Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Kreeft

Barbara Hand Clow, 22 juni 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Het is de Nieuwe Maan in Kreeft, de tijd om onze gevoelens te evalueren wat onze eigen veiligheid betreft en een tijd om gekoesterd en geliefd te worden. Iets meer dan een dag na de Zomerzonnewende plaatsvindend, bezielt het onze lichamen en gevoelens met de kracht van de zomer waardoor wij ons opgewekt, vrolijk en veilig voelen. Omdat deze Nieuwe Maan zich zo kort na de Zonnewende voordoet, bevinden de toegevoegde sleutels van haar boodschap zich in de aspecten die veel veranderd zijn sinds de Zonnewende: de snel bewegende Maan, Zon en Mercurius zullen subtiele veranderingen veroorzaken in de algemene harmonieŽn van de langzamer bewegende lichamen. Ik zal deze subtiele verschuivingen bekijken en ook een traditionele lezing aanbieden om te bepalen hoe de krachtige, sensuele en zeer transformatieve Zonnewende-dynamiek kan vrijkomen tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft.

De Zon tegenover Pluto is tot minder dan 1 graad verminderd (combustie), en zal exact staan rond ongeveer acht uur na de Nieuwe Maan. Dit versterkt de Zon/Pluto oppositie van de Zomerzonnewende. Natuurlijk zijn ze, omdat de Maan in conjunctie staat met de Zon tijdens de Nieuwe Maan, versmolten in de oppositie tot Pluto, wat zeer uitdagend zal zijn voor je gevoelens en gevoel van persoonlijke identiteit. Je kunt een zuiverende emotionele crisis ervaren die je een nieuw waarheidsgetrouw gevoel presenteert van wie je werkelijk bent. In het collectieve leidt Pluto in Steenbok (2008-2024) een totale transformatie van onze economische en maatschappelijke systemen en de manier waarop wij gebruik maken van hulpbronnen. De meeste mensen beseffen dat niets dit proces zal tegenhouden en ze hebben er geen idee van wat in de plaats zal komen van dit afbrokkelende bouwwerk. Onze hersenen zijn strak verstrengeld in het collectieve veld, pas dus op voordat je meegezogen wordt in de collectieve dynamiek en je op deze dag je identiteit verliest omdat de Kreeft Nieuwe Maan de tijd is om jezelf te ontdekken.

De Nieuwe Maan in het begin van Kreeft inspireert een ieder van ons te zoeken naar onze innerlijke godin, om nieuwe manieren te zoeken om het leven en onszelf koesteren. Terwijl we de opkomst van onze innerlijke godin ervaren, herinnert Pluto's oppositie ons eraan dat Pluto de godin Persephone naar de Onderwereld meeneemt, terwijl haar moeder, Demeter, haar zoekt en om haar rouwt. Dit mythische verhaal van Demeter en Persephone herinnert ons eraan dat de duisternis nu terugkomt terwijl de kracht van de Zon begint af te nemen.

Uranus in Vissen vormt een T-vierkant met de Nieuwe Maan-oppositie-Pluto, die nog een andere Griekse god meebrengt in de dans met Pluto. Uranus was zo fanatiek om de wereld te transformeren dat hij zelfs zijn eigen zonen op at en hen in nieuwe vormen uitbraakte, en Pluto stal Demeter's dochter voor een half jaar, dus wie wil nog meer over deze slechte Titanen horen? Welnu, deze Nieuwe Maan roept een krachtige herinnering op die slapend op de loer ligt binnen onze maatschappelijke herinnering - onze ervaringen tijdens Uranus-in conjunctie-Pluto in Maagd in het midden van de jaren '60. Dit aspect in de jaren zestig inspireerde grote verandering, rebellie en de wens voor een betere wereld - een wens die in voorbereiding was en meer dan veertig jaar wachtte om manifest te worden. Aangezien Uranus stilstaat en 30 juni retrograde gaat, stuurt dit brede T-vierkant tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft een waarschuwingsschot over het eerste (toenemende) exacte vierkant van Uranus naar Pluto sinds de grote conjuncties. Het toenemende Uranus/Pluto vierkant zal opnieuw de wens voor een betere wereld meebrengen dat in de jaren 1960 opkwam, de verwachtingen die niet werden gerealiseerd. In juli 2011 komt Uranus zeer dicht bij een vierkant met Pluto en dan zullen er zeven exacte vierkanten zijn 2012-2015. Wow!

De komende Uranus/Pluto vierkanten in Weegschaal/Steenbok zullen de drijvende kracht zijn voor het creŽren van een nieuwe evolutionaire agenda die gebaseerd is op de menselijke verlichting, eens de versnelling van de Universele Onderwereld gedurende 2011 is voltooid. [Zie Clow, De Maya Code: Tijdversnelling en het wakkerschudden van de Wereldgeest.] Wanneer twee buitenste planeten samenstaan, zoals Uranus en Pluto in de jaren zestig, begint er een geheel nieuwe creatiecyclus. Uranus-conjunct-Pluto regeert de transformatie van de onderwereld-de schaduwwereld-en in Maagd, de agenda reinigt emotionele verwonding en heelt ecosystemen. Ecologie, een bewuste beweging om de planeet te helen, ontstond in de jaren zestig. Nu, wanneer Uranus en Pluto hun eerste vierkant bereiken, zal onze soort reŽle en praktische manieren manifesteren om echte ecologie te bereiken.

[Uranus gaat naar Ram van mei 2010 tot augustus 2010 en vervolgens volledig in maart 2011 en dit zal een nieuw 84-jaren-proces van transformatie beginnen. De laatste Uranus-in-Ram transitie vond plaats van 1927 tot 1935, wat sommigen van jullie zou kunnen doen nadenken over de te verwachten toestand van de economie van 2011 tot 2019! Wanneer Uranus in Ram staat, gaat het oude eruit en komt het nieuwe erin, en wanneer Pluto zich in Steenbok bevindt, worden alle fundamentele structuren volledig getransformeerd. Dus zal Uranus in Ram in een vierkant met Pluto in Steenbok een hele nieuwe wereld binnenleiden die niemand zich nu zelfs kan voorstellen. Zoals alle geboorten, zal het proces tumultueus worden. Misschien herinnert stationaire Uranus in zijn vierkant met Nieuwe Maan ons eraan dat alles steeds verandert, zelfs tijdens de diepe yin-energie van de Kreeft Nieuwe Maan? Het teken dat zich het meest tegen verandering verzet is Kreeft. Hoe dan ook, je zult het sluipende bewustzijn van een brullende energie die binnenkort met het Uranus-vierkant-Pluto de kardinale tekens binnenkomt niet kunnen negeren. De radicale verandering die binnenkort arriveert, zal tijdens deze Nieuwe Maan in je bewustzijn glippen en dan op een stille plek in je bewustzijn glijden terwijl Uranus op 30 juni in retrograde gaat .]

Deze Nieuwe Maan in Kreeft maakt een driehoek met de Drievoudige Conjunctie van Chiron, Neptunus en Jupiter in Waterman. Dit is vol van betekenis en suggereert dat onze genezing en koestering deze maand van de energie van de Drievoudige Conjunctie komt. De laatste paar maanden hebben we gezigzagd tussen flitsen van verlichting en verschroeiende diepe verwonding. We werden in oude pijn gedreven en velen kunnen zien dat deze wonden de beperking zijn van de uitbreiding van gevoelens en kennis. Elke keer dat we het proces zijn gang lieten gaan, werden we beloond met een schitterend spiritueel inzicht en exquise extase. Dit vermogen om door de blokkades te breken wordt Pavloviaans (mensen worden geregeerd door geconditioneerde reacties); we leren in de pijn te duiken om extase te vinden. De mooie driehoek van de nieuwe Maan naar de Drievoudige Conjunctie helpt ons te weten dat het uiteindelijk de godin is die geneest; we vinden onszelf door in het duister te gaan. Dus, hoewel Persephone van haar liefhebbende moeder werd gestolen, ontdekte ze hoe ze een vrouw en een minnares moest zijn. Deze maansomloop gaat echt over het liefhebben van je innerlijke vrouw, en jullie hebt haar ook, jongens. De innerlijke godin is de diepste bron van creativiteit voor alle wezens, alleen de godin kan ons tonen hoe we in evenwicht met de Aarde kunnen leven.

Tussen de Zonnewende en de Nieuwe Maan bevond Venus zich precies in conjunctie met Mars in Stier in een exacte Driehoek tot Saturnus, en deze aspecten staan zeer strak op het tijdstip van de Nieuwe Maan. Dit zijn aardse en diep geruststellende aspecten die ons terugnemen naar een veilig kind van liefdevolle ouders, een ervaring die we allemaal minstens in enkele levens hebben gehad. Venus/Mars in Stier is gepassioneerd en veilig, terwijl vader Saturnus in Maagd de perfecte voogd en organisator is. Deze maand kunt je het gevoel hebben bijna alles te kunnen bereiken, zolang je het verwondings-/doorbraakproces van de Drievoudige Conjunctie toelaat. Deze maansomloop is een goed moment om verliefd te worden en te bestaan op dingen die goed voor je zijn. Mercurius beweegt zich naar een vierkant met Saturnus, dat exact zal staan op 26 juni, dus kun je gemakkelijk problemen oplossen en direct na de Nieuwe Maan de details uitzuiveren.

Pluto staat nauw in quincunx met de Maan-Zuidknoop in Leeuw die zich eind juli naar Kreeft beweegt. Pluto in begin Steenbok spoort ons aan om de laatste kwesties die zijn opgekomen te voltooien, terwijl de Noordknoop zich sinds december 2007 in Waterman bevond. Terwijl de Noordknoop in Waterman stond, hebben we idealisme en zelfloosheid nagestreefd en wanneer de Noordknoop in juli naar Steenbok gaat, zullen we ons richten op praktische manieren om deze idealen te manifesteren. Dus, Pluto in Steenbok quincunx met de Zuidknoop spoort ons aan om onze gekoesterde idealen tijdens deze maansomloop te revalueren, want binnenkort zullen we ons richten op de harde realiteit en erachter komen hoe we deze idealen in de werkende vorm brengen.

Deze Nieuwe Maan stuurt een krachtig signaal om na te gaan wat echt belangrijk voor je is, zodat je de kracht en de middelen zult hebben om het hoofd te bieden aan grote veranderingen. Het is een tijd om de kleine dingen te waarderen, de liefdevolle dingen en om ervoor te zorgen dat je nieuwe manieren vindt om ze te beschermen, wat er ook gebeurt. De Nieuwe Maan in driehoek met de Drievoudige Conjunctie zegt ons dat het helen van onszelf de manier is om een gezonde, voedende wereld te creŽren, en Venus/Mars in Stier in een driehoek met Saturnus verzekert ons dat het pad er is als we de tijd nemen om te genieten van de simpele geneugten. Dit zal een uiterst aangename en gedachte-provocerende maand zijn.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten