Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenWinterzonnewende: 21 december 2008

Barbara Hand Clow, 21 december 2008††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Winterzonnewende is ten noorden van de Evenaar gearriveerd, het moment waarop het licht weer begint toe te nemen en we spirituele inspiratie zoeken. Hoop groeit eindeloos tijdens deze speciale tijd van het jaar wanneer we ons diepgaand bezinnen over hetgeen we sinds de Lente Equinox, 9 maanden geleden, hebben gecreŽerd. Tijdens de hachelijke en creatieve balans van de laatste lente kozen degenen die de Godinnenenergie Alchemie gebruiken Ė een oude Paleolithische manier van leven Ė voorzichtig 3 dingen om vanaf lente 2008 tot lente 2009 te manifesteren. Toen de Zomerzonnewende eraan kwam, versterkten we deze tot stand komende creaties en bloeiden ze gedurende de zomer open. Met de Herfst Equinox brachten we onze nieuwe creaties in balans met alle andere elementen in ons leven; en nu is het tijd om de waarde van deze werken te beoordelen binnen het groter geheel. Velen van ons waren erg verwonderd te zien dat onze intenties in feite echt nieuwe dingen en avonturen creŽerden.

Wat heb je dit jaar gecreŽerd? Was het moeilijk of gemakkelijk? Hoe is je leven veranderd en hoe hebben je creaties de dingen om je heen beÔnvloed? Ik kijk tijdens de Winterzonnewende altijd mijn kleine manifestatiedoos na en stel mezelf deze vragen. In de Wintertijd kan ik eindelijk de wijsheid van deze creaties zien en hun impact op het groter geheel beoordelen. Met deze terugblik voel ik altijd een groot vertrouwen in deze oude traditie. Als je je voorouders natrekt vind je, hoe verder terug, hoe meer eerbied voor de Winterzonnewende binnen het planetaire megalithische systeem dat waarschijnlijk na het cataclysme van 9500 VC ontstond. Dit jaar groeiden 2 van mijn creaties het hele jaar door, terwijl er niet veel aan de hand was met de derde. Toen viel, net enkele weken tegen het einde van het herfstseizoen, alles wonderbaarlijk samen voor mijn derde verlangen. Tot dusver heb ik nooit gefaald om de 3 dingen die ik tijdens de lente in gedachten had, te creŽren. Vaak zijn deze werken erg veeleisend en na meer dan 20 jaar mijn leven op deze manier te scheppen, ben ik nog steeds verbaasd over de kracht van deze techniek. Sommigen van jullie die me kennen zullen lachen als ik opbiecht wat dit jaar de moeilijkste manifestatie was Ė om een goede kok te worden. Tot onlangs dacht ik dat ik gefaald had!

Als je een groentje bent die deze website leest, lees dan aub de algemene beschrijving van het proces Ė Godinnen Alchemie Ė in de ďSeizoensafhankelijkheidĒ-sectie van Astroflash! Het winterdeel van het proces is het beste, vooral als je filosofisch bent aangelegd, wat de natuur van Steenbok is. Steenbok is het meest filosofische teken en dit jaar krijgen we een grote dosis Steenbok, omdat Pluto zich net in Steenbok heeft begeven tot 2024. Zoals je op de Winterzonnewende-kaart kunt zien is de Zon in conjunctie met Pluto wanneer ze zich dit jaar naar Steenbok (de zonnewende) beweegt. Pluto's reis door Steenbok gaat de vroege fasen van het Grote Einde orchestreren Ė niet het einde van de wereld, niet het einde der tijden, maar slechts het einde van de Negen Onderwerelden van de Maya Kalender.

Onze eerste echte grote energetische dosis van de betekenis en de inhoud van het Grote Einde is sinds de Nieuwe Maan in Boogschutter op 27 november 2008 aan de gang. Sindsdien heeft een ieder van ons een gevoel in hoeverre de wereld in slechts enkele korte jaren zal veranderen, wat onmogelijk en overweldigend lijkt. Zoals sommigen van jullie al uit mijn werk weten, hebben we gedurende de Galactische Onderwereld (AD 1999 tot 2011) de thema's en creaties uit het verleden verwerkt, vooral de industrialisatie (AD 1755-2011) en autoritaire heerschappij en hiŽrarchische controle (3113 VC Ė AD 2011). (zie 'de Maya Code': Tijdversnelling en het Ontwaken van de Wereldgeest).
Nu we Dag Zes van de Galactische Onderwereld (13 nov. 2008 Ė 7 nov. 2009) zijn binnengegaan, is de essentie van wat we tijdens de Galactische Onderwereld creŽren duidelijk geworden; we kunnen duidelijk zien dat we ingewikkelde samenlevingen hebben ontwikkeld die al 5.125 jaar lang troost zoeken en nu moeten we ons naar een nieuw niveau begeven. Alhoewel het creŽren van de beschaving gedurende de laatste 5.000 jaar de richting van de evolutie was, is deze creatie nu uit evenwicht met de natuur en ook met onze eigen diepere gevoeligheden; we voelen allen dat onze cultuur minder materialistisch moet worden. Dit was maar een fase waar we doorheen gingen, we willen het niet echt meer op deze manier, maar toch kunnen we ons moeilijk voorstellen wat er zal volgen.

Ik zal de Winterzonnewende-kaart onderzoeken om te zien hoe elk van ons dit energieveld kan gebruiken om zich te verdiepen en te bezinnen over hetgeen we creŽren. Je creaties maken van de wereld wat hij is, daarom moet je je meester maken van het co-creŽren. Iets over de toekomst waarvan ik het gevoel heb dat waar is, is dat de hiŽrarchieŽn gaan verdwijnen, wat betekent dat elke creatie door elke persoon evenwaardig zal zijn. Dit jaar, gedurende Dag Zes van de Galactische Onderwereld, zullen we allen diepgaander moeten overwegen hoe datgene wat we creŽren deel uitmaakt van het nieuwe pad dat tevoorschijn komt, zodat we zien of dat wat we gekozen hebben ons persoonlijk ticket naar vrijheid en gezegendheid is. Dit verschilt voor ieder persoon en de ene keuze is niet beter dan de andere. Dit is de nieuwe informatie die ik uit de ineenstortende systemen probeer te lokken, het natuurlijke einde van de 9 Onderwerelden.

Het is op dit ogenblik heel moeilijk om iets duidelijks te zien, dus wil ik iets overwegen. Stel dat heel ver terug in het verleden spirit tegen je zei dat je een mooie boot moest bouwen. In die dagen volgde je gewoon altijd de impulsen van spirit, dus ging je aan je boot werken. Terwijl de dingen vorderden werd je boot gekozen om de Ark te zijn Ė de toevlucht voor de soorten die zich twee aan twee verzamelden, geen gewone boot die je zou gebruiken om in de zomer te gaan vissen! Wel, wat jullie dezer dagen creŽren lijkt hier een beetje op omdat de dingen die jullie creŽren de zaden zullen zijn voor een nieuwe wereld die nog niet geboren is. De dingen voelen zich heel onwerkelijk aan wanneer het oude wegvalt, zoals in de tijd toen Atlantis onder de zee verdween. Heb je met dit idee in gedachten, verborgen gevoelens dat je creaties vernietigd zullen worden? Of heb je het gevoel dat je middelen schept die de grote storm kunnen weerstaan Ė de stijgende golf van mopperende, zeurende mensen die wanhopig naar troost grijpen. Dit is om te zeggen, je te focussen op wat je creŽert en manifesteert, niet op wat er wegvalt. Wanneer je dit doet zul je op de golven dobberen in je prachtige boot en niet weggespoeld worden door het Bailout-toilet.

De Winterzonnewende-kaart is dit jaar uiterst subtiel, wat je vermogen om echt voordeel te halen uit het nieuwe licht zal vergroten. Zoals altijd waarschuw ik jullie ervoor om er alles aan te doen om de Kerst-chaos (voornamelijk de consumptie) uit je leven te houden; de Elite gebruikt dit seizoen elk jaar om de mensen ervan te weerhouden zich te bekrachtigen. De mensen worden gehypnotiseerd door het feeŽnverhaal van de opofferende God die aan het kruis hangt, wat een walgelijke parodie van de Wereldboom is. De mooie mystieke gratie van de indalende Christus gaat verloren in de dollartekens wanneer je innerlijke jager-verzamelaarzelf het doelwit wordt van geestcontrole-technologie om je in shoppingcentra te doen rondlopen waar de schutters op de loer staan. Stop er gewoon mee! Als je dat speciale geschenk voor die speciale persoon tot op het laatste moment nog niet gehaald hebt, wat doe je dan?

De zonnewende-energie begint ongeveer drie dagen voor de Zon naar Steenbok gaat jullie wereld te overspoelen, exact wanneer de Zon door het Galactisch Centrum gaat op 27 Boogschutter. Als je voor jezelf een verhoogde spirituele geestestoestand hebt gehandhaafd zul je extreem hoge frequenties en spirits uit andere dimensie voelen. Alle ouden vereerden deze tijd van het jaar wanneer de Aarde de hemel voelt. Ze bouwden prachtige stenen gedenktekens om het eerste nieuwe licht op te vangen, zoals in New Grange, Ierland. Deze krachtige infusie uit de subtiele rijken zal zich meer en meer opbouwen via de climax van de Zon die Steenbok binnengaat, en je kunt kaarsen of zachte lichtjes branden op speciale plaatsen om je aan het licht te herinneren en je te verbinden met alle oude krachtplaatsen. Als je voordeel haalt uit deze speciale tijd van het jaar, zul je je doel kennen en gedurende de winter een grotere betekenis in alles vinden. Omdat Pluto enkele uren voor de Boogschutter Nieuwe Maan in Steenbok ging, werd de hele periode gedurende begin december in grote structurele veranderingen gedrenkt. Er is zoveel belangrijke betekenis in deze tijd dat je de tijd moet nemen om haar essentie op te vangen; Pluto is nu in leiding van de nieuwe orde die binnenkomt, dus zal deze Zonnewendeperiode de komende veranderingen verkorten. Je afstemmen op de diepgaande en veelbetekenende energieŽn die tijdens de zonnewende binnenkomen, en wanneer de Zon de volgende dag exact in conjunctie met Pluto staat, biedt jullie een starthulp bij de verandering. Stem je erop af, onderscheid het, voel het, weet het en je zult gemakkelijk deel uitmaken van de geest van het Melkwegstelsel.

Astrologisch gezien worden er twee grote manifestatiekrachten in twee groepen verdeeld terwijl alle planeten links van de Saturnus-tegenover-Uranus lijn staan. Deze twee groepen zijn opgesteld om de dingen gedaan te krijgen. De eerste grote kracht is de Zon, Pluto, Mercurius en Jupiter in Steenbok, een aards stellium dat de nieuwe informatie binnenbrengt en dat op 26 december zal activeren wanneer ook Mars zich naar Steenbok beweegt. Natuurlijk, met zoveel Steenbok kan er een crisis ontstaan over wie de leiding heeft. De tweede grote kracht is de Noordnode, Venus, Chiron en Neptunus in Waterman Ė de essentie van het creatieve potentieel op deze kaart. De Waterman-plaatsingen suggereren dat er een nieuwe creatie zal zijn voor de richting van een groter geheel (Noordnode) vanuit ons innerlijk vrouwelijk (Venus), healing (Chiron) en heel spiritueel (Neptunus). Deze Waterman-elementen zullen exploderen wanneer Jupiter naar Aquarius gaat op 5 januari 2009, enkele dagen voor Barak Obama de teugels overneemt. Wat de Steenbok-formatie betreft, dient zijn identiteit (Zon) om diepgaande en transformatieve systemen (Pluto) te scheppen die volledig begrepen zullen worden (Mercurius), en deze systemen zullen praktisch en verruimend zijn (Jupiter). Saturnus in Maagd maakt een driehoek met de Steenbok-formatie, dus is een ordelijke en gedisciplineerde transitie mogelijk. Maar, Saturnus maakt een vierkant in Boogschutter op het Galactisch Centrum wat suggereert dat de krachten die zich tegen het nieuwe pad kanten actief, creatief en agressief zullen zijn. Dit conflict zal als uitweg dienen voor opgestapelde frustraties en gevoelens bij de bevolking omdat de Maan in Weegschaal Mars in Boogschutter sextielt.

Saturnus tegenover Uranus, een strijd tussen structuur en transformatie, is de sleutel tot deze Zonnewende-kaart omdat het grote vierkant van Saturnus tegenover Uranus dat een vierkant maakt met de Volle Maan op 12 December, echt de geloofsovertuigingen en agenda's blootlegde van de mensen die deelnemen aan de machtsstrijd. Op de dag van deze krachtige Volle Maan weigerde de Senaat de noodhulp voor de auto-industrie, dus wat er tijdens deze Winterzonnewende met deze kwestie gebeurt zal een centrale kwestie zijn tot de Lente Equinox. Tijdens de Winterzonnewende, quincuxt Neptunus Saturnus, een aspect dat de mensen voortdurend aanspoort om te kiezen voor spirituele doelen en oplossingen en hun idealisme niet in de steek te laten; de mensen kunnen druk uitoefenen om hun jobs te behouden en voor een herstructurering van de auto-industrie. De Maan in Weegschaal maakt een driehoek met Neptunus in Waterman, dus roepen de mensen uit naar evenwicht, harmonie en fatsoen. Een spiritueel- in plaats van een materialistisch perspectief verkiezend, eisen ze een visie voor de toekomst in plaats van weer hetzelfde. Met de grote emotionele spanning van de Maan in Weegschaal, praktisch een vierkant met Jupiter in Steenbok, zal er de hele winter diepgaande publieke frustratie over financiŽle zaken zijn. Maar, aangezien Jupiter nog steeds een driehoek maakt met Saturnus in Maagd, is er een onderliggende overtuiging dat de dingen zich in de loop van tijd zullen uitwerken. De gevoelens van vertrouwen zijn sterk omdat Mars de Maan sextielt, evenals Neptunus Ė die, natuurlijk een driehoek met de Maan in Weegschaal maakt. Wanneer Mars naar Steenbok gaat op 26 december (Boxing Day - pakjesdag), zal er een gevoel zijn van een wereld die gaat eindigen en dan zal de nieuwe binnenkomende wereld doorbreken wanneer Jupiter naar Steenbok gaat op 5 januari. Ook al is de spirituele richting nu kritiek, de nadruk zal op praktijkgerichtheid liggen.

Dit winterseizoen zal een tijd zijn om de harde werkelijkheid onder ogen te zien, om te strijden voor betekenisvolle verandering en om meer over onszelf na te denken in termen van het geheel. De laatste sleutel voor wat de winter zou kunnen brengen is dat Jupiter in 27 Steenbok in conjunctie staat met Pluto in Steenbok op de 1776 USA Oprichtingskaart. (Zie ďMethodologieĒ beneden). De VS zal haar Pluto-Terugkeer ervaren wanneer Pluto in 2022 naar 27 Steenbok gaat, wanneer het door een grote zuivering en een nieuwe schepping zal gaan, gebaseerd op nieuwe machtssystemen. Met Jupiter in conjunctie met de USA 1776 Pluto tijdens de Winterzonnewende en Pluto die Steenbok binnengaat gedurende Dag Zes, suggereert Jupiter's aspect tot de 1776 USA-kaart dat de VS deze winter een grote financiŽle afrekening zal ervaren wanneer Jupiter zich naar Waterman beweegt vanaf 5 januari 2009 tot januari 2010. Onthoud dat je essentie niet beperkt wordt in financiŽle systemen die enkel een deel van je uitdrukken. Dit zal de winter zijn waar iedereen een heel nieuwe relatie krijgt met geld als energie - in plaats van een volk te zijn dat erdoor gecontroleerd en beperkt wordt. Ik kan me niet voorstellen hoe dit scenario zal uitwerken, maar Jupiter in Waterman zegt: ďWe moeten nu vrijer zijn, dus zullen we dit zijn.Ē Nog een prettige meditatie!

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htm


www.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten