Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenDe Herfst-Equinox

Barbara Hand Clow, 22 september 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Herfst Equinox is aangekomen. Voor ongeveer een dag vallen de planetaire soorten in harmonie temidden van resonante golven die voortvloeien van de Evenaar naar de polen. De kanteling van de Aarde is in evenwicht met de Zon, terwijl de zon zich naar 0 graden Weegschaal beweegt en boven de evenaar lijkt te zweven. Luister goed! Dit is het ideale moment om je huidige pad te overwegen in het licht van het grotere veld, de collectieve geest. Als je alleen kon zien hoe je gedachten je wereld creŽren, zou je je geest reinigen en je gevoelens verduidelijken met positieve gedachten die gebaseerd zijn op verantwoorde bedoelingen.

Laten we even je lente-intenties voor 2009 ophalen. Als ze verdiept en gerijpt zijn tijdens de zomer, is nu het moment aangebroken om ze in evenwicht te brengen met al het andere in je leven. Dus, hoe staat het met je creaties van dit jaar? Is er het een of ander dat lijkt niet te gebeuren? Als dat zo is, moet je het laten vallen of een nieuwe manier vinden om te kijken hoe het in je leven kan komen? Wat zou je kunnen doen om de dingen in je leven in evenwicht te brengen, zodat deze intentie kan uitkomen? Voor de meeste mensen is het begin van de herfst een ijverige tijd, zoals banen die beginnen en kinderen die terug naar school gaan. Misschien zijn je intenties op subtiele manieren uitgekomen en zijn ze nu klaar om dominanter te worden in je leven? Wat van belang is, is om dit najaar ergens vůůr de Winterzonnewende nieuwe gewoontes of patronen te activeren. De kaart voor deze Herfst-Equinox is erg actief, dus kunnen tijdens de herfst veel latente ideeŽn plotseling gewoon in vorm opduiken.

Nieuw directe Pluto in Steenbok staat exact in een vierkant met de Zon in 0 Weegschaal, een klinkende aankondiging dat diepe structurele veranderingen weer in versnelling zijn. Pluto ging direct op 11-09-09, een tot nadenken stemmende reeks getallen aangezien 11-09-01 de eerste dimensie symboliseert en 11-09-09 de negende. Op 11-09-09, ensceneerde de US Coast Guard een praktijkreactie op een gefingeerde aanval op de Potomac, vlakbij waar Obama op Arlington National Cemetery zijn toespraak hield. Deze stunt werd uitgezonden door CNN als een mogelijke terroristische aanslag, gewoon om er zeker van te zijn dat de Amerikanen hun dagelijkse dosis angst doorstaan! Uranus in Vissen staat ruim tegenover de equinox zon, waardoor Pluto aan de top van een T-vierkant met de Zon/Uranus oppositie staat. Dus zullen spirituele oplossingen een belangrijke rol spelen in de veranderingen van dit najaar, omdat Steenbok een van de meest spirituele tekens van de dierenriem is. De bok is onverbiddelijk en heeft de vastberadenheid om bergen te beklimmen om zijn doelen te bereiken, omdat de Zon/Uranus-spanning de structurele kracht van de nieuwe directe Pluto in Steenbok activeert.

Basisstructuren in onze wereld worden radicaal geherformuleerd terwijl Pluto van 2008 tot 2024 in Steenbok staat. Sinds Pluto exact in een vierkant met de Zon staat tijdens deze Herfst-Equinox (wat zicht voordoet direct na de derde Saturnus/Uranus oppositie op 15 september), is deze herfst het echte begin van de grote veranderingen op Aarde. Het begrijpen van de thema's van de 2008-10 Saturnus/Uranus opposities biedt veel inzicht in hoe gebeurtenissen zich zouden kunnen uitspelen, dus ik zal dit even opnieuw te bespreken. Denk aan de eerste oppositie van 4 november 2008, precies toen Obama verkozen werd, zodat we er zeker van kunnen zijn dat hij een thema op zichzelf is als de eerste zwarte Amerikaanse president. Teruggaand naar de vorige Saturnus/Uranus opposities in het midden van de jaren 60, was de woede tegen racisme en oorlog afkomstig van de jeugd en radicaal links, en de verkiezing van Obama was een beetje een oplossing voor hen, behalve dat hij doorgaat in Afghanistan. Nu bevinden we ons in het midden van de derde Saturnus/Uranus oppositie en zien we de nazomerdemonstraties van de conservatieven tegen de universele gezondheidszorg en de toenemende tekorten in de VS. Dus, denk ik dat de woede deze keer afkomstig is van radicaal rechts in Amerika. Tijdens de Bush/Cheney regering kregen ze wat ze wilden - oorlog en de bescherming van Amerika boven alles en gemakkelijk geld - en nu hebben ze het gevoel dat Obama hun geld en de bescherming wegneemt; we kunnen de zaden van een conservatieve revolutie in de Staten zien.

Intussen was de grote financiŽle opschudding van 2007 tot nu toe slechts een voorloper-aardbeving die degenen aan de macht een kans gaf om nog meer geld van de mensen weg te graaien. Ik zal op deze grafiek op zoek gaan naar aspecten die ons kunnen helpen inzien hoe we het best onze rol kunnen spelen in deze grote inspanning. Na vele jaren van het vieren van alle vier seizoenen, heb ik gemerkt dat de equinoxen multidimensionale portalen openen, terwijl de zonnewendes ons helpen ons praktische werk in 3D te focussen. De zevende dimensie (7D) is vooral beschikbaar tijdens de equinoxen omdat 7D dimensie van geluid-(en licht)frequenties is die realiteiten in 3D creŽert. Er is een nu een groot potentieel om onze wereld op positieve manieren te herstructureren, want dit is een goed moment om naar spirituele begeleiding te vragen, die heel beschikbaar zal zijn.

Onze gids voor harmonie is Venus in de vroege Maagd, die elegant een driehoek vormt met Pluto in Steenbok. Deze ontvankelijke en aardse driehoek van de godin benadrukt het belang van vrouwelijke harmonie wanneer de samenleving verandert. Dit is interessant omdat er weinig vrouwelijke steun is geweest voor oorlog als drukmiddel voor maatschappelijke controle in de laatste 5125 jaar; vrouwen hebben nauwelijks het oorlogsspel van mannen getolereerd. Venus in Maagd is helend en aardend, en haar driehoek tot Pluto suggereert dat vrouwelijke leiding dit najaar een belangrijke rol zal spelen wanneer de wankelende kolos - Amerika als imperium - oplost en instort. Deze driehoek zal veel mensen inspireren om hun werkelijke waarden te aanschouwen, vooral als ze hun huis en inkomen verliezen, terwijl het imperium meer troepen naar onbekende landen stuurt, alsof ze de beschikbare elementen van overbevolking zijn.

De Maan in Schorpioen heeft erg veel aspecten tijdens de Herfst-Equinox, wat betekent dat we de veranderingen dit najaar echt gaan voelen. In feite, zullen gevoelens alles snel overheersen en gevoelens zijn meestal datgene wat mind-control programma's breekt. In het verleden, was humor vaak het eerste element om ongewenste patronen te breken, maar nu is niets erg grappig temidden van de slachting en pijn. Mars in Kreeft maakt een driehoek met de Maan en verzekert dat sterke en waterige gevoelens erg dominant zullen zijn tijdens een grote emotionele golf van bewustzijn die zal stromen terwijl de oude werelden voorbijgaan. Saturnus in conjunctie met Mercurius retrograde in 25 Maagd sextielt de Maan. De grote emotionele diepte van de Maan in Schorpioen zal ondersteund worden door intelligente controle en het volle besef van iets dat gebeurt. Uranus in Vissen staat in nauwe oppositie met sterke Saturnus/Mercurius, de derde oppositie vond net plaats op 15 september en de hoge mate van stress in de wereldsamenlevingen blijft nog steeds zorgelijk. Maar tijdens de Herfst-Equinox, staat Uranus in Vissen in een driehoek met de Maan in Schorpioen, dus op een bepaald niveau zal de mensenmassa de veranderingen die naar haar gevoel nodig zijn, accepteren.

De Drievoudige Conjunctie - Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman Ė staat in een nauw vierkant met de Maan in Schorpioen en dit krachtige vierkant zal dit najaar een groot emotioneel loslaten opbouwen. Als de meest intense maanstand, vernietigt de Maan in Schorpioen ofwel alles op zijn pad, of hij drijft mensen naar integriteit door hen te dwingen ethische manieren zoeken, ondanks het onvermijdelijke kwaad, dood en verlatenheid dat een aards leven vergezelt. De Maan in Schorpioen dwingt ons de waarheid over onszelf en anderen onder ogen te zien. Het vierkant met de Schorpioen Maan die afkomstig is van de drie planeten in de Drievoudige Conjunctie, dwingt ons om diepe verwonding en geestelijke verlatenheid onder ogen te zien. Het vult sommigen met de wens om te verbeteren en anderen roepen uit naar de hemel voor antwoorden. Misschien zal deze configuratie de mensen uiteindelijk dwingen om te rebelleren tegen dit "Tijdperk van Vliegende LichaamsdelenĒ - een gekke wereld waarin kostbare middelen worden gebruikt om mensen op te blazen. Vervolgens, speelt selectieve high-tech geneeskunde op de rand van het leven en dwingt beschadigde lichamen om door te blijven gaan terwijl gezinnen lijden en medicijnfabrikanten golf spelen met de artsen. De wereld is naar een nachtmerriezone verschoven waaruit hij snel moet ontwaken. Misschien is de invloed van de Maan in Schorpioen in een vierkant met de Drievoudige Conjunctie op dat tijdstip datgene wat de komende drie maanden zou kunnen leiden tot massale opstand tegen de huidige cultuur van lijden en dood.

Mercurius in combustie met Saturnus in Maagd, net na exacte oppositie van Saturnus met Uranus in Vissen, schreeuwt uit dat bewustzijn en de vraag naar verandering de strijd zullen winnen, maar hoe? De sleutel is Mars in Kreeft precies quincunx Jupiter in Waterman en dit aspect is de echte pusher op de Herfst-Equinox grafiek. Zoals vermeld is Mars erg krachtig en opeisend in Kreeft, omdat Kreeft het sterkste teken is; Mars is de sterkste planeet en ze zullen samen met de bal naar de eindzone lopen. Dus zal deze nerveuze quincunx met idealistische Jupiter in Waterman ertoe leiden dat mensen de vernieling van de overige de hulpbronnen van de planeet voor oorlog en chaos zeer in vraag zullen stellen. Wanneer Jupiter direct gaat op 14 oktober, zullen de nodige krachten om deze vernieling te stoppen in versnelling komen. Ik zinspeel niet op iets als een anti-oorlogsbeweging, omdat het huurlingenleger dat onmogelijk heeft gemaakt. In plaats daarvan, aangezien Mars in Kreeft Jupiter in Waterman quincunxt, zal de oorlog eindigen op de manier waarop het doorgaans gaat, door financiŽle aderlating en uitputting. Misschien zullen de mensen beginnen na te denken over de kosten van F-16's, stealth bommenwerpers en Hummers, wanneer ze gedwongen zijn tl-lampen te kopen die kwik bevatten en die niet in hun oude verlichting passen.

De lunaire Noordknoop is naar Steenbok verhuisd waar hij zal blijven tot en met 4 maart 2011, net na de opening van de Universele Onderwereld, wanneer we de laatste tijdversnelling ervaren. Dit verzekert ons dat de harde werkelijkheid zich nu vestigt en alleen de meest praktische methoden zullen volstaan. De Noordknoop in Steenbok ontmantelt frivoliteit en verspilling, dwingt ons om terug te keren naar de basis. Ja, wat ik zeg is: We zullen de oorlog deze herfst sterk zien verminderen, of omgekeerd zal een krankzinnige escalatie eindigen door zichzelf op te branden in een vurige holocaust. Vrede en liefde in het hart van ieder individu gaat het enige worden dat ons kan helpen tijdens deze extreme tijd die zeer binnenkort aankomt. Ondertussen zal Mars in Kreeft ons kracht geven, terwijl we de intensiteit van de Maan in Schorpioen ervaren. Deze herfst is een tijd waarin we de waarheid boven alles moeten zien.

De invloed van een seizoen duurt drie maanden en deze kaart zet een krachtveld neer dat sterke invloed heeft tot de Winterzonnewende. Hoe erg deze lezing ook mag klinken, de wending in een nieuwe richting zal een opluchting zijn. Dus ga, wanneer deze krachtige harmonie binnenkomt, naar je hart en visualiseer vrede op Aarde, vrijheid van oorlog en vrede voor alle wezens op de planeet, en denk eraan te ademen. Dit is een harmonie die ontworpen is om de Aarde in evenwicht te brengen met het universum. De kracht in je hart zal degenen ondersteunen die rechtstreeks betrokken zijn in deze krankzinnige bende. Het is altijd moeilijk om te stoppen en terug te keren en een nieuwe richting in te gaan, maar nu is het tijd.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten