Indigo's


ę Ross Warner (www.rosswarner.com)



Indigo's en Thuisscholing

door Jennifer Hoffman

Er was een stijging van 20% van het aantal kinderen uit de VS die thuis opgeleid werden door hun ouders en er wordt verwacht dat het aantal in 2006 weer gaat stijgen. Ouders kiezen er om verschillende redenen voor om hun kinderen thuis les te geven, met het inbegrip dat ze een meer gecontroleerd leerpan kunnen bieden waar kinderen kunnen vorderen volgens hun eigen tempo of leren. Scholen zijn heel anders dan ze vroeger waren toen ik nog een student was - ik hoefde niet door een metaaldetector te lopen of drugshonden in mijn kast laten snuffelen. Geweld was ongehoord en niemand droeg messen of wapens. Maar de tijden zijn veranderd en onze kinderen krijgen tegenwoordig hier op school mee te maken. En het is nog een reden te meer dat ouders ervoor kiezen om hun kinderen thuis les te geven.

Kinderen die het niet goed doen in de reguliere, regelgedreven schoolomgeving neigen ertoe goed te presteren wanneer ze thuis geschoold worden. En degenen die op school gedragsproblemen hebben en bestempeld worden als 'probleemkinderen' presteren anders wanneer ze niet onder druk van het educatiesyseem en hun gelijken staan. Dit betekent niet dat elke ouder zijn kinderen thuis zouden moeten opleiden, maar die ouders die de beslissing nemen om dit te doen zijn zich bewust van hun inspanningen. Vele Indigo's dwingen deze veranderingen af omdat de ge´ndividualiseerde aandacht en vrijheid die thuisscholing biedt juist datgene is wat ze nodig hebben, tenminste tot er veranderingen gemaakt worden in het educatiesysteem.

Wanneer de Kristalgeneratie de schoolleeftijd bereikt zullen vele van hun ouders voor thuisscholing kiezen volgens hun opleidingsbehoeften. De zachte Kristalenergie heeft niet de missie van de Indigo's om verandering af te dwingen en ze zullen gewoon niet presteren als het onder druk vereist wordt. In de plaats daarvan klappen ze dicht en weigeren ze om mee te werken tot datgene wat ze nodig hebben voor ze beschikbaar wordt. Gelukkig zijn de thuisscholingsmiddelen die voor ouders beschikbaar zijn redelijk geavanceerd en ingeblikt om te voldoen aan de behoeften van zowel Indigo's als Kristallijnen. De beslissing voor thuisscholing is er een die elke ouder persoonlijk moet maken in de context van zijn mogelijkheid, beschikbaarheid en de behoeften van zijn kinderen.
Als ouder van volwassen Indigo's besef ik dat mijn kinderen veel baat bij thuisscholing gehad zouden hebben en meer in de school ge´nteresseerd zouden geweest zijn als het leerplan meer uitgerust was volgens hun behoeften en ze niet met de druk van de leerkrachten en studenten te maken gekregen hadden. Als je besluit je kinderen thuis te scholen zijn er vele prachtige bronnen voor je beschikbaar en je kinderen zullen waarschijnlijk gedijen onder de zorg en de aandacht die ze van je krijgen. Misschien zal thuisscholing de golf van de toekomst zijn en evolueren naar een ander type van schoolsysteem waar Indigo en Kristalkinderen in kunnen gedijen.

Copyright(c) 2004-5 by Jennifer Hoffman. All Rights Reserved.
- Vertaling: Ulla Mertens -


Klik Hier Uriel Heals (engels)