De Realiteit en het Nu

door Jennifer Hoffman

Elk moment vertegenwoordigt de verzameling van alles dat we ooit zijn geweest, gedaan en ervaren hebben, en vanaf dat moment creŽren we het volgende moment, gebaseerd op wat we geloven dat mogelijk is. Dit betekent dat we op elk moment het verleden beoordelen en het gebruiken om de toekomst op te maken. Daarom is het voor ons zo moeilijk om een andere richting in te slaan - we creŽren onze toekomst voortdurend vanuit het verleden. Maar door te leren onze realiteit vanuit het nu te creŽren, door enkel in het huidige moment te leven, verandert alles.

Het enige dat echt is in ons leven, is datgene wat een enkel ogenblik omvat, wat we geleerd hebben het 'nu' te noemen. Het is een gewoon begrip dat fantastisch klinkt op papier maar het is moeilijker om het in de praktijk uit te voeren. De realiteit vanuit het nu creŽren betekent dat we al wat we van het verleden geleerd hebben moeten vergeten en in een onbekende toekomst moeten stappen, met vertrouwen in een welwillend Universum. Het vereist dat we de waarschuwingssignalen en herinneringen uit het verleden die ons brein nauwkeurig voor ons heeft opgeslagen negeren, en geloven dat ondanks wat er in het verleden gebeurd is, de toekomst anders zal zijn.

Maar wanneer we in het nu leven wordt onze realiteit een prachtig avontuur, vol van opwindende mogelijkheden die alles overtreffen wat we zouden kunnen creŽren van wat we uit het verleden kennen. Een werkelijkheid die bestaat in het huidige moment is vol van onzekerheid die niet uit angst maar uit belofte voortkomt. Het bevat een oneindig aantal mogelijke werkelijkheden en elk ervan kan een nieuwe realiteit voor ons worden. Als we bijvoorbeeld naar een job zoeken en volledig in het huidige moment leven, openen we ons voor alles en vertrouwen we erop dat de job die de prachtigste beloningen voor ons inhoudt voor ons beschikbaar zal zijn. Het kan op een onverwachte manier naar ons toekomen - misschien via een vriend van een vriend, of een toevallige ontmoeting in een koffieshop - maar het zal in elk geval perfect voor ons zijn.

De realiteit in het 'nu' creŽren betekent zonder verwachtingen te leven, de zekerheid van hoe de dingen zouden moeten of kunnen zijn en onszelf te openen voor de onbeperkte mogelijkheden van elk 'volgend' moment. Onze realiteit kan er heel anders uitzien dan ze op het ogenblik is als we eenvoudigweg naar elk moment stappen, wetend dat het vol wonderbaarlijke gelegenheden bestaat die erop wachten dat we ons met hen verbinden. Totdat we ons van het huidige moment bewust worden, zijn we ons er niet van bewust hoe zeer we in het verleden leven en haar ervaringen gebruiken om de toekomst te projecteren.

Oefen je deze week erin om in elk moment te leven. Maak je geen zorgen over de toekomst en waardeer gewoon het heden. Wanneer je je brein traint ermee te stoppen de toekomst voor je te creŽren zul je opmerken dat je aandacht zult schenken aan andere dingen en dat er een verschuiving in je waarneming komt over jezelf en wat er voor je mogelijk is. Er is minder angst omdat er geen angst in het huidig moment bestaat - angst is gebaseerd op het verleden. Dan kun je in je ongebruikte potentiŽle werkelijkheden stappen en het leven in nieuwe richtingen zien ontvouwen, in plaats van een herhaling van dezelfde oude patronen. Dit is wanneer er wonderen gebeuren en we onze dromen kunnen verwezenlijken.

Copyright(c) 2004-5 by Jennifer Hoffman. All Rights Reserved.
Nederlandse vertaling © Ulla Mertens  -   The Golden Age

Dit artikel mag alleen in z'n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen.


Klik Hier voor Uriel Heals (engels)