Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Steenbok

Barbara Hand Clow, 27 december 2008††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Nieuwe Maan in Steenbok begint aan de meest vormende maancyclus van het jaar. De Zon gaat elk jaar tijdens de Zonnewende naar 0 graden Steenbok en daarna volgt de Steenbok-lunatie die het potentieel van de Winterzonnewende-kaart vrijgeeft. De Nieuwe Maan in Steenbok valt ergens binnen de 29 dagen van de Winterzonnewende en dit jaar komt hij juist enkele dagen na de Zonnewende; dit intensiveert de kracht van de Zonnewende, de terugkeer van het licht. Pluto stond tijdens de Zonnewende dicht bij de Zon en de dag erna exact in conjunctie, en deze Nieuwe Maan met zes opstellingen in Steenbok is een heel krachtig maanzaad. Je hebt sinds de Zonnewende tot nu waarschijnlijk het gevoel gehad alsof je ziel en lichaam samengeperst en gezuiverd werden. Wel, je hebt gelijk.

Steenbok daagt ons uit om volwassen te worden, om intentievol de meest betekenisvolle weg in het leven te kiezen. Als je planeten in Steenbok hebt, moedigen ze je heel je leven aan om volwassen te worden en het huis waarin Steenbok staat beschrijft je belangrijkste lessen in het leven. Gedurende deze tijd van het jaar kunnen we ons afvragen: Wat is nu echt het belangrijkste voor ons persoonlijk leven en onze planeet? Niemand zal deze maand en dit seizoen aan deze vragen ontsnappen met Mars in conjunctie met Pluto in Steenbok net op de Zonnewende-graad. Deze conjunctie daagt ons uit om een geheel nieuwe visie van onze culturele en economische condities te creŽren die het natuurlijke gevolg zijn van 5.000 jaar oorlog en mannelijke dominantie. De structuren van de Planetaire en Nationale Onderwerelden vallen voor onze ogen uiteen. [Zie De Maya Code: Tijdversnelling en het Ontwaken van de Wereldgeest.] We vereenvoudigen onze levens, wat de moordzuchtige alfa-mannetjes-cultuur kan transmuteren wanneer we het einde van de Maya Kalender bereiken. Wanneer Mars in conjunctie met Pluto staat en gedurende deze lunatie de krachtige Zonnewende vrijgeeft, zal er een ware zielszoektocht in het hart van de mensen opkomen.

De kaarten van de Winterzonnewende en de Nieuwe Maan in Steenbok zijn uiterst subtiel en vol van betekenis; ze waren niet gemakkelijk te analyseren. Het kan zijn dat je de Zonnewende-interpretatie opnieuw wilt lezen alvorens de Nieuwe Maan in Steenbok te bestuderen. Tijdens de Zonnewende waren er twee grote manifestatiekrachten Ė Zon/Pluto/Mercurius/Jupiter in Steenbok en de Noordnode/Venus//Chiron/Neptunus in Waterman Ė en aspecten van de Maan in 24 Weegschaal activeerden deze krachten. Tijdens de Nieuwe Maan is de Maan naar de Zon in Steenbok bewogen. Zonder dit speelse Weegschaal maangekriebel brullen en morren deze grootse Steenbok- en Waterman-krachten als gefrustreerde Titanen aan de hemel. Wat de consumptie-ineenstorting in de VS betreft, zie ik deze Titanen in lege appartementsgebouwen; verbrijzelde uitstalramen en vreemde stukken kleding, op de grond achtergelaten door werknemers die hun laatste uren op het werk besteedden aan de liquidatie-inventaris. Ik zie een grote Titaan, Barack Obama, die een bankroet land overhandigd krijgt nadat het geld van de mensen aan de grote banken werd uitgedeeld. Welke Titanen zien jullie aan de winterhemel verschijnen?

Onthoud dat de huisposities voor Nieuwe Maan-kaarten verschillen volgens je locatie, dus als je ze wilt hebben moet je een kaart uitleggen voor de plaats waar je woont. Dus laat ik de huisinterpretatie uit deze lezingen, behalve om af en toe een blik te werpen op de kaart van Washington, DC. Merk op dat op de Washington, DC-kaart voor deze Nieuwe Maan Mars/Pluto de Maan Steenbok sextielt, Mercurius/Jupiter maakt een vierkant met de Maan/Steenbok en Venus/Neptunus maakt een driehoek met de Maan/Steenbok, hetgeen heel wat actie suggereert. Eens de huisposities verwijderd worden zijn de enige aspecten die naast de conjuncties overblijven, de aspecten van Saturnus-Uranus tegenover Saturnus, Venus/Neputunus quincunx Saturnus en Mercurius/Jupiter in een driehoek met Saturnus. Eenvoudig gezegd, nu de Maan de Zon in Steenbok vergezelt, wordt de grootse energie die in deze recente 2008 Steenbok- en Waterman-krachten opgesloten zit verder door Saturnus geÔntensiveerd. Deze lunatie is een geweldige kaart die een ieder van ons kan activeren, maar enkel als we uiterst attent en nadenkend zijn. Misschien is het goed dat de mensen die uit het systeem gedumpt worden voor het eerst in hun leven tijd hebben om veel na te denken. Als soort zijn we niet enkel tandwielen in de Nationale en Planetaire Onderwereldsystemen; we zijn een tijd-gecodeerde soort die gepland is om verlicht te worden tijdens de Universele Onderwereld gedurende AD 2011.

Het grote vierkant tijdens de Volle Maan van 12 december legde de agenda's van de mensen die in de VS aan de macht zijn volledig bloot. Op dit punt, na Paulson en Bernanke publiek geld te hebben zien uitdelen zoals de Kerstman die Ronald Reagans oude geleibonbons naar de menigte gooit, weten de meeste Amerikanen dat ze zich temidden van een gemanipuleerde ineenstorting van hun persoonlijke middelen bevinden. Als hier nog iemand aan twijfelt: de grote Ponzi-piramide die door Bernie Madoff gecreŽerd werd is in elkaar gestort en iedereen kon zien dat hij belangrijke financiers en liefdadigheden bedrogen heeft. De gouverneur van Illinois, Rod Blagoyjevich, werd betrapt toen hij Barack Obama's zetel in de VS senaat aan de hoogste bieder wou verkopen. Sommigen zeggen: ďHoe kan ik iets doen als ik niet weet wat er aan de hand is?Ē Wel, eerst en vooral weet je wat er aan de hand is, vooral als je geÔnformeerd bent over de cycli van de Maya Kalender zoals ontdekt door Carl Johan Calleman. [Zie De Maya Kalender: Transformatie van Bewustzijn.] Voor degenen van jullie die het Calleman/Clow tijdversnellingsmodel begrijpen, kun je je voorstellen hoe je je deze december zou voelen als je niet wist dat we de ineenstorting van de Nationale en Planetaire systemen ervaren? Ik zeg dit omdat we moeten meevoelen met de grote meerderheid van de mensen, degenen die er geen idee van hebben waarom dit gebeurt.

Deze Nieuwe Maan in Steenbok biedt je de kans om uit te zoeken wat je volgende reeks van acties dient te zijn in het licht van de duidelijke stress doorheen AD 2011. Deze kaart geeft duidelijk bewijs voor groot potentieel voor individueel begrip, daar de uiterlijke werkelijkheid ongewoon afgesneden is van elke persoon. Ik zal deze subtiele en ingewikkelde kaart lezen en trachten om ideeŽn te vinden hoe we onze mannelijke en vrouwelijke krachten kunnen gebruiken om een nieuw holisme in ons leven te scheppen: de mannelijke en vrouwelijke krachten trekken onze aandacht omdat Saturnus tegenover Uranus oude structuren omwoelt en ze in hun spirituele essentie transmuteert; Mars in conjunctie met Pluto brengt de diepten van onze innerlijke mannelijke psyche naar boven; en Venus in conjunctie met Neptunus in Waterman exact quincunx met Saturnus laat de meest revolutionaire essentie van onze innerlijke vrouwelijke psyche oplaaien. Mars/Pluto in Steenbok wil de echte betekenis van mannelijkheid sinds het begin van de evolutie begrijpen; Venus/Neptunus in Waterman transformeert de vrouwelijke kracht wanneer ze vader/Saturnus uitdaagt via het gespannen aspect-quincunx- om haar uit de onderdrukking te bevrijden. Wat kun je met deze openbaringen doen? Wel, gerechtelijke-, pauselijke- en mediastrijd over de rechten van homo's zijn niet het punt, omdat een ieder van ons zowel het vrouwelijke als het mannelijke spectrum bezit en uitdrukt. Deze Nieuwe Maan-kaart kan deze maand een grote strijd over ďhomorechtenĒ voorspellen. Als leraar, zou ik suggereren dat je de diepten van je eigen mannelijke/vrouwelijke polariteit onderzoekt.

De Nieuwe Maan in 6 Steenbok staat in conjuntie met Pluto combust(*) Mars. Pluto in Steenbok is gearriveerd om de controle van rijkdom en macht door de Elite neer te halen om ruimte te maken, zodat er voor alle mensen, dieren en planten nieuwe structuren gecreŽerd worden. Zoals we weten is dit proces reeds in versnelling, maar we hebben nog niets gezien. Mars combust Pluto in de Winterzonnewende-graad zegt dat de structuren van oorlog moeten vertrekken en dat er tijdens deze lunatie belangrijke stappen in deze richting verwacht kunnen worden. Onthoud dat de oorlog meestal eindigt omdat de spelers financieel en spiritueel bankroet zijn, niet omdat de vredesactivisten hun zin krijgen. Oorlog is het negatieve rijk van het mannelijke - dominantie en controle Ė wanneer datgene wat nodig is de bescherming van vrouwen, kinderen en de cultuur is. Mercurius (bewustzijn) staat dicht bij Jupiter (uitbreiding van geluk) in Steenbok en Jupiter staat ook in conjunctie met de 1776 USA Pluto. Dat betekent dat de VS een ontwaakoproep zal krijgen voor het gebruik van oorlog voor macht en dominantie omdat de mensen het eindelijk begrijpen. Ook staat Saturnus 22 Maagd in conjunctie met Neptunus op de 1776 kaart. Mars in Tweelingen maakt een vierkant met Neptunus op de 1776 kaart en dit spannende vierkant werd gedurende vele jaren diepgaand onderzocht door veel grote astrologen; het is de bron van de Amerikaanse fantasierijke neiging om betrokken te raken bij buitenlandse oorlogen en uiteindelijk te verliezen. Dus, nu zullen de Amerikanen een dosis realisme krijgen door Saturnus die door het USA Neptunus vierkant met Mars gaat, terwijl Saturnus tegenover Uranus in Vissen staat.

Hoe kunnen zulke veranderingen tot stand gebracht worden? Laten we beginnen met het Waterman-stellium als leidraad. Venus en Neptunus staan exact in conjunctie op 22 graden 18 minuten Waterman tijdens deze Nieuwe Maan, en ď22Ē is een groot meestergetal dat arriveert wanneer multi-dimensionele krachten de show runnen; vrouwelijke spiritualiteit gaat deze maand de werkelijkheid transformeren. Dit wijst op een golf van afschuw voor moorden, militaire verspilling en kinderen die door oude mannen en cynische vrouwen als voer gebruikt worden. Als je hieraan twijfelt: Chiron waakt juist daar over deze kracht. Venus/Neptunus op 22 graden is exact quincunx met Saturnus in 22 Maagd (geregeerd door Chiron), die natuurlijk tegenover Uranus in Vissen staat. Interpretatie: De helende kracht van Chiron dwingt met de spirituele kracht van het vrouwelijke (Venus/Neptunus) de weerspannige controlerende vader (Saturnus) om radicaal te veranderen (Uranus) in een meer idealistisch levenspatroon. Saturnus' vermogen om te veranderen wordt uitgebreid wanneer het in Maagd is, en Mercurius/Jupiter in Steenbok maakt een driehoek met Saturnus in Maagd, zodat ons begrip over deze nieuwe niveaus sterk is.

Als je denkt dat ik met zulke preciese ideeŽn veraf ben, onthou dan dat we ons recht in het midden van een radicale evolutionaire sprong van onze soort bevinden. Toen de eerste vis op het land durfde te klimmen en een amfibie werd, wist hij/zij niet welke mooie benen om te lopen zich uiteindelijk zouden ontwikkelen. Toen de eerste mens rechtop ging staan, waarschijnlijk voor een beter zicht, wist hij/zij niet dat vrije handen gereedschappen zouden creŽren. Toen we computers kozen en onze hersenen in hokjes stopten die iedereen op de planeet met elkaar zou verbinden, wisten we niet dat dit ons zou tonen hoe we moesten dematerialiseren. Dus, gebruik de grootse kracht van Mars/Pluto in Steenbok om bezwaar te maken dat jullie geldmiddelen voor oorlogsvoering weggegooid worden. Gebruik de kracht van Venus/Neptunus om te ontdekken hoe je geboorte kunt geven, ongeacht of je in een mannelijk of vrouwelijk lichaam zit. En sta de werkelijkheidsvernietigende krachten van Saturnus tegenover Neptunus toe om al het oude weg te vagen en ruimte te maken voor het nieuwe. Vergeet niet dat de lunaire Noordnode zich in Waterman bevindt, wat je zal helpen om banden en ego los te laten. Het is gemakkelijker om zich over te geven wanneer de Titanen aan de hemel tegen elke prijs veranderingen opeisen.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htm


www.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

(*)In de astrologie betekent "combust" dat een planeet, de Maan uitgezonderd, binnen 8 tot 3 booggraden verwijderd is van de Zon.

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten