Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Boogschutter

Barbara Hand Clow, 27 november 2008††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Nieuwe Maan in Boogschutter moedigt een ieder van ons aan onze waarheid op het wereldtoneel te presenteren. Wat is integriteit? We werden geconfronteerd met enkele aspecten van onze innerlijke duisternis, we hebben kwesties geobserveerd die tijdens de Schorpioen-maansomloop binnen de collectieve schaduw aan de oppervlakte kwamen en nu is het tijd om nieuwe werkelijkheden te creŽren. De opkomst van Boogschutter is dit jaar vooral opwindend voor de Amerikanen, maar ook voor de hele wereld omdat de presidentsverkiezingen van 2008 een krachtige en duidelijke stem voor verandering waren. Na 8 jaar met dubbelzinnigheid geleefd te hebben, veroorzaakt door het feit dat George W. Bush nooit duidelijk verkozen was, hoopten de Amerikanen weer een gevoel van richting te krijgen. De poging van Bush om van Amerika het wereldrijk te maken is afgelopen en nu kunnen we de opkomende grootse veranderingen behandelen die door de Maya Kalender aangeduid werden. Zo'n grootse verandering vraagt de deelname van alle mensen en het nieuwe leiderschap dat er aankomt begrijpt dit. We kunnen en zullen ons herstellen van de tenietdoende combinatie van het gore materialisme gedurende de Planetaire Onderwereld (AD 1755-2011) en de elite controlepatronen die tijdens de Nationale Onderwereld (3115 VC-AD 2011) verschenen. [zie De Maya Code: Tijdversnelling en de Ontwakende Wereldgeest door Clow.] We zijn spirituele wezens, geen consumptierobots.

We zijn Dag Zes van de Galactische Onderwereld binnengegaan (12 nov. 2008 - 7 nov. 2009). Wat een glorieuze entree was dit toen hij met de wilde Stier Volle Maan van 12-13 november binnenrolde! Gedeeltelijk door de Volle Maan, blies een grote wind van verandering de gesloten deur open en reageerde de wereld enthousiast op de Amerikaanse verkiezingen. Verbaasd over de zich opbouwende globale financiŽle ineenstorting, reageerden de Amerikanen door moedig voor verandering te stemmen i.p.v. zich in angst te verschansen. Vlak na deze Volle Maan, de verkiezingen en onze ingang naar Dag Zes, gaven Gerry en ik een intensieve workshop die de nieuwe golf echt integreerde en we hadden een prachtige tijd met iedereen. We focusten ons op onze Neanderthal voorouders omdat ik kon zien dat we allen een zuivering nodig hadden van de pijnlijke schaduwen die we nog steeds droegen van het uitsterven van de Neanderthal 25.000 jaar geleden. We dachten ook na over de huidige dominantie en competentie die de Cro-Magnon-mens aan onze soort heeft gebracht. Ik voelde me geleid om in de diepten van de Regionale Onderwereld te duiken (102.000 jaar geleden tot AD 2011), alsook alle Dag Zessen tijdens de vorige Onderwerelden. Deze diepgaande zuivering maakte het onze groep mogelijk om een nieuwe visie te vinden. Waar zijn we als soort werkelijk toe in staat? Welke visie hebben we nodig voor de grootse tijden die net zijn begonnen? Ik denk dat, aangezien Barack Obama een bankroete natie krijgt, we kunnen veronderstellen dat de volgende fase van evolutie onze beweging voorbij de consumptie is, om medescheppend te worden met de goddelijke krachten en de natuur. Het einde van de consumptie zal zeker het einde van oorlog, hebzucht, afscheiding en beperking zijn. Dus is de vortex van het probleem Ė de USA Ė natuurlijk bankroet! Hoe perfect!

Tijdens de Volle Maan, weggevoerd door het zuiverende hoogtij en de emotionele intensiteit, accepteerden veel mensen gewoon de pijnlijke waarheid Ė voor elk van ons was de tijd gekomen om temidden van de verbluffende ineenstorting ons persoonlijk standpunt te maken. Omdat het tijdstip en het nieuwe leiderschap goed aanvoelen, lijken dingen die we ons niet kunnen voorstellen nog steeds mogelijk te zijn. Het potentieel sinds midzomer Ė met de opening van de Vierde Wereld van de Galactic Ė is grandioos en de eerste stap voor jullie gaat het weggeven worden. Velen van ons hebben te veel, terwijl anderen niet genoeg hebben. Heb je opgemerkt het gevoel te hebben dat je teveel spullen of teveel te doen hebt? Dit komt omdat de werkelijkheden die gedurende Dag Zes naar buiten dienen te komen, alle met een korst van oude patronen bedekt zijn; we denken nog steeds zoals in het verleden. Soms kun je het gevoel hebben een ontspruitende ui te zijn die van onder een steen door de aarde naar de oppervlakte probeert te breken, zelfs onder een gebouw. Wanneer je je in oude patronen verstrikt voelt, kun je ondervinden dat je er niet aan kunt weerstaan om gewoon los te laten, weg te geven en je over te geven aan de nieuwe golf. Maar, je kunt je tijdens de onstuimige Boogschutter-kracht van deze maand ook als superman en supervrouw voelen, wat riskant kan zijn. Ik zal deze Nieuwe Maan onderzoeken en trachten om manieren te vinden die je kunnen helpen doeltreffend te zijn binnen dit verwarrende creatieve veld. De planeten en aspecten tijdens deze Volle Maan bieden ons de begeleiding die we tot de komende Winterzonnewende allen nodig hebben Ė omdat deze subtiele kaart duidelijk de aard van de energieŽn weerspiegelt die ons zullen inspireren het grootste te worden dat we ooit zijn geweest.

Mars en Mercurius, de twee planeten die ons tonen hoe we dit gedaan krijgen, staan dicht in conjunctie met de Nieuwe Maan in Boogschutter en deze veeleisende groep heeft geen aspecten om te richten. Dus klikt onze geest (Mercurius) snel verder terwijl we onze gevoelens (Maan) omtrent onze nieuwe identiteit (Zon) integreren en dit proces is agressief en onstuimig (Mars). In het geheel genomen is het stellium als een koninklijke straat in poker: een handvol kaarten die uitgespeeld zullen worden op manieren die we ons nog niet kunnen voorstellen. Deze Boogschutter-maansomloop zou bijvoorbeeld het ideale astrologische energieveld kunnen zijn voor het veranderen van het verouderde interregnumproces, de Lamme Eendentijd (overgangstijd) tussen presidenten in de USA. De laatste keer dat we zo'n situatie hadden zoals de verkiezingen van dit jaar was toen Herbert Hoover de Lamme Eend (verliezende partij) was en Franklin Roosevelt stond te popelen om de dingen recht te zetten. Obama heeft over deze periode gelezen toen de financiŽle structuren van de VS ineenstortten; deze maansomloop zou het voor de deelnemers mogelijk moeten maken om de hogere weg in te slaan. Op een of andere manier, openlijk of verborgen, is dit waarschijnlijk wat er zal gebeuren, dus kijk uit voor de tekenen die door de media glippen.

Eťn ding is zeker over deze Nieuwe Maan: Het zal voor miljoenen mensen mogelijk zijn om intuÔtief te zijn of in feite de evolutionaire tijdversnelling te ontdekken; we kunnen met sterke groepsintenties nieuwe mogelijkheden manifesteren. Zoals sommigen van jullie weten gebruikt Obama het Internet zeer effectief, dus is dit misschien de manier waarop verandering kan plaatsvinden? Wel, degenen van jullie die deze website al gelezen hebben zullen reeds weten dat het veel makkelijker is om de huidige werkelijkheid te hanteren als je weet welke problemen uit het verleden door de tijdsversnelling verwerkt worden. Het is tijd dat jullie dit goede nieuws zo ver mogelijk verspreiden. Deze Nieuwe Maan beschrijft onze nieuw ontdekte hoop, onbezonnenheid, visie, kracht en kennis op perfecte wijze. Hij roept ons toe dat we onstuimig, mentaal helder en geÔnspireerd zullen worden door enkele zeer hoge frequenties die de hele winter erg zullen beÔnvloeden. Dit ook te weten kan je financiŽn beschermen. De autoassemblage ontwikkelde zich bijvoorbeeld tijdens de 2de helft van de Planetaire Onderwereld, dus zal een nieuwe vorm hiervan dit jaar gedurende Dag Zes naar buiten komen; het zal voor GM, Ford en Chrysler niet mogelijk zijn om verder te gaan zoals altijd gedaan hebben.

Natuurlijk kun je, als je niet voorzichtig bent, ongeaard worden, de griep krijgen of gewoon je wielen laten draaien terwijl de wereld voorbij sist. Merk bijvoorbeeld op dat er tijdens de Nieuwe Maan geen retrograde planeten zijn en dat alle planeten aan de hemel direct zullen staan tot Saturnus op 31 december 2008 in retrograde gaat. Dit komt omdat Uranus, de heerser van transformatie en verandering, een paar uur eerder voor deze Nieuwe Maan direct ging. Uranus opent de Boogschutter-sluisdeuren en loopt dan weg voor hij overspoeld wordt en we allen oog in oog staan met een muur van water! Bereid je voor op een wilde en dolle rit onder Boogschutter dit jaar wanneer Uranus het vuur aansteekt. Daarna zijn er, wat de Winterzonnewende betreft die tegen het einde van deze maansomloop op 21 december 2008 komt, nog steeds geen retrograde planeten. ďSnel vooruitgaanĒ zal het hele winterseizoen kenmerken, terwijl de beperking op de consumptie tijdens Kerstmis 2008 de chaos en vrijheid zal uitbreiden. Normaal wordt je tijdens deze tijd van het jaar opgelicht om te shoppen en je als gekken te gedragen, maar de geldkraan droogt op. Veel mensen zullen vereenvoudigen en verstillen om tijdens de feestdagen de inventaris op te maken van de betekenis van hun leven; degenen die dit doen zullen voelen hoeveel geluk ze echt hebben.

Terwijl het Boogschutter-vuur raast om de wereld te inspireren, beweegt Pluto zich naar Steenbok op de dag voor de Nieuwe Maan waar hij tot 2024 zal blijven. De patronen aan de hemel tonen ons wat we als soort moeten doen. Pluto is de planeet die ons aanspoort om eerlijk te zijn en verantwoording te nemen voor de overleving van onze soort, en Pluto beheerst-door-Saturnus verandert de manier waarop systemen georganiseerd zijn. Een korte blik op Pluto's transitie door Steenbok in het verleden helpt Ė daarvoor werd hij zelfs gezien in 1930 toen hij een archetype werd waarmee we bewust kunnen werken. Pluto bevond zich in Steenbok van 1515 tot 1532 toen de Protestantse Reformatie plaatsvond wat de eerste grote verschuiving was bij het Christendom sinds ongeveer AD 300. Pluto bevond zich in Steenbok gedurende 1762 tot 1777 tijdens Dag Eťn (1755-1775) van de Planetaire Onderwereld-versnelling toen de industrie zich ontwikkelde en de moderne democratie verscheen. De huidige ingang van Pluto naar Steenbok valt samen met Dag Zes van de Galactische Onderwereld en Pluto's korte duik in Steenbok in begin 2008 tijdens de Galactische Nacht Vijf, heeft reeds heel wat verouderde financiŽle systemen helpen crashen. Overweeg in het licht van deze verrassende synchroniciteit de ongelooflijke informatie in de volgende alinea.

Dag Zes Tijdens de Negen Onderwerelden

Tijdens Dag Zes van eender welke van de Negen Onderwerelden bloeit de schepping van die Onderwereld, wat betekent dat het hele doel van die Onderwereld wordt onthuld. Tijdens Dag Zes van de Cellulaire Onderwereld (2,5 tot 3.8 miljard jaar geleden), kwam het eerste eencellige leven (Prokaryotes) tevoorschijn; tijdens de Zoogdieren (126 tot 190 miljoen jaar geleden, begon Pangea uiteen te breken en begonnen zich de werelddelen te vormen terwijl de hersenlokalisatie/functie (links en rechts) zich bij de zoogdieren vormde; tijdens de Familiale (6.3 tot 9.5 miljoen jaar geleden), splitsten de vroegste menselijke afstammelingen zich van de apen en de chimpansees en stonden we recht op twee voeten en bevrijdden we onze handen; tijdens de Tribale (216.000 tot 474.000 jaar geleden), verscheen de Neanderthaler als een soort die dicht bij onze huidige vorm stond; tijdens de Regionale (15.800 tot 23.700 jaar geleden), zeilde de Globale Maritieme beschaving (Atlantis) over de zeeŽn en koloniseerde de kusten; tijdens de Nationale (AD829-1223), bracht het Europese en Islamitische middeleeuwse ontwaken Europa uit het Donkere Tijdperk; en tijdens de Planetaire (AD1952-72), verrees Amerika als potentieel globaal consumptierijk tijdens de Koude Oorlog. Ik geloof dat we ons gedurende deze huidige Dag Zes voorbij de consumptie en de globale oorlogvoering zullen bewegen om ons creatieve potentieel te manifesteren. We zullen dit doen door te ontdekken hoe we moeten creŽren zonder iets van iemand anders of iets anders te nemen. Het punt is: de evolutionaire kracht van Dag Zes zal ons, met behulp van de zuivering van disfunctionele systemen door Pluto in Steenbok, inspireren om een einde te maken aan armoede en oorlog door nieuwe manieren te ontdekken om samen met de natuur te co-creŽren. Verbazend genoeg heeft Pluto die opnieuw in Steenbok arriveerde als een wezen dat uit een grot tevoorschijn komt klaar om over te wereld te zweven, geen aspecten. Aangezien we de kracht van Pluto tijdens deze maansomloop zullen zien ontpoppen, zouden de astronomen misschien hun manier om met de archetypes te prutsen waarvan de ouden wisten dat ze onze geest vormden, beter herzien?

Het stellium in Boogschutter en Pluto dat zich naar Steenbok beweegt zijn zeer sterke krachten die deze maand solo zullen gaan aangespoord door Uranus direct; in feite zijn ze als hefbomen die hele realiteiten zullen verschuiven. Laat ons, om te zien hoe we persoonlijk met dit veld kunnen omgaan, naar de andere planeten kijken. Venus en Jupiter staan conjunct in Steenbok en in een driehoek met Saturnus in Maagd. De vijfde en laatste Jupiter/Saturnus driehoek vond plaats op 21 november, dus zal de uiterst ondersteunende en in evenwicht brengende energie van deze aardse driehoek in december nog steeds bij ons zijn. De mogelijke hoofdreden dat de financiŽle ineenstorting nog geen rellen en burgerlijke chaos veroorzaakt heeft, is omdat Jupiter sinds maart 2007 in een driehoek met Saturnus stond Ė dat is, gedurende Dag en Nacht Vijf van de Galactic. De Jupiter/Saturnus driehoek in de aardse Steenbok en Maagd is nog steeds dichtbij, misschien zal het geduld van de mensen met onbekwamelingen zoals Paulson en Bernanke het uithouden tot Obama de zaken overneemt. Venus vergezelt Jupiter in zijn favoriete driehoek, dus zullen vrouwelijke intuÔtie en wijsheid deze maand krachtig zijn; we zullen het nodig hebben!

Venus/Jupiter in Steenbok sextielt ook dicht bij de nieuwe Uranus direct in Vissen, wat suggereert dat de spirituele krachten in andere dimensies ons nu echt helpen. Dit gunstig sextiel smeekt ons ons eraan te herinneren dat we in een begeleid universum op een vrouwelijke planeet leven die geregeerd wordt door de godin Ė of we het ons herinneren of niet. Dit sextiel kan teweegbrengen dat veel mensen echt gaan begrijpen dat Obama nu is geworden wie hij is omwille van zijn partner Ė Michelle Ė een les die Bill Clinten niet kon bereiken. De aspecten tussen Venus/Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus zijn uiterst gunstig voor iets wat we nu allen moeten doen. We moeten herkennen dat er nu een groots drama uitgespeeld wordt op het toneel van het leven, terwijl we volledig gesteund en beschermd worden. Deze planeten stellen de perfecte geometrische configuratie tentoon om de radicale intensiteit van Uranus direct en Pluto's ingang naar Steenbok net voor de Nieuwe Maan en Mars/Mercurius/Zon/Maan zonder aspecten, te ondersteunen. De weken vůůr de Winterzonnewende zullen waarlijk gedenkwaardig zijn. Veel mensen ontwaken voor diepe compassie temidden van de diepgaande problemen in de wereld, en met compassie, domineren onze harten. We zullen een sterk hart nodig hebben om de spanningen van Saturnus tegenover Uranus doorheen 2010 te hanteren.

De eerste van vijf opposities tussen Saturnus en Uranus was op 4 november, net tijdens de Amerikaanse verkiezingen, wat de globale focus op de Amerikaanse verkiezingen verklaart. Uranus in Vissen (2003-2011) inspireert het grote spirituele ontwaken van de wereld, terwijl Saturnus tegenover de aardse Maagd prachtig werk doet met het teweegbrengen en leiden van het grote ontwaken. Daarom heeft de meerderheid van de mensen het gevoel dat deze verkiezingen zo belangrijk en inspirerend zijn, en deze globale verbinding zal krachtig zijn gedurende de Saturnus/Uranus opposities. De invloed is nu onuitwisbaar omdat Neptunus in Aquarius (1998-2012) Ė hetgeen ook het grote spirituele ontwaken inspireert Ė heel dicht quincunx staat en Saturnus in Maagd beheerst. Neptunus heeft een alchemische invloed op de geaarde en praktische aspecten van Saturnus in Maagd. Deze configuratie geeft de mensen het gevoel dat ze de verandering nu moeten ondersteunen, zelfs al houden ze niet van het idee, en het maakt dat de mensen het gevoel hebben dat Obama een grote spirituele leider alsook een fijne persoon is, of ze het met hem eens zijn of niet. Deze configuratie is zo krachtig dat het leuk zal zijn om te zien hoe de media Obama probeert neer te halen om zo de mensen te ontmoedigen. Dit zal nu niet werken, maar de media zal waarschijnlijk een onaangename rol in de wereld spelen wanneer Pluto en Jupiter kardinaalvierkanten vormen met Saturnus tegenover Uranus gedurende 2010. Laten we van de goede vibraties genieten terwijl we ze hebben, vooral omdat de goede gevoelens van Neptunus en Chiron die gedurende het grootste deel van 2008 over de lunaire Noordknoop reizen zich beginnen af te scheiden. [Wat betreft de huizenposities voor Washington, DC, zweven Chiron en Neptunus net over de opgang en het Boogschutterstellium bevindt zich in het 10de huis. Zoals vele andere aspecten van deze maansomloop wijst dit op een healing die zal komen door een verschuiving van de macht.]

Mijn laatste opmerking over deze Nieuwe Maan is - omdat er mogelijk geen belangrijke aspecten voor Pluto en het Boogschutter stellium zijn kan dit teweegbrengen dat ze als dansende poppen aan de hemel functioneren die de ďLamme Eend BushĒ en al zijn kwakende lakeien representeren. We kunnen een rare show van kleine jongens zien die zich als grote mannen gedragen die niet weten wat te doen terwijl de wereld eindelijk inziet dat ze het eigenlijk sowieso niet wisten. In dit licht kan deze maansomloop zich eigenaardig aanvoelen en de tijd opgeschort, vooral omdat de verkiezingen van 2008 een kwantumsprong in intelligentie waren. Als de Lamme Eenden uit controle geraken, zal de ongepaste houding waarschijnlijk tot een abrupte en ongemakkelijke halt komen tijdens de Tweelingen Volle Maan op 12 december. Er zal een krachtig en veranderlijk groot kruis zijn met Saturnus in Maagd tegenover Uranus in Vissen in een vierkant met de Zon/Mars in Boogschutter tegenover de Volle Maan in Tweelingen; dit groot vierkant is de brandende kachel van de Saturnus/Uranus opposities, de grote kracht voor verandering. Saturnus in Maagd beveelt ons te stoppen met wat niet werkt, terwijl Uranus in Vissen ons inspireert om de kritische sprong te maken; Zon/Mars in Boogschutter moedigt ons aan om voor vrijheid te gaan en alles te veranderen, terwijl de Maan in Tweelingen het nieuwe pad smeedt door het nieuwe paradigma te verwoorden. Aangezien dit groots vierkant mensen en leiders zou kunnen voorstellen die door tenietdoende traagheid overmand worden, zal ik een kans wagen en aanmerken dat wanneer dit gebeurt, je zou kunnen zien dat Obama het gewoon zal overnemen, openlijk of verborgen. Volgens de Maya Kalender is de tijd aangekomen om de nieuwe alchemie te smeden. Dit grootse kruis is zo geŽnergetiseerd en idealistisch dat ik denk dat het een watervalreeks van gebeurtenissen zou kunnen triggeren die tot het einde van oorlog op de planeet zou kunnen leiden. Natuurlijk, zoals alles op Aarde, kan dit grote vierkant ook een reeks gewelddadige handelingen manifesteren die enkele gebeurtenissen zouden creŽren die later herkend zouden worden als de gebeurtenissen die de oorlog beŽindigden.

We hebben nu zoveel om voor te hopen omdat de geldkraan tijdelijk droog staat, wat de mensheid de kans geeft om vrede te eisen en het einde van de verspilling van kostbare bronnen die we nodig hebben om het leven te ondersteunen. Nog een fantastische Nieuwe Maan en kom zeker kijken naar de analyse van de Winterzonnewende voor de vakantie!

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htm


www.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten