven met machtstrijd bezig houdt, is dit slechts een spiegel van de strijd die je tussen het ego en het Zelf creŽert, tussen je materiŽle en spirituele aspecten.

Geloven in je Zelf staat je toe te weten, voorbij elke twijfel of angst, dat je altijd veilig en beschermd bent. Het staat je toe om in die ruimte die voorbij alle begrip is te bestaan, want weten is begrijpen in de praktijk gebracht. Wanneer je iets begrijpt heb je een begrip van zijn betekenis en plaats in je leven. Maar wanneer je het weet, kun je in vertrouwen vooruit bewegen omdat het een deel van je wezen is geworden. Dit plaatst je in een positie van kracht en verbinding waaruit je keuzes en beslissingen kunt nemen die wonderen in je leven creŽren.

Je leven is een partnerschap tussen het ego en het Zelf en wanneer deze twee samenwerken, ervaar je vreugde en vrede. Als het ego de controle krijgt ben je vol angst, twijfel en verwarring. Als je het Zelf boven het ego plaatst kun je spiritueel opgeslorpt worden en materieel in de war raken. Dit zijn twee aspecten van je en het een is niet belangrijker dan het ander. Wanneer ego en Zelf leren in harmonie samen te werken, spreken de twee stemmen in je, hoofd en hart, als ť ť n en zul je je spirituele bestemming vervuld hebben. Wees niet bang om in je Zelf te geloven want dit is de manier waarop je het spirituele aspect van je natuur erkent. Als je in het Zelf gelooft, is er geen ruimte voor oordeel, angst of twijfel omdat er geen plaats voor ze is.
Geloof deze week in je Zelf, niet ten koste van het ego, welk een functie in je leven heeft, maar als je ego's partner. Weet dat je in goddelijke perfectie bestaat en dat het het partnerschap van het ego en het Zelf is dat de sleutel tot je grootste kracht en mogelijkheden bewaart.

Copyright(c) 2004-5 by Jennifer Hoffman. All Rights Reserved.
- vertaald door Iris/Peace -

Klik Hier voor Uriel Heals (engels)