Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Maagd

Barbara Hand Clow, 18 september 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Het is de Nieuwe Maan in Maagd, de perfecte tijd om zich af te stemmen op de vraag of je je in het nu bevindt, dat wil zeggen in de totale fysieke belichaming binnen al je bewuste lichamen - fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De "dans aan de hemel" van 2009 lijkt georganiseerd te zijn om deze menselijke behoefte te benadrukken tijdens de gehele Dag Zes van de Galactische Onderwereld (13 november 2008 tot 8 november 2009), die ik beschreven heb in De Maya-Code: Tijdversnelling en het Wakkerschudden van de Wereldgeest.

Deze Nieuwe Maan benadrukt belichaming, met Saturnus in 25 Maagd exact in conjunctie met de Nieuwe Maan en Mercurius in Maagd, vier graden ver. Dit stellium gilt: "Verman jezelf nu in het licht van de zich opbouwende chaos." De chaossirene doorboorde de lucht op 15 september, toen Uranus in Vissen voor de derde keer precies tegenover Saturnus in Maagd stond. De meeste mensen kunnen zien dat de fundamentele maatschappelijke systemen - zoals de gezondheidszorg en de auto-industrie - getransformeerd worden tijdens Dag Zes, wat de realisatiefase van de Galactische Onderwereld is. We hadden niet eens een "Schrootpremie' nodig om het te begrijpen. Deze Nieuwe Maan roept een ieder van ons op om nieuwe manieren te vinden om meer geaard en bewust te zijn temidden van zoveel beweging en verandering. Vlak nadat Pluto op 11 september direct gaat, en met Saturnus tegenover Uranus op 15 september, zal deze Nieuwe Maan veel mensen inspireren om beter leiderschap en leiding op te eisen van de mensen die aan de macht zijn. Nieuwe leiders zullen uit het niets lijken te komen, terwijl anderen plotseling zullen wegvallen. Er vormt zich een nieuw idee van hetgeen we van de buitenwereld verwachten, het collectieve, omdat zoveel mensen aan de macht verraad gepleegd hebben - en blijven voortgaan het publieke vertrouwen te verraden.

De 2009 Herfst Equinox vindt plaats op 22 september, slechts vier dagen na deze Nieuwe Maan in Maagd, wanneer we allen een diep harmonisch evenwicht ervaren, of we ons ervan bewust zijn of niet. Je kunt vollediger deelnemen aan deze tweejaarlijkse harmonie als je tijdens deze Maagd Nieuwe Maan eerst je eigen persoonlijke gronding bepaalt - en Chiron is dit jaar de sleutel. Toen ik Chiron in 1987 onderzocht, kwam ik tot het besluit dat dit nieuw ontdekte hemellichaam in een baan tussen Saturnus en Uranus cirkelde (ook een tijdje binnen Jupiter's baan) en het astrologische teken Maagd en het zesde huis regeert. [Zie Chiron: Regenboogbrug tussen de binnenste en buitenste planeten.] Sindsdien heb ik niets gezien dat me anders zou doen denken, dus zal ik even de controverse over Chiron's leiderschap bespreken.

Maagdstanden in een geboortehoroscoop beschrijven dat tendensen dwangmatig zijn en dingen op een bepaalde manier willen, de Saturnuskant van Maagd. Maagdstanden benadrukken ook onze neiging om dingen te hervormen en te transformeren, de Uranuskant van Maagd. Mensen met sterke Maagdstanden worden voortdurend verscheurd tussen dwangmatige verlangens en idealistische fantasieŽn, zodat ze naar perfectie streven. Tijdens zijn 50-jarige omloop reist Chiron naar Uranus en terug vlak bij Saturnus, en de helende centaur passeert zelfs een tijdje de baan van Saturnus om Jupiter's meesterschapkrachten binnen te halen. Letterlijk overbrugt Chiron onze persoonlijke verlangens die beschreven worden door de binnenste planeten, tot onze transpersoonlijke krachten, beschreven door de buitenste planeten. Degenen onder jullie die mensen kennen met veel planeten in Maagd of in het zesde huis, in het bijzonder de Zon, zijn vaak verbaasd geweest over hun grenzeloze energie om hun leven op te schonen en te ordenen (de schaduw kan extreme chaos creŽren). Maar toch, mysterieus genoeg, lijken ze ook zeer spiritueel en etherisch te zijn, alsof ze op een ander deuntje dansen in 3D-tijd. Eigenlijk leven Maagden in een voortdurende strijd om alles te perfectioneren, zodat ze in het nu kunnen omslaan - multi-dimensionaal samenvoegen in gelukzaligheid Ė wat in hun bewustzijn is gedownload door de patronen van de buitenste planeten. Dit is de reden waarom Chiron Maagd regeert, niet Mercurius, die in plaats daarvan perfect de nerveuze en veelzijdige Tweeling regeert en voortdurend op de nabijgelegen zon reageert.

Terwijl ik mijn eigen onderzoek voor een ogenblik gadesla, wil ik er ook graag op wijzen dat Chiron 3000 jaar geleden de meesterastroloog van Griekenland was, de astroloog der astrologen. Omdat de meeste moderne astrologen de correcte heerschappij van Chiron niet geÔdentificeerd/of gebruikt hebben, staan zij niet in verbinding met hun eigen meesterleraar! Dit is de reden waarom vele facetten van de moderne astrologie te veel in complexiteit en detail vastzitten. De moderne astrologie moet over de regenboogbrug lopen om toegang te krijgen tot transpersoonlijke kennis en multi-dimensionale krachten.

Gelet op de Nieuwe Maan-grafiek met behulp van het juiste leiderschap van Maagd, kunnen we zien dat met Saturnus en Mercurius in Maagd om de Nieuwe Maan, de tijd is gekomen voor een betere belichaming die begint met het eren van onze lichamelijkheid als het huis voor subtiele krachten, de buitenste planetaire kwaliteiten. Eigenlijk is dit chirotisch proces continu geweest tijdens de Galactische Onderwereld sinds 1999. Nu opent deze Nieuwe Maan diepe healingkamers voor iedereen die kan vertrouwen en niet bang is. De Drievoudige Conjunctie - Jupiter, Chiron, en Neptunus in Waterman - heeft velen van ons al maanden getest; het heeft diepe healing en radicale grensheroriŽnteringen geactiveerd. De meesten van ons zijn erg veranderd sinds mei van dit jaar. Nu, deze Nieuwe Maan in Maagd met Saturnus en Mercurius biedt ons de kans om het buitenste planetaire bewustzijn te belichamen, net op tijd om de kritieke evolutionaire sprong te nemen tijdens Dag Zes van de Galactische Onderwereld, de realisatiefase van de Achtste Onderwereld.

Dus, wat is de echte agenda van Dag Zes? Wij zijn het hoogtepunt van de soorten op Aarde, omdat we verkozen werden om zorg te dragen voor deze planeet, maar de meeste mensen hebben nauwelijks geleerd hoe ze hun eigen hond moeten voeden! We hebben het verhaal van onze eigen evolutie grotendeels tijdens de laatste 250 jaar ontdekt en sinds 1999 hebben we onze plaats in het hele universum gevonden. Dit leidt ertoe dat velen zich herinneren dat we geboren zijn om de hoeders van de Aarde te zijn. Ons ontwaken is een indrukwekkend zicht voor de PleiadiŽrs, die reeds door deze passage gingen en het universum 100.000 jaar geleden opnieuw binnengingen. We zijn allen kinderen van het universum en elke persoon die volledig belichaamd wordt op Aarde, wordt een portaal voor hogere krachten tijdens het einde van de Maya-kalender. Hogere krachten die door elke persoon stromen, kunnen onmiddellijk de kwade krachten ten val brengen die de Aarde in quarantaine hebben geplaatst in het universum. Stuk voor stuk kan de krankzinnige schade aan onze planeet teniet worden gedaan en deze Nieuwe Maan is een begin.

Het stellium - Saturnus, Nieuwe Maan en Mercurius in Maagd Ė kondigt aan dat in het nu zijn het doel van deze Nieuwe Maan is. Mercurius is retrograde, dus kan dit bewustzijn niet erg mentaal zijn, maar omwille van Saturnus rechts van de Nieuwe Maan, kun je deze vibrationele expansie voelen. Misschien voel je een subtiele rust die uit een andere dimensie lijkt te komen, een subtiele AHA! die stelt dat je in verbinding staat met de glinsterende wereld, de gouden wereld van de kindertijd. Je zou ook bijna overweldigd kunnen worden door de download van een lange lijst van alle dingen die je meteen moet veranderen. Als dat gebeurt, schrijf het dan allemaal op! Neem een paar minuten de tijd om ermee in te stemmen de dingen op je lijst te veranderen - en maak er vervolgens een papieren vliegtuig van en laat hem op straat vliegen. De waarheid is dat je perfect en prachtig bent precies zoals je bent. Maar de Uranus retrograde, exact tegenover het stellium, pusht iedereen zenuwachtig om alles te veranderen - en deze druk was intens net een paar dagen voor de Nieuwe Maan tijdens de exacte Saturnus/Uranus oppositie. Wel, dingen veranderen is niet echt waar deze Nieuwe Maan om draait, het gaat over het registreren van het nieuwe krachtveldpotentieel op onze planeet, diep in onze bewuste lichamen. De uiterlijke werkelijkheid verschuift en verandert zo snel dat je deze nieuwe frequenties moet registreren door ze in volledig vertrouwen te voelen - dat wil zeggen door het instinct van je eigen soort.

Zoals je weet uit mijn eerdere 2009 lezingen, is de Drievoudige Conjunctie is de grote duwboot dit jaar en tijdens de Nieuwe Maan quincunxt hij het stellium in Maagd. Dus is de spanning tussen de spiritualiteit van Neptunus en de healing van Chiron de energie die ons dwingt om in het nu te leven. Je wordt geblokkeerd om toegang tot het nu te krijgen als je innerlijke kernwonden (Chiron) in pijn gelaagd zijn en dan kun je je grenzen naar vele dimensies(Neptunus) niet uitbreiden. Als Mars of Pluto bijvoorbeeld Mercurius/Nieuwe Maan/Saturnus in Maagd d.m.v. een quincunx zou pushen, dan zou deze Nieuwe Maan over het oplossen van praktische problemen handelen; je zou een lange lijst om af te werken hebben! Maar, de Drievoudige Conjunctie die het stellium pusht zegt dat cellulaire verschuiving zal optreden als we alleen maar een ogenblik stoppen om het nu binnen te gaan en ons vervolgens te laten versmelten in gelukzaligheid. Mars en Pluto kunnen je op praktische wijze diepgaand motiveren, maar ze kunnen je niet loslaten in het al-dat-is.

De volgende vraag is dan: waar is de push op deze kaart? Het is de goede oude directe Pluto, die een vierkant maakt met het Maagdstellium. Pluto ging direct in vroege Steenbok op 11 september, toen de buitenste collectieve patronen onze wereld weer begonnen te domineren. Radicale transformaties van de Planetaire en Nationale Onderwereldstructuren verhitten opnieuw na ietwat slapende geweest te zijn sinds april. Net als het najaar van 2008 en de winter van 2009 gaat de vernietiging van de oude manier van leven zo snel dat weerstand niet werkt, we moeten allen de dingen die ons niet langer dienen opgeven. Maar, het doel van deze Nieuwe Maan is om je eigen innerlijke kracht en macht te herkennen temidden van deze chaos, om je grote vooruitgang in persoonlijke genezing en spiritualiteit te bevestigen.

Venus en Mars zijn buitengewoon intrigerend. Venus in 28 Leeuw staat tegenover de Drievoudige conjunctie en Pluto staat in een driehoek met Steenbok. Dit suggereert dat de vrouwelijke ontvankelijkheid en open harten onze persoonlijke groei zullen ondersteunen, wat verdiept zal worden door Plutoniaanse duidelijkheid. Mars in 15 Kreeft quincunxt Jupiter in 18 Waterman, dus Mars in de waterige en ondersteunende Kreeft duwt Jupiter in Waterman om onze idealen uit te breiden, om onze geest uit te strekken naar gebieden die ooit onbereikbaar leken. Godinnenkrachten hebben de neiging heel sterk zijn als Mars in Kreeft staat, dus vraag ik me af of de VS in staat zal zijn om nog langer in Afghanistan te blijven, omdat de burgerdoden stijgen, de troepenuitputting groeit en de VS aan het verliezen is. Mars heeft de neiging om heel eerlijk te zijn in Kreeft, omdat het moeilijk is om ware gevoelens te ontkennen. De 1776 VS oprichtingskaart heeft vier planeten in Kreeft/Venus/Jupiter, Zon/Mercurius - dus kunnen we nu een tijdelijke stijging van de Amerikaanse agressie ervaren, wat gewoon zal instorten wanneer Mars midden oktober naar Leeuw gaat, vooral omdat er binnenkort een financiŽle afrekening zal komen.

Wat de Drievoudige Conjunctie betreft, heeft ze zich nogal wat afgescheiden, maar Venus staat het dichtst bij de oppositie met Neptunus. Dit suggereert dat spiritueel werk de vrouwelijke ondersteuning zal versterken, dus zal de vrouwenbeweging in Afghanistan binnenkort misschien meer gerespecteerd worden. Het Nieuwe Maan-stellium staat dicht bij Neptunus in 22 Maagd op de 1776 VS kaart. De VS Neptunus staat in een vierkant met Mars in Tweelingen en vele astrologen waaronder ikzelf denken dat dit Neptunus/Mars vierkant ervoor zorgt dat de VS roekeloos vreemde landen binnenvalt, de strijd verliest en terug naar huis loopt. Deze maanmaand kan het tijdstip zijn waarin de VS de oorlog in Afghanistan eindelijk opgeeft.

Over het algemeen zou ik zeggen dit een zeer scherpe en gespannen Nieuwe Maan is. Het zou verstandig zijn om te stoppen met wat je doet en een tijdje na te denken en te mediteren gedurende deze Nieuwe Maan, anders zal het potentieel van Chiron die het stellium van de maan regeert, gemakkelijk gemist worden. Chiron is een klein hemellichaam op een zeer elliptische baan en net zoals homeopathie is zijn invloed snel en subtiel. Ondertussen is deze Nieuwe Maan het nieuwe ordelijke gebied dat net voor de Herfst Equinox binnenkomt. Dus, als je tijdens deze Nieuwe Maan niet geaard bent, zal het moeilijk zijn om de harmonie van de Herfst Equinox in te prenten. De herfsttransities, evenals de voltooiing van Dag Zes in begin november, suggereren alle dat we dicht bij een andere fase van financieel verlies en chaos zitten. Als je je kunt herinneren hoe je je voelde toen vorig jaar alles crashte, heb je dit gevoel misschien liever niet opnieuw? Nou ja, je kunt verstandige keuzes maken als je geaard en gecentreerd bent, dus raad ik je aan het bericht van de Nieuwe Maan in Maagd ter harte te nemen: Kom volledig in je lichaam! Dan zul je niet vergeten om je af te stemmen op de Herfst Equinox-lezing in een paar dagen. Gerry en ik zullen lesgeven in Stockholm, Zweden, tijdens de Nieuwe Maan, recht op de scheiding van de Wereldboom (Calleman), dus denk aan ons als je je naar het glorieuze nu beweegt!

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten