Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Vissen

Barbara Hand Clow, 24 februari 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Waterman-zonsverduistering van 25-26 januari inspireerde velen van ons om uit te reiken naar ons hoogste potentieel, om onze persoonlijke bijdrage in het licht van hoge idealen te evalueren. Met de Nieuwe Maan in Vissen is het nu de tijd om gewoon te zijn, om in bezinning te gaan over de betekenis van het leven. Normaal doen we dit gedurende het hele winterseizoen, maar dit Winterzonnewende-seizoen is heel bijzonder geweest omdat er zoveel planeten in Waterman stonden. Tijdens de Zonnewende bevonden zich de Noordelijke Maansknoop, Venus, Chiron en Neptunus zich in Waterman; daarna ging Jupiter op 5 januari naar Waterman. De Waterman-zonsverduistering in 6 Waterman had vijf hemellichamen in Waterman met de Noordelijke Maansknoop. We worden deze winter gek gemaakt door Waterman-krachten, wat grote transformaties afdwingt terwijl het licht gedurende Dag Zes van de Galactische Onderwereld toeneemt. [Zie De Maya Code: Tijdversnelling en het Ontwaken van de Wereldgeest.]

Door deze sterke Waterman-invloed voelen veel mensen zich ongeaard, te luchtig en verloren; ze weten niet meer wie ze zijn. En jullie? Is het jullie opgevallen dat alle mensen rondstrompelen alsof ze geen idee hebben wie ze zijn, vooral in steden? Sommigen zien er uit alsof ze hun bloeddrukmedicatie met hun Cialis1 vermengd hebben.

Deze Nieuwe Maan in Vissen in overweging nemend, worden de Noordelijke Maansknoop, Jupiter, Mercurius, Mars, Chiron, Neptunus en Zon/Maan samengebundeld in Waterman; dit betekent dat de desoriŽntatie deze maand zal blijven voortduren. Het zal zelfs intenser worden tijdens de Volle Maan in Maagd van 10-11 maart, wanneer de Volle Maan zich recht op de as van Saturnus tegenover Uranus bevindt, terwijl de Noordknoop, Jupiter, Chiron, Neptunus en Mars zich nog steeds in Waterman bevinden. Zoals ik er reeds op wees in de lezing voor de zonsverduistering in Waterman, is deze sterke Waterman-invloed ideaal voor Barack Obama, aangezien het zijn intenties om de US weer op het juiste spoor te krijgen na acht bizarre en vreselijke jaren, ondersteunt. Tijdens de Volle Maan in Maagd zullen we spirituele oplossingen voor diepgaande problemen ervaren. De intense Waterman-aspecten zullen de mensen inspireren om uit te reiken naar grote hoogten terwijl de Saturnus/Uranus oppositie oude systemen in stukken scheurt. Er zijn veel oude vormen en energieŽn die nu uitgezuiverd moeten worden en deze lunaire fase zal voor iedereen op de planeet zeer intens zijn. Dus, hoe kunnen we gewoon zijn?

Voor deze lezing wil ik me voorstellen hoe een ieder van ons op het spoor kan blijven temidden van zoveel verandering. Temidden van de grote transformaties gedurende het einde van de Maya Kalender, voelen veel mensen zich tijdens deze Waterman-overheersing gewoon helemaal gek. Toch is dit exact wat we nodig hebben om naar nieuwe niveaus uit te reiken. Hoe kunnen we dit doen als we het gevoel hebben onze identiteit verloren te hebben? Hoe kunnen we nieuwe systemen creŽren temidden van zoveel desintegratie en verlies? Wel, het meest fascinerende van deze lunatie is dat ze suggereert dat we opgeroepen worden om ons af te vragen waarom we hebben toegestaan dat geld energie werd Ė en het dominante verbindingsstuk van onze soort. Hoe zou ons energiegebruik zijn als we onze energie gewoon rechtstreeks zouden uitwisselen, van de een naar de ander? Is dat de verschuiving die we nodig hebben om onze energietechnologieŽn te veranderen? Mij lijkt het zo, de eerste stap binnen zo'n monetair collectief drama zou zijn dat we onze eigen persoonlijke relatie met geld overwegen. Is geld jouw identiteit in enige vorm? Hou je meer van geld dan van de liefde? Aangezien geld alleen maar een systeem voor energetische uitwisseling is; wat heeft het dan met je eigen pure, persoonlijke energie te maken temidden van al deze grote veranderingen? Waarom werden huizen handelsgoederen in plaats van plaatsen waar we leven en liefhebben? Hoe kun je het leven en de liefde verhypothekeren door de hypotheek op je huis niet af te betalen?

De Winterzonnewende is bedoeld om een tijd te zijn waar we dat wat we gedurende het jaar gecreŽerd hebben in overweging nemen, om te identificeren hoe onze werken deel uitmaken van het groter geheel. Deze zonnewende is de tijd om te evalueren of we een bijdrage leveren aan de evolutie van de planeet, om naar binnen te gaan om de volle betekenis van ons leven te zoeken. Maar dit jaar werd het introspectieproces bijna ondermijnd door al de Waterman-energie die tijdens deze lunatie aanhoudt. De Lente-Equinox van 2009 arriveert in minder dan een maand, dus moeten we ergens identificeren hoe datgene wat we gecreŽerd hebben, het grotere geheel beÔnvloedt. Bekijk je Lente-Equinox intenties van 2008 nog eens. Deze periode van bezinning is belangrijk, want wanneer de Lente-Equinox arriveert, zullen we opeens verse kracht voor nieuwe creaties hebben. Zonder klaarheid te scheppen, kunnen we geen klare intenties gebruiken om de nieuwe dingen te creŽren die we dit jaar zouden willen en nodig hebben.

Aangezien we nog maar een maand hebben en de Nieuwe Maan zich in Vissen bevindt, is het tijd om ons eraan te herinneren hoe het is om gewoon te zijn. Kun je je eraan herinneren hoe het was om je leven in vertrouwen te leven, terwijl de veranderingen gewoon voorbij trokken? Constante verandering is de essentie van de natuur. Tijdens de Nationale en Planetaire Onderwerelden van de laatste 5.125 jaar, hebben we de natuur afgeremd door energie in tijd en geld te transformeren. Alle cycli die nu eindigen gooien deze afremming van de natuur overboord! Je kunt de schakelaar van deze deformatie gewoon uitflippen en gewoon zijn.

De Nieuwe Maan in 7 Vissen sextielt Pluto in Steenbok, wat diepgaande structurele veranderingen creŽert die individuen en systemen aanspoort om eerlijker en praktischer te zijn. De grote veranderingen in regerings- en financiŽle systemen die door Pluto in Steenbok geÔnspireerd worden, zijn zo immens en krachtig dat het onmogelijk is om te begrijpen wat er echt gaande is. Bijvoorbeeld weerspiegelt de kwantitatief onmeetbare hoeveelheid fantoomgeld 2 in de banken het energiepotentieel van de evolutionaire sprong die nu gelanceerd is. Het is een grote, vrij drijvende massa van ongebruikt potentieel, zoals de ijsberg die de Titanic deed zinken.

De oude uitgeprobeerde-en-vertrouwde manieren om rond te komen smelten weg, wat de mensen dwingt om het grootste deel van de tijd gewoon met de basisbehoeften rond te komen. Maar, de Nieuwe Maan in Vissen is de tijd om gelukkig te zijn, kosmisch te worden en te versmelten met al-dat-is voor de Ram voorwaarts-mars het overneemt. Het sextiel voor de Nieuwe Maan van Pluto in Steenbok is de perfecte aarding voor dit jaarlijkse spirituele hoogtij, omdat het je kan tonen hoe je deze krachtige spirituele krachten op praktische en diepgaande manieren kunt gronden. In de dertiende eeuw zei Meester Eckhart: ďGod is thuis, het zijn wij die voor een wandeling naar buiten zijn gegaan.Ē Deze lunatie zou ďSpiritualiteit 101Ē getiteld kunnen zijn, aangezien we allen terug naar de basis moeten gaan die zovelen van ons verloren hebben. Ja, de wereld valt uiteen vanuit ťťn standpunt Ė maar, terwijl dit gebeurt, komen we in ingewikkeldere en gevorderde vormen samen.

Deze lunatie heeft het potentieel om ons in een nieuwe soort te vermengen: mensen die een vreedzame wereld creŽren door te weigeren te leven door te doden en door hebzucht. Ironisch genoeg zijn, na wat ik net over teveel Waterman zei, Noordknoop-Jupiter-Mercurius-Mars in de middengraad van Waterman, de perfecte leraren voor deze opkomende evolutionaire agenda. Jupiter in Waterman inspireert ons om een wereld te creŽren waarin een ieder van ons zich in staat voelt om dingen te doen die we ons nooit eerder voorgesteld hebben. Welke dingen die je echt kunt heb je je heimelijk voorgesteld sinds het laatste kwartier van de Maan op 17 februari? Mars was op dit tijdstip in conjunctie met Jupiter op de lunaire Noordknoop; heb je visioenen gehad over je ware doel doorheen het einde van de Maya Kalender? Met Mercurius zo dicht bij Jupiter tijdens deze Nieuwe Maan, kunnen deze onthullingen waterval-piekonthullingen worden. Mars bevindt zich nog steeds dicht bij Jupiter/Mercurius, wat je de kracht geeft om de dingen die je ontdekt hebt op te volgen Ė betekenisvolle dingen die je niet langer kunt ontkennen.

Venus in Ram sextielt dichtbij Jupiter/Mercurius/Mars in Waterman. Dit laat toe dat je je evenwichtig en gemakkelijk voelt met de radicale nieuwe ideeŽn en gedachten waarvan je nooit had gedacht dat ze naar je toe zouden komen. Let op deze belangrijke nuances en kijk of het uitdrukkingen zijn van de dingen die je sinds de laatste Lente-Equinox gecreŽerd hebt. Deze overweging is echt belangrijk, omdat wanneer de Lente-Equinox van 2009 arriveert, de dingen die je wenst te creŽren zich als kleine creaturen binnen reusachtige golven over de planeet zullen verspreiden. Nu kan het je laatste kans zijn om jezelf als afgescheiden van het geheel te zien, een ervaring die we allen nodig hadden om onze eigen vaardigheden en gaven te identificeren. Dit eindigt nu en we bereiden ons voor om allen medescheppers van de Nieuwe Aarde te zijn.

Venus gaat retrograde in 15 Ram op 6 maart, wat betekent dat het proces van evenwicht en harmonie in ons leven diepgaander gaat worden om naar binnen te gaan. Venus zal op 17 april direct gaan in 29 Vissen en op 20 mei terugkeren in 15 Ram, dus zal dit verdiepingsproces tijdens de lente alles laten vloeien. Venus retrograde helpt ons onze handelingen met onze harten af te stemmen; haar Ram-kracht helpt ons om te duidelijk te maken wat we willen en hoe we het verkrijgen. Venus regeert het aantrekkingsprincipe, dus is deze periode een goede tijd om te zien dat wat je overkomt eigenlijk door jezelf opgeroepen wordt. Blijf, in plaats van door de snelle veranderingen uitgerokken te worden, naar binnen gaan om je eigen bron te vinden. Weten wie je bent is altijd de zoektocht van de Nieuwe Maan in Vissen, en Venus retrograde in Ram tijdens en na deze lunatie is een grote toevlucht, een grote innerlijke aanlokker.

Chiron bevindt zich nog steeds dicht bij Neptunus in Waterman, zoals sinds begin 2008 Ė het signatuur-aspect dat de mensheid dwingt om zichzelf te helen en spiritueel te worden gedurende het einde van de Maya Kalender. Chiron en Neptunus reizen dicht bij elkaar doorheen februari 2011, exact wanneer de Negende Onderwereld, de Universele Onderwereld, aan een nieuwe periode van tijdversnelling begint. Dit aaneenkoppelen van de Gewonde Healer en Spirit dwingt onze soort onverbiddelijk om te helen, om voorbij oorlog te gaan en liefdevolle wezens te worden. Tijdens deze Nieuwe Maan helpen Chiron en Neptunus in Waterman ons een betere toekomst voor te stellen; ze inspireren ons om manieren te vinden om daar te geraken. Maar, ik zal het nog eens herhalen, dit is teveel Waterman! Te veel! Dus, gebruik de kracht van Venus in Ram en haar retrograde verdiepingsfase om geaard en op koers te blijven. Wanneer de energie te veel wordt, ga dan wandelen, eet een goede maaltijd, heb goede seks en geniet van goede muziek. Of wordt praktisch en gebruik Saturnus in Maagd tegenover Uranus om enkele ouderwetse systemen in je leven of in de wereld te herstructureren. De veranderende wereld zal verdergaan, ongeacht wat je doet, dus denk eraan dat je hond graag buiten gaat wandelen.

Last but not least, staat Saturnus dicht tegenover Uranus; de tweede oppositie was op 5 februari en we beginnen te zien hoe dit uitwerkt. We zullen grote onthullingen rond deze thema's zien tijdens de Volle Maan in Maagd op 10-11 maart. De vorige Saturnus/Uranus opposities waren in 1965-66, toen Saturnus zich in Vissen en Uranus zich in Maagd bevond. Anti-oorlog, anti-armoede en anti-racisme bewegingen waren groots en er werden grote stappen in de richting van meer vrijheid en creativiteit gemaakt; maar deze stappen werden niet afgemaakt of geÔntegreerd. Nu, met Saturnus in Maagd en Uranus in Vissen komt de echte betekenis van de vroegere strijd naar buiten; bijvoorbeeld min of meer de oplossing van racisme in Amerika met de verkiezing van een zeer spiritueel man die ook zwart is. We zien de verwezenlijking van vele idealen uit de jaren zestig; maar omdat Uranus zich in zachte Vissen bevindt, zijn de veranderingen misschien niet zo revolutionair, maar ze zullen diepgaander zijn. Saturnus in Maagd is zeer ondersteunend en gemakkelijk voor de radicale veranderingen die moeten plaatsvinden, dus kan de verschuiving vreedzamer en erg effectief zijn. We zullen spoedig zien hoe vlot het zal zijn; onlusten over voedsel en werkloosheid verspreiden zich reeds over de wereld.

Eigenlijk is Uranus in Vissen nog een middel dat we kunnen gebruiken om ons te helpen deze Waterman-gekte te hanteren. Tijdens de periode van 2003 tot maart 2011, is Uranus in Vissen nog een kracht die ons voor de tijdversnelling van de Universele Onderwereld gereedmaakt. Hij port ons aan om te ontdekken hoe we kunnen veranderen door middel van spirituele evolutie in plaats van de normale alledaagse veranderingen en herformuleringen. Dat betekent dat Uranus in Vissen ons leert de werkelijkheid met gedachten creŽren, dus moeten we ons denken veranderen. Uranus in Vissen vraagt ons om multidimensionaler te worden Ė om energie en intelligentie in andere rijken te gebruiken om onze schijnbaar onoverkomelijke problemen hier op te lossen. In feite werd ik, terwijl de dingen deze winter samenstroomden, herinnerd aan mijn meditatie uit de kindertijd Ė de ďJello MeditatieĒ. Toen de gelei in de vorm neerzonk, zette ik me neer en keek hoe hij hard werd. Ik besloot dat de wereld op een dag op deze manier zou veranderen: de wereld zou sponsachtig worden, rode en groene lenzen die heerlijk smaakten en onze botten zouden helpen groeien.

Deze herinnering brengt me tenslotte tot de Exopolitiek en het opnieuw binnengaan van het Universum, aangezien Uranus in Vissen ons aanmoedigt om de afscheiding te beŽindigen en te versmelten in grote werkelijkheden. Dus, de manier om gewoon te zijn tot de Lente-Equinox, is je innerlijke spirituele integratie toe te staan te bezinken Ė zoals gelei Ė de zorgen over wereldse dingen een tijdje los te laten en van het aangename in het leven te proeven. Wel, veel geluk, aangezien zovele planeten zich in Waterman bevinden. Wat de kaartberekening voor Washington betreft: kijk naar het vijfde huis, het huis van creativiteit! Je zou ook gewoon tot rust kunnen komen en gewoon zijn, omdat de transformaties die in Washington aan de gang zijn, deze maand exponentieel zullen zijn. Denk eraan om je af te stemmen op de Lente-Equinox op 20 maart wanneer ik van plan ben om specifieke collectieve verschuivingen voor dit jaar te voorzien Ė wat Dag Zes van de Galactische Onderwereld is.

1Cialis (erectiepil)

2Funny Money (ook vals geld, noodgeld, speelgeld of geld dat als onzeker beschouwd wordt omwille van fiscale inflatiepolitiek, grote kredietspeculatie financiering, etc.)

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten