Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Schorpioen

Barbara Hand Clow, 28 oktober 2008††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Met de Nieuwe Maan in Schorpioen worden we, ongeacht de afleiding in de uiterlijke werkelijkheid, in onze innerlijke wereld binnengetrokken. Dit is voor de meesten van jullie nu zeker en vast welkom? In mijn lezing voor de Herfst Equinox die net voor de Nieuwe Maan in Weegschaal plaatsvond, benadrukte ik het belang van persoonlijk evenwicht, gezonde materiŽle waarden en goede relaties gedurende deze herfst. Dit was omdat het astrologisch veld, evenals de laatste maanden van Nacht Vijf van de Galactische Onderwereld, suggereerde dat er een groot financieel- en machtsverlies zou plaatsvinden, dit is exact zo uitgedraaid.

Ongeacht de op touw gezette ďBailoutsĒ (redding vert.) of politieke houding werd wereld in de grote uitlijning gegooid Ė de Vierde Wereld van de Galactische Onderwereld, de vroege stadia van het creŽren van wereldvrede. Vervolgens zullen de mensen hun rechtmatige plaats in de galactische politiek of ďExopolitiekĒ innemen. (zie De Maya Code door Clow en De Maya Kalender door Calleman) Temidden van de globale verschuiving is het voor elk van ons zeer moeilijk om het evenwicht te behouden, toch zijn wij de essentie van het nieuwe evenwicht! De zigzaggende markten en worstelingen over de regeringstussenkomst bewijzen opmerkelijk dat de astrologie en de Maya Kalender de menselijke psychologie beÔnvloeden. Irrationele angsten die door de Elite aangewakkerd worden heersen alom, maar de tijd staat aan de kant van het volk. Terwijl we de vroege winter naderen heeft de eerste fase van de grote doorbraak reeds plaatsgevonden. We zoeken persoonlijke richting temidden van de nieuwe wereld, de essentie van de zoektocht van Schorpioen.

En terwijl je je voorbereidt op het potentieel van de Nieuwe Maan in Schorpioen: hoe was je persoonlijk evenwicht wat betreft je belangrijke relaties gedurende de maansomloop in Weegschaal? Werd je zo bang als een nachtmerrie toen de materiŽle werkelijkheid om je heen doldraaide toen de markttitanen als dinosauriŽrs in een moeras in elkaar kletterden? Of was je een van de toenemende aantallen die kalm bleven omdat je begreep dat de structuren van de Planetaire en Nationale Onderwerelden om ons heen in elkaar storten om plaats te maken voor nieuwe systemen? Carl Calleman's tijd-versnelling-hypothese heeft zich veelzeggend bewezen door de financiŽle gebeurtenissen in deze herfst. Hij zei zelfs dat we eerst stabilisatie zouden zien in de landen die zich bevinden op de geografische middellijn (12 graden Oost), zoals Zweden. Zwedens oplossing voor hun eigen bankcrisis in 1992 werd aangehaald als model voor financiŽle oplossing in deze herfst (23/9/2008, New York Times). Elke dag zien we dat de geschiedenis werkelijk geleid wordt door een goddelijk plan, wat betekent dat ons persoonlijk leven betekenisvol is.

De globale financiŽle instorting in de herfst van 2008 en de daaropvolgende politieke uitlijningen zijn verbluffend en ik voorspelde ze in De Maya Code en in deze column. De volledige omvang van deze fase van de crash (er komt meer in 10/2009) zal opgeklaard zijn tegen 30 oktober wanneer Mercurius zijn recente retrogradepunt voorbij is (vlak na de Herst Equinox) in 23 Weegschaal. Merk op dat de schandelijke ďBailoutĒ werd goedgekeurd toen Mercurius in terugkeer was, het zal de financiŽle schade niet herstellen; de banken en ondernemingen die in deze achterbakse redding getrokken werden, zullen uiteindelijk geschaad worden door hun deelname. De ďBailoutĒ is een redding van de blauwbloeden door de blauwbloeden, evenals de uiteindelijke systematische overname door de Bushieten; het zal de werkende economie van de VS niet ondersteunen. Jullie fundamentele waarde bestaat niet in markten of systemen en nu is de tijd gekomen om gemeenschappelijk te werk te gaan om nieuwe niveaus van soevereiniteit te bereiken.

Terwijl het herfstlicht verzwakt en de bomen beginnen te slapen, duiken we natuurlijk in ons innerlijke zelf; Schorpioen eist waarheid. Ik zal deze Nieuwe Maan beschouwen als een schatkaart, omdat Dag Zes van de Galactische Onderwereld zich op 12 november opent. Wanneer we naar ons onderbewustzijn reizen, vinden we er de innerlijke archetypes van bewustzijn die de rollen op het uiterlijke wereldtoneel uitspelen! Deze Nieuwe Maan onthult verbluffende innerlijke/uiterlijke archetypes. Ik zal deze kaart lezen als een zich ontvouwend drama dat zich in je innerlijke-wereld piano zal afspelen, of je het leuk vindt of niet. Eťn ding dat ik met zekerheid kan zeggen is: hoe bewuster je je bent van de manier waarop de uiterlijke symfonie je innerlijk triggert, hoe meer plezier je deze maand zult hebben.

Sommigen van jullie zullen zich afgevraagd hebben waarom ik zo weinig te zeggen had over de VS verkiezingen van 2008? Dit is omdat het onmogelijk was om de kwaliteit van de velden te bepalen die ter plaatse zouden zijn gedurende de verkiezingen tot Amerika na 15 augustus - als Keizerrijk - in elkaar stortte, wat de opening was van de Vierde Wereld. Nu er genoeg verandering heeft plaatsgevonden kan ik de richting van de VS politiek inschatten in deze Nieuwe Maan-lezing, geschreven twee weken voor de VS verkiezingen. Bovendien, voor sommigen van jullie die opgemerkt hebben dat de politieke astrologie in het algemeen uiterst saai is geworden Ė dit komt omdat de meeste astrologen de tijdversnelling, sinds 5 januari 1999, niet begrijpen. De verkiezingen in overweging nemend ben ik niet bepaald geÔnteresseerd in wie er wint. Ik ben geÔnteresseerd in het beschrijven van de krachten die de kandidaten dragen, aangezien deze krachten de werkelijkheid zullen beÔnvloeden ongeacht de uitkomst van de stemmen. Dus wie draagt welk Vierde Wereld archetype? Zoals altijd is het enkel mijn doel om jullie perspectief te verruimen en er wat mee te kunnen lachen.

Saturnus staat voor de eerste keer exact tegenover Uranus op 4 november en maakt dit de opening naar de opkomende Amerikaanse verkiezingen: John McCain draagt het Saturnus archetype, ongeacht zijn slimme Venusiaanse afleiding - Sarah Palin Ė terwijl Barack Obama en Joe Biden het Uranus archetype dragen, samen met hun spandoek van veranderingen. Intrigerend genoeg activeert de Saturnus/Uranus oppositie in 19 Maagd/Vissen de 1776 Neptunus in 22 Maagd (zie Methodologie). Deze verkiezingen zijn opgezet om het verontrustende 1776 USA Neptunus in Maagd vierkant Mars in Tweelingen op te lossen, dat de VS inspireert om betrokken te geraken bij desastreuze buitenlandse oorlogen die altijd eindigen in het uitputten van het land. Gedurende de laatste Saturnus/Uranus oppositie in 1966 stonden de grote buitenste planeten tegenover tekens met Saturnus in 18 Vissen/Uranus in 18 Maagd. Deze oppositie in de jaren '60 was een spirituele crisis voor Amerika die in oorlog was met Vietnam en verscheurd werd door raciale spanningen en nu is de oppositie een materiŽle crisis die ruimte zal maken voor spirit.

De VS heeft zich net aan het begin van de Planetaire Onderwereld in 1755 als natie samen geschaard binnen de Dertien Kolonies en dan in 1776 de grondwet ontworpen toen Nacht Een zich opende. De VS is de globale vortex van de Planetaire Onderwereld, maar toch is het land veelal blind hiervoor ook al is de Maya Kalender de spirituele bron van de Amerika's, niet Europa of AziŽ. Nu, met de Saturnus-tegenover-Uranus opstelling die zich weer herhaald op de 1776 Neptunus-vierkant-Mars, hebben we een archetypische wedstrijd tussen een oud-strijder (Saturnus) en een jonge kandidaat die verandering vertegenwoordigt (Uranus). Heimelijk hopen velen dat Obama onmiddellijk uit Iraq en Afghanistan zal vertrekken als hij verkozen wordt en iedereen weet dat McCain het Amerikaanse militarisme zou versterken hetgeen sommigen prefereren. Hoe dan ook, Amerika's desastreuze flirt met het worden van een tweede Romeinse Rijk sinds 1999, zal gedeeltelijk ineenstorten als gevolg van de verkiezingen van 2008. Dus laten we naar dit historisch moment kijken dat zijn indruk diepgaand zal achterlaten in het psychisch veld van Amerika door deze Nieuwe Maan in Schorpioen.

De Nieuwe Maan in Schorpioen heeft eigenlijk geen aspecten, behalve een breed sextiel tot Pluto op het Galactisch Centrum dat de grote invloed van deze Nieuwe Maan benadrukt. (Ik gebruik geen halve-vierkanten en sesquiquadraten (135į - combinatie van vierkant + halve-vierkant - vert.) tenzij ze minder dan 1į zijn omdat ze gewoon niet sterk genoeg zijn.) Het Sabiaans symbool (Graadbeelden bij elk van de 360į van de dierenriem - vert.) voor 6 Schorpioen is het beeld van mannen die van thuis weggetrokken worden door een goudkoorts zodat ze hun economische status kunnen verbeteren alsook om te gokken; deze maansomloop moedigt ons aan om te graven naar nieuwe paden en nieuwe vormen van rijkdom te zoeken. Deze maansomloop is de perfecte opstelling voor het vinden van persoonlijke manieren om de komende nieuwe wereld te navigeren aangezien de materiŽle wereld een goudmijn is waar iedereen een gelijk aandeel in heeft - en de kandidaten moedig de archetypes voor ons dragen. Wat betreft Saturnus-tegenover-Uranus, McCain: omwille van zijn fysieke stijfheid als gevolg van oorlogswonden, kanker en leeftijd, weerspiegelt hij Saturnus die zijn wanhopige zoektocht naar orde in een chaotische wereld uitspeelt. Obama zou een van de jongste presidenten zijn en hij is ongelooflijk gezond en yogisch. Zijn hoofdslogan Ė ďVeranderingĒ Ė belichaamt de zoektocht van Uranus die door hem loopt terwijl hij zich als een (tover)staf door een snel bewegende wereld beweegt. Biden, die de wachttijd vertegenwoordigt, grondt deze buitengewone partner. Tekens bij de mix toevoegend: Saturnus in Maagd verlangt orde tegen elke prijs terwijl Uranus in Vissen de totale transformatie van spirituele waarden in de cultuur verlangt. George W. Bush greep de versnelde energie van de Galactische Onderwereld in 2000; Obama zou het vredespotentieel van de Vierde Wereld kunnen vrijgeven en McCain zou de Galactische Onderwereld kunnen vertragen, maar hem niet kunnen tegenhouden.

Onbewust bieden veel mensen deze banier-archetypen weerstand omdat de naderende Saturnus/Uranus oppositie de onopgeloste conflicten van de recente jaren '60 heeft opgegraven. Gedurende 1965-67 waren er in de VS historische burgerrechtelijke en anti-oorlog demonstraties. Nu kunnen veel mensen in de wereld niet begrijpen waarom dezelfde problemen maar blijven doorgaan. Kunnen de Amerikanen niets oplossen i.p.v. gewoon te herhalen? Ja, ze kunnen het en ze zullen het doen want nu beginnen het geld en de wapens van de VS op te geraken. Als de VS kritischer zou zijn over haar eigen handelingen dan zouden de dingen gemakkelijker kunnen veranderen. Maar omdat Mars op de kaart van 1776 Neptunus vierkant staat, neigt de VS tot blinde fantasieŽn over haar grootheid.

Om te voorspellen wat er geleerd kan worden gedurende de opkomende Saturnus/Uranus opposities 2008-10, moeten we terugkijken naar de vorige conjuncties van Saturnus en Uranus in 1988 die plaatsvonden juist op het Galactische Centrum. In 1988 gaf de Sovjet Unie de oorlog in Afghanistan op hetgeen een nieuwe wedloop creŽerde over de controle van olie en drugs in de regio. De Iraans-Iraakse oorlog ging ten einde en daarna viel de VS Irak binnen en heeft Iran voortdurend bedreigd. De 2008-10 Saturnus/Uranus opposities zullen de VS mogelijk onder druk zetten om de militaire campagnes in het Midden-Oosten bijna te elimineren wat diplomatieke relaties met Iran, Irak en Afghanistan noodzakelijk zou maken. Wat betreft Amerika's onopgeloste racisme is het fascinerend om je eraan te herinneren dat Jesse Jackson in 1988 geprobeerd heeft de Democratische presidentsnominatie te veroveren en nu hebben we Barack Obama in de race en hij zal waarschijnlijk winnen. De grote conflicten die zich gedurende 1989-89 in de VS afspeelden zullen terug van kracht zijn gedurende 2008-10. Er moet groei plaatsvinden of de VS gaat volledig gemarginaliseerd worden in de wereld. Ik denk niet dat dit zal gebeuren omdat de Maya Kalender een geschenk is van het Westelijke halfrond.

Kijkend naar de andere configuraties in de Nieuwe Maan-kaart bewegen zich Venus-in-vrijheidslievendheid en roekeloze-Boogschutter naar een T-vierkant naar de Saturnus/Uranus oppositie, wat exact op 3 november zal zijn, net voor de verkiezingen. Sinds Ms Palin de residente schoonheidskoningin is die door de vaderlijke strijder McCain werd geselecteerd, belichaamt ze Venus in het T-vierkant, de grootste lippenstift-afleiding van de verkiezingen van 2008. Ze is een jokerkaart om getrokken te worden voor opperste domheid of belachelijke magie, McCains grootste gok tot nu toe. Bijvoorbeeld: gedurende het T-vierkant op 3 november is Venus sextiel met Chiron/Neptunus in Waterman, wat suggereert dat haar rol eigenlijk helend en spiritueel kan zijn. Misschien is deze energie enkel voor McCain persoonlijk en/of een genezingskracht voor oud-strijders. Misschien voelt ze echte bezorgdheid voor haar eigen zoon in Irak? Palin weerspiegelt zeker dat het voor veel mannen moeilijk is om op te staan voor vrede op Aarde.

Mercurius in 19 Weegschaal is exact quincunx Uranus (Obama) in Vissen en Mercurius in Weegschaal is Venusiaans, de zilveren vibratie die Palin gedragen heeft doorheen de Mercurius teruggang in Weegschaal. Palin verscheen op het toneel op 28 augustus, net toen Mercurius op het punt stond zich naar Weegschaal te bewegen, dus kon ze Obama een zeer vreemde en destabiliserende slag toegeven op de dag voor de verkiezing. Ook gaat Mercurius naar Schorpioen vlak na de Saturnus/Uranus oppositie net voor de zonsopgang op 4 november! Wat kan dit betekenen? Het kan een slecht teken zijn voor Obama omdat terwijl men zich in de geheim van het stemhokje bevindt, het mensen kan aanmoedigen om terug te vallen op racistische neigingen i.p.v. zich te houden aan hun nieuw opkomende hogere principes, wat de puurste energie is die Schorpioen draagt.

Ongeacht de vreemde toestanden na Halloween is er een dichte harmonie van sextielen (60į hoeken die de meest stabiele hoeken in het zonnestelsel zijn); Saturnus in 18 Maagd sextielt Mars in 17 Schorpioen, daarna sextielt Mars Jupiter in 16 Steenbok en Jupiter sextielt Uranus in 19 Vissen. (Natuurlijk staat Uranus dan in oppositie met Saturnus.) Deze ketting van sextielen activeert de latere tekens en construeert een zeer sterke energiesignatuur voor de eerste Saturnus/Uranus oppositie, zoals een regenboogbrug van stabiele krachten die op 4 november zelfs dichter samentrekken. Ik denk dat deze configuratie betekent dat onze nieuwe structuren (Saturnus in Maagd) met nieuwe diepgaandheid en kracht zullen versterkt worden (Mars in Schorpioen) terwijl ze de financiŽle herstructurering voelen (Jupiter in Steenbok) die de basis kan zijn voor grote spirituele verandering (Uranus in Vissen). Deze 'sextielketting' bevat ook Mars-driehoek-Uranus en Jupiter-driehoek-Saturnus, een mooie harmonische vrijgave voor Saturnus-tegenover-Uranus.

Ik verwonder mij hoe de patronen in de hemel de grote Galactische Onderwereld-tijdversnelling weerspiegelen; dit soort configuraties geven ons een reden om te hopen op een betere toekomst. Dus, amuseer je met het kijken naar de dans op het wereldtoneel! Dit is een prachtige maand om je emoties te observeren terwijl je de spelers observeert die de kwesties dragen die je nog niet in jezelf hebt opgelost! Tenslotte, Saturnus in Maagd is quincunx het middelpunt van Neptunus in conjunctie met Chiron in Aquarius, wat betekent: leren zien dat je de uiterlijke wereld in jezelf draagt als de sleutel tot de volgende fase van de menselijke evolutie.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htm


www.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten