Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan/Zonsverduistering in Waterman

Barbara Hand Clow, 25-26 januari 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Het is de Nieuwe Maan in Waterman, de tijd van het jaar wanneer we ons focussen op persoonlijke en culturele idealen. We voelen ons geÔnspireerd en willen het grootste potentieel voor ons leven, onze gemeenschap en onze planeet manifesteren; we willen ermee ophouden door onze ego's beperkt worden en ons vrij voelen. We vragen ons af hoe we de armen kunnen helpen, mensen van oorlogen kunnen bevrijden en de menselijke geest kunnen opkrikken. De Nieuwe Maan in Waterman van dit jaar heeft vier planeten, de Maan en de Noordknoop van de Maan in Waterman, wat dit verlangen voor hoge Waterman idealen intensiveert. Diep van binnen weten we allemaal dat er een betere wereld komt, dus streven we ernaar ons aandeel in het grote mysteriespel te ontdekken, hier op het einde van de Maya Kalender. Deze maanfase zal memorabel en inspirerend zijn, wat zeer welkom is na de harde en moeilijke Steenbok lunatie waar we net doorheen gegaan zijn. Zoals ik al eerder op Heartlink Radio zei: als je nog steeds rechtstaat en je geestelijke gezondheid hebt, krijg je een traktatie tijdens de Waterman/Leeuw eclipsen. De vorige Steenbok lunatie in overweging nemend, hebben velen van jullie op een of ander fundamenteel gebied van je leven een grote verschuiving ervaren. Wat is sterk veranderd? Hoe ga je jezelf nu veranderen?

De Nieuwe Maan in Waterman van dit jaar vindt zes dagen na de Inauguratie van Barack Obama plaats, de man die zich gedurende zijn hele campagne kalm en geduldig op zeer hoge idealen heeft gefocust. Door zijn geruststellende vredigheid en kracht hoopt de hele wereld dat Obama de vreselijke, negatieve velden die door het Bush/Cheney regime opgestapeld werden, kan zuiveren. Ik zal deze Nieuwe Maan onderzoeken om te zien hoe zijn frequenties als krachtig hulpmiddel gebruikt kunnen worden om de Amerikaanse politieke toxiciteit te zuiveren. De hele wereld moet terug op koers geraken; dus moet een ieder van ons beseffen dat we deze maand bergen kunnen verzetten door voordeel te halen uit deze grootse Watermankracht.

Ik kies voor een politieke analyse omdat Saturnus in Maagd hoog en in een betekenisvol aspect tot andere planeten staat. Deze lezing bekijkt de Inauguratiekaart van 20 januari, alsook de belangrijke aspecten voor de 1776 USA Oprichtingskaart. [zie mijn Methodologie voor de 1776 kaart en merk op dat de Inauguratiekaart werd berekend voor 12u30, op 20 januari 2009, Washington, DC.] De Inauguratie had om 12 uur 's middags moeten plaatsvinden, toen de Maan afhoudend1 was en zich in 29 Schorpioen bevond. Maar, eerst werd de beŽdiging op Lincolns Bijbel tot 12u07 uitgesteld door een prachtig strijkkwartet, de perfecte weerspiegeling van Obama's gebrek aan angst over de exacte machtsovergave. Ten tweede, bracht Obama de echte macht naar zichzelf om stipt 12u27, toen hij zijn speech beŽindigde - exact toen de Maan in Boogschutter ging staan en Jupiter in 3 Waterman zich exact op de Medium Coeli2 bevond. En ten derde, wordt mijn interpretatie van de transitie ondersteund door het gedoe van de hoofdrechter van het Opperste Gerecht, John Roberts, die een warboel maakte van Obama's ambtelijke eedaflegging met het gevolg dat hij de eedafleggingsceremonie de volgende dag moest overdoen. De feiten zijn: Obama nam de macht door zijn uitmuntende speech, niet door het Opperste Gerecht, de entiteit die de rol van Judas speelde voor het Amerikaanse volk door Bush toe te staan in Florida, en de verkiezingen, te winnen in november 2000.

Andere astrologen kunnen het oneens zijn met mijn interpretatie van de timing, maar het was Bush die afhoudend was in Schorpioen en het strijkkwartet transmuteerde deze atavistische kracht om 12 uur 's middags. Toen spoelde Obama tijdens zijn speech de Bush/Cheney kliek recht door de Potomac in zee. Merk op dat ik de huisposities op de kaart van Washington, DC. lees zoals ze hier zijn gepost. Meestal sla ik huisanalyses over om te vermijden dat ik Amerika teveel benadruk, maar deze Nieuwe Maan is Obama's eerste belangrijke katalysator. Tijdens de Nieuwe Maan in Washington, DC, 6 dagen nadat deze buitengewone president het overnam, is het potentieel voor een virtuele herbedrading van politieke systemen in de VS een duidelijke mogelijkheid. Ik heb de astrologie nooit eerder zo consistent met de tijd zien samenstromen, hetgeen de directe stroom van goddelijk bewustzijn naar de Aarde zichtbaar maakt.

We beginnen met de Nieuwe Maan in Waterman die zich in het derde huis van communicatie en verbinding met anderen bevindt, samen met Jupiter, de Noordknoop, Chiron en Neptunus in Waterman. Jupiter stond op 23 januari in conjunctie met de Zon, net enkele dagen na de Inauguratie, wat grote hoop voor materiŽle verbeteringen inspireerde, een verandering van idealen en duidelijke communicatie van Washington. Obama's geboorte-Jupiter is 1 Waterman en hij had net zijn Jupiter Terugkeer op 9 januari, tonend dat hij het publiek gemakkelijk aanmoedigt om te hopen op de terugkeer van vrede en overvloed [Barack Obama: 7:24 PM, AHST, 4 augustus 1961, Honolulu, Hawaii]. Hoop, klaarheid en het verlangen om verbonden te zijn, zijn teruggekeerd en werden tijdens de Inauguratie recht in de Washington, DC-heilige-plaats-matrix gecementeerd; en nu laat de Nieuwe Maan deze verlangens vrij in het hart van de mensen. Opvallend is de Nieuwe Maan in 6 Waterman in combustie met de Zuidknoop van de 1776 Kaart. Dit betekent dat deze Nieuwe Maan met de intenties van de oorspronkelijke stichters resoneert. Verwarde politici kunnen zich herinneren waarom ze de job hebben eens de oorspronkelijke wetten weer geŽerbiedigd worden. Chiron/Neptunus quincunx Saturnus brengen mystieke geloofsovertuigingen dat we onze harten kunnen helen door nieuwe structuren te creŽren die het pure potentieel van Maagd, verheven in eenheid, uitdrukken.

Chiron in conjunctie met Neptunus in Waterman opent de mensen voor de helende krachten van spirituele inspiratie die door Obama stromen. Neptunus staat sinds 1998 in Waterman en zal daar blijven tot 2012; en Neptunus is de bepalende planeet van de Galactische Onderwereld (1999-2011). Zodra de Galactische Onderwereld zich in begin 1999 opende, begonnen onze geest, hart en cellen uitgerekt en vervormd te worden door galactische energiegolven uit het centrum van ons Melkwegstelsel Ė en deze hoge energiegolven werden door Neptunus in Waterman geregeld. Nu kan ik zien dat deze golven onze geest openen zodat we weer de ďUniversele SamenlevingĒ kunnen binnengaan, zoals beschreven door Alfred Lambrement Webre in zijn boek Exopolitics, dat de politieke relatie van de Aarde met het hele universum bestudeert. [Zie De Maya Code: Tijdversnelling en het Ontwaken van de Wereldgeest.] Webre stelt, net als ik, dat onze soort voor de rest van de kosmos in een quarantaine werd geplaatst omdat wij een gewelddadige en oorlogszuchtige soort zijn geworden. We zullen nooit meer in onze grotere kosmische familie uitgenodigd worden tot we ermee ophouden elkaar te doden. Neptunus in Waterman heeft geleidelijk aan de weerstand van het ego afgemat voor de grotere wijsheid van onze kosmische voorouders, en de Chiron/Neptunus conjuncties in Waterman gedurende 2008 en 2009 hebben onze afscheidingpijn geheeld. Gedurende 2009 staat Jupiter 3 keer samen met Chiron alsook met Neptunus in Waterman, hetgeen ons vermogen zal verruimen om boven ons wezen als geÔsoleerde en gewonde soort uit te stijgen.

De berekening voor Washington DC: het tweede huis in Boogschutter is uiterst fascinerend met Pluto, Mars en Mercurius in retrograde, onderschept in Steenbok. Deze drie steenbokken Ė Pluto die de Onderwereld regeert, Mars die de wereld van macht regeert en Mercurius die onze mentale scherpte regeert Ė zitten vast in deze onbuigzame, tijdloze onderschepping die op een perfecte manier het extreme niveau van weerstand om macht en controle los te laten uitdrukt, dat vele politici in zijn greep heeft. Natuurlijk is dit altijd een groot probleem wanneer de macht wordt overgedragen, dus Obama's afkraken en schitterende verbale ontslag van Bush (die vlak achter hem zat), zette de toon voor het spel.

Gelukkig werpt de astrologie licht op deze controleprocessen die snel getransformeerd moeten worden voor stilstand en onbeweeglijkheid het overnemen. Sprekend over de echte grote kwesties die tijdens de Steenbok lunatie naar boven kwamen, viel IsraŽl Gaza binnen met de volledige steun van de VS en vele Westelijke geallieerden tijdens de Nieuwe Maan in Steenbok van 27 december, en de volgende dag stond Mars in conjunctie met Pluto. Het bloedvergieten en lijden in Gaza heeft een grote boosheid gecreŽerd die de hoop voor vrede in het Midden-Oosten heeft beschadigd. Maar, toch kan dit de donkerste dag voor de dageraad zijn, aangezien Mercurius vlak na de Nieuwe Maan in Waterman over Mars terugkeert; dit wijst op de mogelijkheid van radicale nieuwe inzichten. Ik vraag aan elk van jullie om diep in je hart te gaan en je af te vragen of het wel waard is om de hele planeet te vernietigen voor een religieuze geloofsovertuiging van de Nationale Onderwereld? Mars gaat op 5 februari naar Waterman tijdens de tweede Saturnus/Uranus oppositie, wat gunstig is voor de terugkeer van idealisme en hoop voor de hele mensheid. Een nieuwe tijdlens kruist onze dimensie, welke ontworpen werd om een grote afkeer te creŽren voor de laagste uitdrukking van Mars in conjunctie met Pluto in Steenbok: genocide. De hoogste uitdrukking van Mars in conjunctie met Pluto is compassie die naar boven komt door onderhandeling en bemiddeling, en respect voor de wet.

De president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, heeft herhaaldelijk verklaard dat de problemen van zijn land met IsraŽl vooral veroorzaakt worden door Amerika's onvoorwaardelijke financiŽle- en politieke steun voor alles wat de IsraŽli's doen, hetgeen het hele Midden-Oosten destabiliseert. Ahmadinejad kan niet langer genegeerd worden nu we Dag Zes van de Galactische Onderwereld uitleven. Merk bij de terugblik naar Dag Zes van de Nationale Onderwereld (AD 829-1223) op, dat de Moslim Islamitische cultuur Europa destijds inspireerde om uit de Donkere Middeleeuwen te komen. Het licht van de Westerse cultuur was bijna uitgeblust, net zoals de Amerikaanse cultuur verduisterde onder Bush/Cheney. Deze onderschepping van de ďdrie steenbokkenĒ betekent dat we ons over de diepgaande lessen uit het verleden moeten bezinnen die uit de vorige Dag Zessen van de eerste zeven Onderwerelden beschikbaar zijn. Steenbok regeert over hulpbronnen, vooral olie, en het planetaire gebruik van hulpbronnen zal helemaal getransformeerd worden terwijl Pluto zich tot AD 2024 in Steenbok bevindt. Er moet een nieuwe richting in Amerika's relatie met IsraŽl gezocht worden in het licht van aanstaande problemen met olievoorraden. De financiŽle instorting zal Amerika's economische en politieke invloed in de grotere wereld inperken, dus moeten er nu moeilijke keuzes gemaakt worden. Wat er ook gebeurt, het tweede huis op de kaart berekend voor Washington, lijkt een beetje op een grote stinkbom die de VS administratie kan wegtrekken van haar meest drukkende probleem Ė de enorme financiŽle instorting. Mars en Mercurius in Steenbok staan in een driehoek met Saturnus, dus zal de macht tenminste met inzicht gebruikt worden terwijl de stinkbom lucht aflaat.

Gaande naar de vierde-huis-berekening voor Washington, DC, staat Uranus in conjunctie met Venus in Vissen tegenover Saturnus in Maagd. Venus stond exact in conjunctie met Uranus op 22 januari, vlak na de Inauguratie van 20 januari, wat op een grote opening van het hart wees Ė en dat is eigenlijk wat er tijdens de Inauguratie zelf gebeurde. Uranus bevond zich sinds 2003 in Vissen, wat de mensheid inspireerde om het soort diepe compassie te ontdekken dat onze harten open doet barsten, en Uranus zal tot Maart 2011 in Vissen blijven. Nu wordt Uranus door Venus in Vissen vergezeld Ė haar meest uitbundige positie Ė en nu leiden de vrouwen, ofwel op het toneel of achter de coulissen. Venus/Uranus in het vierde huis zegt dat compassie elk huis overspoelt en elk hart verlicht Ė de ideale manier om de wereld te transformeren. Is het niet fascinerend dat Hillary Clinton, die altijd een groot supporter van IsraŽl is geweest, degene kan zijn die kan helpen bij het tot stand brengen van vrede? Om ons voor te stellen hoe deze veranderingen mogelijk kunnen plaatsvinden, wordt het tijd om Saturnus te onderzoeken die over alle planeten uitsteekt die in planetaire paren gegroepeerd staan in het tweede, derde en vierde huis. Saturnus staat in zijn ultieme machtspositie, het tiende huis. Obama belichaamt nu Saturnus, aangezien zijn geboorte-Saturnus in 25 Steenbok conjunct Mars/Mercurius staat, welke alle recht op Pluto in Steenbok staan op de 1776 USA Oprichtingskaart.

Saturnus retrograde in Maagd en hoog in het tiende huis staat in een driehoek met Mars/Mercurius in Steenbok, quincunxt Chiron/Neptunus in Waterman en staat tegenover Uranus/Venus in Vissen. Saturnus regeert over orde, controle en structuren en wanneer Saturnus elke 29 jaar in Maagd staat, ontwikkelen culturen altijd nieuwe systemen terwijl andere wegvallen. Saturnus ging in september 2007 in Maagd staan, net toen de financiŽle barsten zichtbaar werden. Nu kentert Saturnus in Maagd tegenover Uranus in Vissen vele systemen Ė zoals de verspillende consumptie en vernietigende productie. Saturnus staat ongeveer om de 42 jaar tegenover Uranus en dit is wanneer we de grootste niveaus van verandering en transformatie ervaren, zoals gedurende de vorige opposities in 1965-66. Deze combinatie van Saturnus in Maagd tegenover Uranus in Vissen is de bowling bal die de kegels van de 5.125-jaar lange Nationale Onderwereld omvergooit. Dus, wie gooit er met de bal en wat wordt er omvergegooid?

Saturnus retrograde in 21 Maagd staat recht op Neptunus op de 1776 kaart waar Neptunus in Maagd exact in een vierkant staat met Mars in Tweeling. Dit Neptunus/Maart vierkant veroorzaakt dat de USA geteisterd wordt door de fantasie om de wereld te beheersen door verstrikt te raken in buitenlandse oorlogen die het niet kan winnen. We hebben altijd gelijk, dus luister naar ons of anders! Er waren belangrijke aspecten bij het 1776 Neptunus vierkant met Saturnus in Tweelingen tijdens de Vietnam Oorlog dat Saturnus/Uranus opposities bevatte, net zoals in onze huidige tijd. Geleidelijk aan zal de VS haar lessen leren of gewoon ophouden te bestaan tijdens haar Pluto Terugkeer in 28 Steenbok in 2022. De Terugkeer-van-Pluto van de VS is pas begonnen met de ingang van Pluto in Steenbok in november 2008, vlak na de eerste Saturnus/Uranus oppositie, juist toen Obama het presidentschap won. En Obama is de man van het eerste uur omdat zijn geboorte-Mars in 23 Maagd recht op de 1776 USA Neptunus staat. Sinds Saturnus zich in 21 Maagd bevindt, heeft Obama een Saturnus transitie op zijn Mars in conjunctie met de 1776 USA Neptunus. Dus, heeft Obama geen illusies over Amerika's buitenlandse oorlogen en is zijn enige probleem zich door de diep ingegraven fantasieŽn te begeven. Zijn Mars in Maagd staat in een driehoek met zijn geboorte-Saturnus in Steenbok, wat betekent dat hij niet zal opgeven tot hij deze zelfmoordfantasie opensnijdt met vrede in het Midden-Oosten als het middelpunt.

Dus, hoe gaan we de grote noodzakelijke veranderingen teweegbrengen en/of aanpakken met deze opmerkelijke astrologie en de cycli van de Maya Kalender? Tenslotte, is dit een zeer nabije zonsverduistering die zelfs Jupiter aantrekt. Tijdens een zonsverduistering blokkeert de Maan het Zonlicht: Archetypische rijken stromen ons bewustzijn binnen en maken snelle en permanente veranderingen in onze hersenen mogelijk. Jupiter is het thuis van onze meesterschapscholen, de grote wijsheidhoeders die ons door moeilijke tijden leiden. De enige andere inzichten die ik kan bieden komen uit mijn eigen ervaringen. In dit leven heb ik de gelegenheid gekregen om mijn pad op te tekenen en te observeren of dat wat ik gezien heb juist, betekenisvol of zelfs waardevol voor anderen is. Tijdens de Steenbok lunatie, kreeg ik de verbazingwekkende bevestiging van de waarde van Carl Johan Calleman's ontdekking en mijn eigen vertolking hiervan in De Maya Code, die ik zou willen vertellen.

Toen ik in 2006 De Maya Code afwerkte, ging ik zover mogelijk om mij in te beelden wat er zich in 2009-2011 zou kunnen afspelen. Sindsdien heb ik altijd in de gaten gehouden of sommige van de dingen die ik zei iets of wat correct waren. Het hoofdonderwerp van Dag Zes was de Exopolitiek (zie blz. 180-185) en ik suggereerde dat we dit jaar de quarantaine van de Universele Samenleving echt zouden zien instorten. Dus was ik erg geÔntrigeerd toen Alfred Webre me vroeg om op zijn radioprogramma te komen (www.exopoliticsradio.com). Voor de show stuurde Webre mij dossiers toe over de ontdekking van menselijke en dierlijke vormen op Mars op een NASA-foto van november 2007. NASA heeft geprobeerd deze vondst in de doofpot te stoppen, terwijl de wetenschap in het algemeen zich op Marsiaanse methaanwolken focust. Ondertussen daagt Andrew Basiago, de oprichter van de Mars Anomalie OnderzoeksVereniging (MARS) NASA uit door zijn ontdekkingen van mensachtige wezens, dieren, beeldhouwsculpturen, bouwstructuren en een groot menselijk hoofdskelet op de NASA-foto van 2007 te publiceren! Je zult dit zelf moeten uitzoeken op exopolitics.com, waar je zult zien dat de foto's nogal verbazingwekkend zijn.

Wat mijn eigen onderzoek betreft, heb ik me totaal gefrustreerd gevoeld door NASA's verdoezeling van het Gezicht op Mars en de nabij gelegen geometrische structuren. Meer recentelijk, denk ik dat de informatie in Dark Mission: The Secret History of NASA (2007) door Richard Hoagland en Mike Bara op de eerste pagina van de kranten en het avondnieuws had moeten staan. De auteurs hebben de NASA als een kliek van vrijmetselaars blootgesteld die de dollars van de belastingbetalers verkwanselen terwijl ze het publiek in de onwetendheid houden. Ze leveren sterke bewijzen voor een gevorderde beschaving op de Maan die NASA heeft onderzocht! Wel, als er ook maar enig bewijs is voor een beschaving op andere planeten of in andere zonnestelsels, neemt de Exopolitiek het over! Eens de Exopolitiek onze grootste politieke invloed wordt, zullen oorlog, genocide en planetaire vernieling stoppen en begint de samenwerking met alle leven.

Gelijktijdig met de ontdekking op Mars, net toen we Dag Zes binnengingen, publiceerde Science het bewijs voor een grote buitenaardse impact rond 12.000 jaar geleden (d.i. het Grote Uitsterven), geschreven door een groep geologen onder leiding van James Kennett die een laag van nanodiamanten blootlegde, wat ze de ďDiamanten RegenĒ noemen. Dit is natuurlijk nog meer bewijs voor mijn bewering in Catastrofobie, mijn boek uit 2001, dat een grote ramp van 11.500 jaar geleden onderzocht die tot gevolg had dat onze soort een massa-getraumatiseerde en gewelddadige soort werd. Met andere woorden, de oorzaak van onze quarantaine en het bewijs voor intelligent leven in de rest van het universum komen gedurende Dag Zes naar boven, exact zoals het in De Maya Code werd voorspeld.

Ik heb deze ontdekkingen beschreven omdat ik denk dat we niet kunnen veranderen, tenzij we zien wat we missen. Als de mensen op de Aarde wisten dat er op Mars en de Maan een beschaving vernietigd werd, zouden ze beseffen dat onze beschaving ook kan ophouden te bestaan. We moeten onze geest nu openen voor deze onderdrukte waarheden dat de machthebbers zich in leugens wentelen die ze gebruiken om ons in de angst te houden; een recent voorbeeld is Mel Gibson's ďSignsĒ, zijn film over graancirkels en kleine groene mannetjes.

Obama geeft het signaal dat de ďOorlog tegen TerreurĒ is afgelopen, een term die gebruikt werd om te vermijden dat men zich op acute problemen zou focussen en als dekmantel voor de echte terrorist Ė Dick Cheney. De astrologie voor de Waterman zonsverduistering wijst erop dat we in staat zullen zijn ons te openen voor de verwelkoming en acceptatie van het hele Universum en zo voorbij dit beperkte Aardse perspectief te bewegen. De Volle Maan in Leeuw op 9 februari is ook een verduistering, maar deze keer wordt het licht van de Maan verduisterd en geeft het ons een grotere toegang tot onze linker hersenkrachten van identificatie. Tijdens de Volle Maan, staan Chiron/Neptunus in Waterman exact in conjunctie met de Zon, wat betekent dat we gedurende deze tweede eclips door grootse spirituele inzichten geheeld zullen worden, dus neem ze in ontvangst. Het is gemakkelijker de waarheid te accepteren dan de leugens te blijven verdedigen, zou een goede benaming zijn voor de presidentiŽle grafsteen van George W. Bush.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htm


1 Afhoudende maan (void of course) Vlak voordat de maan haar overgang maakt naar het volgende teken bestaat er een tijdspanne waarin zij geen grote aspecten (verbintenissen) meer maakt met planeten. Dit kan enkele seconden zijn, maar ook meer dan een dag. Dit wordt afhoudende maan genoemd. De periode van afhoudende maan eindigt op het moment dat zij het volgende teken binnenloopt.

Bron: http://www.ezinenieuwemaan.nl/12.html

2 Medium Coeli : bestemming.MC: bestemming Het Medium Coeli (MC) of de Midhemel, de cusp van het tiende huis, is het hoogste punt dat de Zon bereikt voordat hij weer gaat dalen, oftewel het middaguur. Als zodanig representeert dit punt onze ultieme bestemming in de materiŽle wereld. De Midhemel is het beginpunt van het tiende huis, dat laat zien wat we maatschappelijk nastreven. We kunnen het MC vergelijken met de kruin van een boom, inclusief alle vruchten en takken; het IC (cusp van het vierde huis) representeert dan de wortels van de boom. Het is een zeer zichtbaar punt en symboliseert zodoende het verlangen naar prominentie en prestaties. De Midhemel is kortom verbonden met het hebben van succes en het verwezenlijken van onze ultieme levensdoelen. Verder laat het MC zien hoe wij op anderen overkomen, welk masker we opzetten om ons maatschappelijk geaccepteerd te weten door onze omgeving.

Bron: http://www.catharinaweb.nl/astrologie/hoeken.htm

www.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

(*)In de astrologie betekent "combust" dat een planeet, de Maan uitgezonderd, binnen 8 tot 3 booggraden verwijderd is van de Zon.

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten