Morning Notes

Begin gewoon Opnieuw

Bewerkt uit Morning Notes, door Hugh Prather (Conari Press, 2005).

De meesten van ons willen elk detail van onze toekomst op voorhand weten. Of we een nieuwe job overwegen, een nieuwe vriendschap, een nieuw computerprogramma of eenvoudigweg iets bestellen van het menu, we denken dikwijls dat we een exacte berekening van de resultaten nodig hebben voor we beginnen. Aangezien dit onmogelijk is, neigen we ertoe om te vermijden het nieuwe te proberen. Deze tendens om een frisse start te vermijden is zelfs schadelijker wanneer we een fout hebben gemaakt en komen vast te zitten over wat er verkeerd ging.
Hier is een nieuwe manier om over na te denken.

Gewoon opnieuw beginnen is de verstandigste koers. Om te herbeginnen moeten we bereid zijn om onszelf te accepteren zoals we zijn, om te werken met wat we hebben en dit te doen in het heden. Fouten hoeven enkel gecorrigeerd te worden.

Zelf-vergeving volgt wanneer we accepteren dat fouten eigenlijk onschatbaar voor onze groei en ons leerproces zijn - eerder dan verschrikkelijke fouten die enkel bewijzen hoe onvolkomen we zijn. Wanneer we op deze manier baat hebben van onze fouten, voelen we ons bemoedigd om opnieuw te beginnen of opnieuw te proberen, eerder dan verstrikt te raken in de angst van niet in staat te zijn om een onmogelijk ideaal van perfectie te bereiken.


Copyright: Adapted from Morning Notes,
by Hugh Prather (Conari Press, 2005).
Copyright (c) 2005 by Hugh Prather.
Reprinted by permission of Conari Press.
- Vertaling : Ulla Mertens -