Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Ram

Barbara Hand Clow, 26 maart 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Het is de Nieuwe Maan in Ram: de tijd om aan nieuwe veelbelovende dingen te beginnen en een einde te maken aan dingen die gewoon nergens toe leiden. De Lente Equinox vond enkele dagen geleden plaats en dus hebben we echt zin om vooruitgaan. De centrale vraag bij het gebruik van de Ram-kracht is: onze uiterste best doen om duidelijk te zijn over wat we willen en erover na te denken hoe ons leven zou veranderen als we krijgen wat we willen. Als je niet uitkijkt met sterke Ram-aspecten, kun je een razende wagen worden die buiten controle geraakt omdat niemand aan het stuur zit. Denk daarover na.

Deze Nieuwe Maan in Ram is vooral fijn om te beginnen met Mercurius en Venus dicht bij de Nieuwe Maan. Natuurlijk, tijdens de Nieuwe Maan integreren we onze gevoelens (Maan) met ons centraal doel (Zon). Mercurius daaraan toegevoegd, die ons mentale functioneren regeert, en Venus, die bepaalt wat ons aantrekt en tot ons is aangetrokken, is dit een zeer functionele en aantrekkelijke maansomloop. Het zal gemakkelijker zijn dan normaal om duidelijk te zijn over wat we willen. Vervolgens staat Pluto in vroege Steenbok, en maakt een vierkant met deze intieme groep in Ram die de betekenis, integriteit en de ernst van onze intenties intensiveert. Pluto zal op 4 april retrograde zijn, dus is dit de laatste kans om Pluto als instrument te gebruiken in de gewone werkelijkheid tot hij midden september direct gaat. Op 4 april zul je de diepe kwesties waaraan je gewerkt hebt in je privť-zone brengen, om te zien of je daadwerkelijk kunt omgaan met wat er naar boven is gekomen. Met enige overweging kun je de dingen die zo dringend leken beter begrijpen. De grote revolutie in de buitenwereld zal een tijdje vertragen, daarna zullen de persoonlijke en collectieve agenda in de herfst als "een stier met laservisie" vooruitschieten.

Deze Nieuwe Maan in Ram is een geweldige tijd om een aantal fundamentele maatregelen te nemen op het gebied van de grote problemen waarmee je aanhoudend kampte, want in een paar weken zal er een pauze komen. Het stellium in Ram staat in een driehoek met de Zuidelijke Maansknoop in Leeuw, wat ook heel gunstig is voor de voltooiing van bepaalde dingen; je kunt de job zo te zeggen afmaken. Het stellium sextielt de Noordelijke Maansknoop in Waterman en maakt het gemakkelijk om de waarde van de dingen in ons leven te evalueren en ze te laten bezinken als ze juist zijn. Intussen is Venus retrograde in Ram van 3 maart tot 17 april de subtiele speler in de groep. Venus retrograde in Ram stimuleert ons om relaties, waarden, middelen en materiŽle behoeften te evalueren. Van wat en wie houden we echt zoveel dat we ons zelfs zouden veranderen om de verbinding te behouden? Deze Venus retrograde is gespannen omdat Venus ontevreden is in Ram, ze zoekt naar afwisseling en iets anders. Met Venus retrograde in Ram kan de meest exquisiete en geliefde persoon in je leven de meest vervelende persoon lijken - of erger. Maar kijk uit, want je zou jezelf in de andere persoon kunnen zien!

De Venus retrograde was krachtig op 3 maart en slaat tijdens deze Nieuwe Maan in als een bom. Als je iemand laat zitten op de dag na de Nieuwe Maan, kun je het gevoel hebben een aanval van tijdelijke krankzinnigheid te hebben gehad toen Venus in conjunctie met de Zon stond. Deze Nieuwe Maan, zo dicht bij Venus, vraagt ons om eerlijk te zijn over sterke aanhankelijkheid, omdat Venus in Ram ons het gevoel geeft oprecht en eerlijk te zijn. Dit kan een diepgaande relatie voortstuwen tot een nieuwe en eerlijkere fase, of ze laten ophouden te bestaan. Hoe dan ook, het zou verstandig zijn om aan te nemen dat moeilijke emoties die nu in relaties opkomen, plaatsvinden omdat je iets dat je verlangt niet krijgt, iets wat je niet durft te vragen. Je wordt uitgedaagd om de liefde boven onenigheid te kiezen of te zien dat de liefde niet sterk genoeg is om conflicten te hanteren. Ondersteun deze energie en wees zo geduldig mogelijk, want Venus retrograde biedt je veel duidelijkheid binnen ingewikkelde relaties wanneer ze direct gaat op 17 april. Ook krijg je een beter perspectief op je situatie op 21 mei wanneer Venus haar 3 maart retrogradepunt (15 Ram) passeert, dus als je toneel van conflict het huwelijk of een relatie is, zou het verstandig zijn om te wachten voor je iets drastisch doet. Op 21 mei zul je de situatie duidelijk zien en het zal niet zo moeilijk zijn om de dingen te veranderen. .

Mars in Vissen transformeert leidingnemende impulsen in een verlangen om op een bankje in het park te gaan zitten, naar een muur te staren of gewoon de telefoon uit te schakelen. Mars in Vissen genereert lethargie en verveling. Als Mars in Vissen staat, vragen veel mensen zich af waarom het de moeite loont om nog iets te doen, en zelfs of het de moeite waard is, ze kunnen gewoon niet gemotiveerd geraken. Het constante energieverlies en gesleep met Mars in Vissen is in het algemeen zeer moeilijk en een grote uitdaging voor degenen die het op hun geboortekaart hebben staan. Dus, ook al ben je een grote charge van het stellium in Ram - "Ik moet, ik moet, ik zal" - zoals Inspector Clouseau, kun je net om de hoek kijken, met je paraplu tikken en de andere richting uitgaan. Saturnus in Maagd staat exact tegenover het middelpunt tussen Mars en Uranus in Vissen, wat wijst op chaos en rare kronkels van de gebeurtenissen in de grote wereld en in je even. Dit komt omdat Mars (actie) en Uranus (transformatie) zijn uitgeschakeld en vervolgens uitgedaagd worden door Saturnus in oppositie. Deze grappige en uilachtige configuratie voelt aan als een lekkende energie die de mensen in verwarring brengt over wat en wie er aan de top staat. Ondertussen is het een uitstekend aspect voor de grote jongens om balletje-balletje te spelen, vooral met betrekking tot "Waar is al het bailout geld naartoe?".

Ik suggereer dat de dingen misschien niet lijken wat ze zijn, met veel mensen die de leiding nemen lijkt het alsof ze veel dingen aan het doen zijn, maar veel van wat er gaande is, is gebakken lucht. Net zoals op het moment waarop een kussen openbreekt en de kippenveren over heel de plaats vliegen, kun je je afvragen wat je doet niezen. Dit is werkelijk een zonderlinge Nieuwe Maan en het viel me op dat andere astrologen niet wisten hoe dit te lezen, dus hadden ze het over alles, behalve deze kaart! Wel, de sleutel tot het gebruik van de energie wanneer je pienter en slim bent, ligt in de nauwe quincunx van Jupiter in Waterman naar Saturnus in Maagd. Dit is een belangrijk geval van het ďVerantwoordelijkheid-eindigt-niet-hier!Ē-aspect dat bedriegers en dieven zal dwingen om naar buiten te komen, als er iemand toekijkt.

Jupiter in Waterman inspireert ons tot opstand: op de eerste plaats in de privacy van onze gedachten, en vervolgens door deze werkelijkheid samen te veranderen. Hij wil dat de activa eerlijk gedelegeerd worden en je kunt zien dat er zich een opstand opbouwt tegen het "Bailout" misbruik. Jupiter in Waterman wil dat geld verstandig gebruikt wordt om waardevolle dingen te creŽren. Saturnus in Maagd houdt van orde, efficiŽntie en het scheppen van goede systemen. Saturnus in Maagd is constant, toegewijd en vastberaden - en ja, hij is vaak obsessief. Kijk uit voor Saturnus in Maagd, wanneer hij wordt gedwarsboomd komt hij vechtend naar buiten. Jupiter in Waterman gaat hiermee akkoord en met deze strakke quincunx zetten ze Bernie Madoff beter in isolatie, terwijl de Fed Voorzitter Bernanke opnieuw over de dingen nadenkt.

Saturnus in Maagd is de meestersleutel die onthuld hoe dit grote Ram stellium gebruikt kan worden op haar hoogste potentieel. Uranus/Mars tegenover Saturnus in Maagd spoort aan voor voortdurende verandering en de quincunx van Jupiter in Waterman is als de hendel, het breekijzer. Het zal de problemen en dilemma's blijven vergroten, totdat een nieuwe wind van verandering binnenwaait en de blokken ten val brengt. In die zin is dit een genuanceerde en subtiele maand, een tijd waarin veel dingen gebeuren die onzichtbaar zijn.

Venus/Nieuwe Maan/Mercurius in Ram in vierkant met Pluto kondigen trots aan dat het tijd is om duidelijk te zijn over wat we willen en ervoor gaan, maar Uranus/Mars in Vissen tegenover Saturnus in Maagd zal vreemde en omslachtige methoden creŽren. Ondertussen staat Chiron in nauwe conjunctie met Neptunus in Waterman en horen we een nieuwe sirene: een sirene die loeit opdat we onze spirituele crisis genezen en opnieuw heel worden. Neptunus/Chiron in Waterman zal de komende jaren harde druk uitoefenen opdat we onze innerlijke verwonding verwerken en onze tekortkomingen van pijn uit het verleden onder ogen zien. Chiron/Neptunus in Waterman is het signatuur-aspect voor het einde van de Maya-kalender, ze vormen een conjunctie die garandeert dat we gaan stoppen met onszelf te beperken. Het doel van deze Nieuwe Maan in Ram is om de grote druk voor verandering die we voelen op onze eigen healing te richten, om alle complexen en beperkingen te healen die ons gebracht hebben waar we nu zijn. Dus, als je deze maand dingen ziet instorten waarvan je zeker was dat ze heel belangrijk voor je waren, beschouw het als oude en nutteloze dingen die instorten zodat jij niet instort.

Overweeg het volgende: stel dat wat er werkelijk gebeurt, eigenlijk iets is dat zo moet zijn, ongeacht hoe je dacht dat het zou moeten gaan. Ram doet het niet goed wanneer Mars in Vissen staat, maar we bevinden ons in een ineenstortend milieu dat oude paden recyclet, we laten eindelijk los. Het beste advies voor deze maand is voorbereid te zijn om gewoon verder te gaan als iets niet werkt, kus het dan gewoon vaarwel. Immers, Mars in Vissen is altijd blij om op het bankje in het park te zitten of uit het raam staren - een zeer goede keuze terwijl oude werelden snel verdwijnen.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten