Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Tweelingen

Barbara Hand Clow, 24 mei 2009                                                  

Na het grote ontwaken van de Aarde tijdens Stier, versnelt de Nieuwe Maan in Tweelingen nu de planten, dieren en ons lichaam/geest. De Tweelingen Nieuwe Maan is altijd opvrolijkend en spannend, en 2009 is geen uitzondering want het beschrijft de spirituele versnelling van onze soort. Wij herinneren onze bestemming als kosmische soort, wat veel mensen doet wensen een einde te maken aan hun pijnlijke afscheiding van goddelijke bewustzijn; de Drievoudige Conjunctie van Jupiter, Chiron en Neptunus in Waterman zal de menselijke gemeenschap met het goddelijke katalyseren. Deze opening gaat tijdens de Tweelingen maansomloop versnellen, wat de krachten van deze subtiele planetaire fusie met het goddelijke zal vrijgeven.

Het middelpunt van Dag Zes van de Galactische Onderwereld (januari 1999 tot februari 2011) was 11 mei 2009. [Zie De Maya Code: Tijd Acceleratie en het Wakker Schudden van de Wereldgeest.] Ik was verbaasd over wat er zich afspeelde in de aura van de mensen tijdens het middelpunt. Kosmische krachten leken hun aura steeds dieper te doordringen en dit leek de grenzen die hen van het volle energiepotentieel afscheidden, uit te hollen. Ze openden zich als bloemen temidden van de zich opbouwende invloed van de Drievoudige Conjunctie. Het middelpunt van het weekend was ook een wilde Volle Maan in Schorpioen, waarin Gerry en ik een "Reis door de Negen Dimensies"-activering in Vancouver, BC, leidden. We waren beiden heel verbaasd, maar ook bezorgd door wat er met de studenten gaande was.

Omdat veel deelnemers voelden dat hun grenzen verzwakten, was de activering voor een aantal van hen bijna te veel, wat ons het lesgeven moeilijker maakte. Toch bereikten deze studenten niet-afgescheidenheid waardoor we als docenten met hen gelijk gesteld werden. Natuurlijk arriveerde deze intensivering gedurende middelpunt van Dag Zes, wat het hoogste punt van onze evolutionaire bloei is tijdens de Galactische Onderwereld! Ik deel deze recente ervaringen met de studenten, omdat ik zeker weet dat vele van jullie lezers zich emotioneel voelen en fysisch gestresst zijn. Dit gebeurt altijd wanneer het slapende spirituele bewustzijn wordt gewekt; dus moet je rusten, in de natuur vertoeven en heel gezond voedsel eten. Ik raad jullie aan Carl Calleman's aanmerkingen over dit middelpunt van Dag Zes te lezen. [Ga naar www.calleman.com.] Hij zegt dat we ons nu naar de egalitaire samenleving bewegen, de tijd waar we allen gelijk zijn in ons planetaire werk. We zagen dit reeds in onze workshop gebeuren! Hoera!

De tweede helft van Dag Zes is begonnen en onze creaties worden veel complexer omdat we toegang krijgen tot meer niveaus van bewustzijn. Wat de Maya-kalender betreft, de god of godin die de volgende cyclus regeert (Nacht Zes in dit geval), begint haar invloed gedurende de tweede helft van een Dag of Nacht. De godheid die Nacht Zes regeert, die zich opent op 7 november 2009, is Tlahuizcalpantecuthli, de heerser voor de dageraad, Dag Zeven. De komst van deze godheid kondigt het tijdstip aan waarop degenen die zich met intentie getransformeerd hebben zich beter beginnen te voelen, maar degenen die zich verzet hebben tegen verandering zullen zeer gestresst en bang zijn. Ondertussen denk ik dat de enige manier waarop we een gelijke wereld kunnen hebben, zou zijn dat elk van ons de persoonlijke verlichting bereikt – om onze spirituele en helende capaciteit volledig te manifesteren. De astrologie biedt uitgelezen kosmische metaforen die precies in combinatie zijn met de laatste dagen van de Maya-kalender. Bijvoorbeeld: als we voorbij dit volgende grote keerpunt naar onze vrijheid gaan, onthult de Tweelingen Nieuwe Maan ons de codes van onze versnelling. Wij zijn immers de gist in het rijzend brood van verlichting en dat is de reden waarom onze geesten ervoor kozen om nu te incarneren. Ik zal deze Nieuwe Maan kaart lezen als script voor deze versnelling, als onze verworvenheid van de stroom met spirit.

De Nieuwe Maan bevindt zich in 3 Tweelingen en maakt een driehoek met de maan-Noordknoop in 2 Waterman, hij quincunxt Pluto retrograde in 3 Steenbok. De Driehoek met de luchtige Noordknoop in Waterman (die binnenkort naar Steenbok zal verhuizen) betekent dat we tijdens deze maansomloop een gemakkelijk en stevig begrip van karmisch doel zullen hebben; we zullen weten wat we moeten doen en ervaren een goed gevoel voor timing. Tijdens de Lente-Equinox begonnen we echt te voelen dat wij zelf de grotere werkelijkheid creëren, dit was te wijten aan de opdringerige invloed van de equinox Zon die dicht in een vierkant stond met Pluto in Steenbok. Nu komt deze voorjaarsenergie tot bloei door deze zonne/maan quincunx met de nieuwe retrograde van Pluto in Steenbok; onze medescheppende krachten wervelen in onze darmen. We voelen de ernst van onze tijd en weten dat we verbonden zijn met de gebeurtenissen en resultaten. Een geweldige plek voor de waarneming van dit duwen en trekken tussen individuen en collectieve drama's ligt in de massale sluiting van auto-dealers, die economische haantje-de-voorsten en gemeenschapsvastgoed geweest zijn sinds de Grote Depressie. Transformaties zoals deze dringen nu diep door in de Amerikaanse economie, onderstreept door Pluto's terugkeer op 4 april 2009, terwijl Saturnus ook retrograde was. Dan, temidden van complexe en verdeelde Mars/Venus aspecten tijdens de lente, leefden velen van jullie persoonlijke drama's uit die aanvoelden als archetypische gevechten tussen de Griekse goden. Ze zijn het! Ze werden allemaal ontworpen om je op het toneel van het leven te krijgen en te handelen! De ineenstorting van de auto-economie is ontworpen om een oude technologie en al haar beperkingen los te laten, maar de meeste mensen zijn helemaal verslaafd aan haar comfort.

Pluto's intense, transformationele agenda heeft net een nieuwe lei gevonden tijdens Saturnus' rechtstreekse stand op 16 mei 2009, vlak nadat de sluiting van vele auto-dealers werd aangekondigd. Met Saturnus' hulp in betrouwbare en verantwoorde Maagd (die een driehoek maakt met Pluto in Steenbok), zoeken mensen binnen zichzelf naar nieuwe manieren van leven. Temidden van deze diepe overweging, zuigt Pluto retrograde ons bewustzijn in een grotere verbinding met al dat is, naar onze kosmische verbinding. De Maya-kalender en astrologie zijn in overeenstemming met deze drijvende krachten. Pluto's doortocht van het Galactisch Centrum in 2007 bijvoorbeeld, sloot onze zielen in grote kosmische processen toen Chiron en Neptunus elkaar aan de hemel naderden. De buitenste planeten zijn altijd de sleutel tot grote veranderingen in onze wereld.

In Steenbok tot 2024, dwingt Pluto ons tot het uitzuiveren van de uitspattingen van de Nationale (3316 VC-AD 2011) en Planetaire (AD 1755-2011) Onderwerelden. Deze veranderingsprocessen verplaatsten zich naar binnen met Pluto's terugkeer op 4 april, wat het voor elk van ons mogelijk maakte ons op elkaar en de nieuwe stroming af te stemmen. Op dit punt beseffen voldoende mensen dat de intensieve veranderingsprocessen niet zullen stoppen en zoeken zij naar nieuwe manieren om het hoofd te kunnen bieden. Toen Saturnus direct ging op 15 graden van Maagd op 16 mei, begon er een grote evenwichtsoefening tussen elk van ons en het universum. Instinctief voelen we dat de betrouwbare oude Saturnus binnenkort in een andere kracht zal veranderen. Ja, Saturnus gaat eind oktober naar Weegschaal waar hij heel wat minder vriendelijk zal zijn en nog veeleisender. Ondertussen, ergens binnen de goddelijke vonk in elk van ons, herinneren we ons wie we zijn en waarom we nu hier zijn. Sommigen voelen zelfs dat de stuurloze "onrechtvaardige" buitenwereld zich begint aan te passen aan de reële behoeften van onze soort. Daarom lijkt de ineenstorting van de totaal verouderde systemen zoals auto's niet alleen begrijpelijk, het wordt door sommigen zelfs toegejuicht. De Tweelingen Nieuwe Maan quincunx Pluto retrograde in Steenbok kan een deun van onverkochte auto's in magere loten vrijgeven die mysterieus toeteren vlak voor de Zomerzonnewende! We zouden beter naar deze claxons luisteren, aangezien quincunxen altijd hun zin krijgen.

De Nieuwe Maan quincunx met Pluto is een wassende quincunx - een die zich naar de Zon/Pluto oppositie beweegt om vlak na de Kreeft Nieuwe Maan te komen, wat direct na de Zomerzonnewende plaatsvindt. Wassende quincunxen zijn zeer opdringerig en veeleisend omdat ze versnellen om de volle kracht van de komende oppositie te bereiken. Dus plaagt de Nieuwe Maan quincunx Pluto de smeulende Pluto onverschrokken in het begin van Steenbok: "Kom op, grote jongen die zich in het diepe verschanst, toon me je uithoudingsvermogen, als je er hebt." Velen van ons zullen hun prioriteiten tijdens deze maansomloop herordenen. In de oude dagen toen deze invloed plaatsvond, blies er misschien een grote vulkaan op. Maar nu verhit de vulkaan het magma in onze harten en transmuteert ons met vuur. Je moet van deze energie oordeelkundig gebruik maken, wat niet mogelijk is zonder gebruik te maken van de dingen die je hebt geleerd uit je spirituele oefeningen in al die jaren. Gelukkig, staan de aanwijzingen aan de hemel en is de betekenis ervan is duidelijk en onmiskenbaar: de sleutel tot het hanteren van de Nieuwe Maan-uitdaging is jezelf te openen voor de Drievoudige Conjunctie-Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman.

Wij astrologen praten voortdurend over Neptunus als leidraad voor de verbinding met de geestenwereld. Het is een cliché geworden en de meeste mensen denken niet na over de betekenis ervan. Dus zal ik proberen om de invloed van Neptunus in andere woorden te beschrijven. Het merendeel van de tijd zijn we gescheiden van al-dat-is, de tijdloze energievelden van onze kosmische lichamen. We zijn gevangen in tijd en plaats en af en toe ervaren we een doorbraak in al-dat-is, een piekervaring. Wanneer dit gebeurt, smelten de grenzen om ons gescheiden zelf en ervaren we "eenheid" of verlichting. Kinderen leven vaak in eenheid - vooral zuigelingen - maar dan veroorzaken pijnlijke ervaringen dat ze zich afsluiten en zich van het goddelijk bewustzijn afscheiden. Terwijl we leven holt Chirons transitie - meestal door conjunctie, vierkant en oppositie - de grenzen van het afgescheiden zelf uit door te steken in diepe innerlijke wonden. Wanneer deze wonden zich in dit of in vorige levens voordeden, trokken we rond de wonden grenzen op, maar deze energie die ons opnieuw kon verbinden met spirit-Neptunus - werd buitengesloten. Dus kunnen samenwerkende Chiron en Neptunus deze grenzen die de kosmische fusie blokkeren, uithollen. Met andere woorden, de toegang tot pijn opent soms spirituele verbindingen en dit is wat we het meest tegenwerken.

Chirons transitie inspireert ons om onszelf en anderen te helen door in de diepste wonden van dit leven en het verleden te steken, zodat we kunnen geheeld worden door Neptunus' balsem. In deze dagen doet dit simultane proces velen beseffen dat we een multi-getraumatiseerde soort zijn die nu geneest. Dus is het doorsteken van diepe kernwonden en het smelten van de grenzen die ons afscheiden van spirit een collectieve ervaring. De Drievoudige Conjunctie, gekatalyseerd door deze Tweelingen Nieuwe Maan, opent de collectieve wonden. Zoals vorige maand reeds vermeld, gooiden de Amerikanen vlak na de laatste Drievoudige Conjunctie in 1944, de atoombom op Hiroshima en Nagasaki, de meest obscene wonde die onze soort in duizenden jaren treft; nu is de kans op healing van deze moord door straling aangekomen. Dan, wanneer Chiron en Neptunus hun werk doen, verruimt en vergroot Jupiter hun helende krachten; Jupiter duwt ons naar eenheid. De precieze conjunctie van Chiron en Neptunus treedt drie keer op tijdens 2010, wanneer we de uiteindelijke doorbraak van spiritueel ontwaken zullen ervaren door de overgave van onze collectieve verwonding. Maar de aspecten tussen de drie planeten net vóór, tijdens en na de Nieuwe Maan zijn heel dichtbij, en ook Chiron en Neptunus staan stil aan de hemel. Deze planetaire terugtrekking zal de buitenste omhulsels van onze weerstand tegen spirit neerhalen, zoals de atmosfeer van een planeet wordt gestript door een nabij zijnde asteroïde. Gelukkig is Saturnus' voorwaartse richting in midden-Maagd is een prachtige constructieve steiger voor onze bevende geest en ziel. Laten we eens kijken naar de dans tussen deze drie planeten om te begrijpen hoe ze zelfs nu van invloed op ons zijn. Niemand zal ontsnappen aan dit intens "chirotisch" vuur.

Ons zielsvuur begon op 16 mei toen Saturnus direct ging in midden-Maagd, de dag toen de Zon eerst in 26 Stier in een vierkant stond met Jupiter in 26 Waterman, daarna in een vierkant met Chiron in 26 Waterman en vervolgens in een vierkant met Neptunus in 26 Waterman. De zonnevierkanten met de Drievoudige Conjunctie vonden plaats vlak voor het laatste Maankwartier, het moment van oordeel van elke maansomloop. Jupiter stond precies samen met Chiron op 23 mei – verruimde en stelde onze toegang tot innerlijke wonden bloot - en zal samen staan met Neptunus op 27 mei, wat ons spiritueel contact zal vergroten. Dan, bijna ongelooflijk, zal Neptunus weer retrograde gaan op 28 mei, Chiron gaat retrograde op 30 mei en Jupiter zal retrograde gaan op 15 juni en weer recht terug om samen te gaan met Neptunus en Chiron! Dat wil zeggen dat de twee-daags-gescheiden Neptunus/Chiron retrogradeposities een kern zullen vormen van de nauwste passage van alle drie planeten in Waterman. Ik garandeer dat deze aspecten je gezond verstand kunnen testen in het licht van de pijn die je onder ogen moet zien, ik stel voor dat je weet hoe te bidden. Het doel van de Drievoudige Conjunctie is onze soort naar de aanvaarding van spirituele genezing te sporen, dus zullen we een explosie van begeleiding krijgen als we er gewoon om vragen.

De krachten van de Drievoudige Conjunctie zullen sterk doorstromen door haar nauwe sextiel naar Mars in 24 Ram. Vaak is de Mars-in-Ram energie te sterk voor de meesten van ons en vermijden we haar gewoon, maar deze keer zullen we haar duidelijke en veeleisende richtlijnen waarderen. Ons innerlijke vrouwelijke zal met Mars samenwerken, omdat Venus in Ram in een brede conjunctie met Mars staat; we voelen ons sterk en gevoelig, alert en toelatend. Venus in Ram staat ook in een afnemende of voltooiende quincunx met Saturnus in Maagd, wat suggereert dat we geleerd hebben om de vrouwelijke kracht van overgave en "toestaan” te waarderen. Deze quincunx moedigt vrouwen aan om het mannelijke Saturnusvermogen om te structuren en dingen op orde te brengen te waarderen, wat zeer welkom is temidden van zoveel veranderingen. Ik denk dat de vooruitgang voor vrouwen in deze dagen heel goed vooruitgaat, en de exacte quincunx van Venus met Saturnus kan invloedrijke vrouwen in de schijnwerpers stellen.

Uranus, de planeet die transformatie en verandering regeert, staat in 26 Vissen in een sextiel met Mercurius retrograde in 24 Stier. Mercurius ging retrograde op 6 mei 2009, op 2 Tweelingen en gaat direct op 30 mei in 23 Stier, en dit exacte sextiel met Neptunus zal plaatsvinden op 6 juni. Dus zijn onze geestelijke reflecties tijdens deze Nieuwe Maan nog steeds erg naar binnen gekeerd, en het sextiel van Uranus in Vissen suggereert dat onze gedachteprocessen ertoe neigen om zeer spiritueel te zijn, erg subtiel. Mercurius regeert de lagere geest en Uranus de hogere, en soms stelt een sextiel tussen Mercurius/Uranus ons in staat om een brug te slaan naar de hogere werelden, wat zelfs nog waarschijnlijk is wanneer Mercurius retrograde is. Toch is Mercurius traag en zwoegt hij in Stier, en Uranus in Vissen transformeert innerlijk, dus misschien zul je prachtige dromen hebben.

Zoals je kunt zien, is deze Nieuwe Maan over het algemeen heel spiritueel, maar het is zelfs meer dan dat. De Drievoudige Conjunctie is nu in volle actie gedurende bijna een jaar en dan zullen Chiron en Neptunus nauw aan de hemel samenreizen doorheen 2013. De Chiron/Neptunus samenstand tijdens de laatste dagen van de Maya-kalender betekent dat we klaar zijn om onze grenzen rond duizenden jaren van gewonde ervaringen, los te laten. De dans van de Drievoudige Conjunctie zegt dat we zullen verruimen voorbij innerlijke verwonding en spirituele krachten zullen manifesteren die ons geboorterecht zijn. Deze Nieuwe Maan in Tweelingen is het zaad van alchemische genezing, het zaad dat zal ontkiemen binnen onze soort en ons terugneemt naar de kosmische fusie doorheen 2011.

Last but not least, is de Maan op de Verenigde Staten 1776 Oprichtingsakte 27 Waterman in conjunctie met Barack Obama's Zuidelijke maanknoop in 27 Waterman. Dit betekent dat de Drievoudige Conjunctie een bijzonder intense impact op de Verenigde Staten zal hebben en dit kan resulteren in een aantal zeer pijnlijke, maar belangrijke gebeurtenissen. Gezien Obama's Zuidnode is hij uit het verleden teruggekeerd om Amerika door deze verraderlijke passage te leiden. Het zal uiterst interessant zijn om te zien hoe de Tweelingen maansomloop uitspeelt, vooral in de Verenigde Staten. Er kan enige vorm van overgave en healing optreden en Obama kan net om die reden President zijn. Blijf afgestemd!

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten