Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Leeuw

Barbara Hand Clow, 20 augustus 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Het is de Nieuwe Maan in Leeuw, tijd om onze persoonlijke- en familiale relaties te beoordelen en te evalueren. We hebben net drie verduisteringen gehad - een Volle Maansverduistering vůůr de zeer intense zonsverduistering in 29 Kreeft (de vorige Nieuwe Maan), en dan de Volle Maansverduistering net twee weken geleden op 5/6 augustus. Deze verduisteringen spoorden ons allen aan ons te concentreren op onze persoonlijke veiligheid en zorg in ons leven hetgeen voor velen van ons diepe emotionele onzekerheden uitbaggerde. Deze gemeenschappelijke diepe duik in onze gevoelens was buitengewoon desoriŽnterend, omdat de tijd tijdens de Galactische Onderwereld (1999-2011 ) zo versneld is. Deze verduisteringen rukten multi-dimensionale doorgangen open en sommige werden overspoeld met herinneringen aan vorige levens die relevant zijn voor de huidige dilemma's. De verduisteringen openden lekken in de tijdbarriŤres die meestal onze toegang tot andere werelden blokkeren. De vraag met deze Nieuwe Maan in Leeuw is: Wie ben je en wat is je speciale gave? Heb je een manier gevonden om datgene waarvan je geniet te delen? Wat mij betreft, ontdekte ik vele geheimen over het openen van deze tijdbarriŤres door het schrijven en onderzoeken van The Mind Chronicles (2007), een werk waarvan de tijd is aangebroken. Ik denk dat dit boek degenen die echt verward zijn, kan helpen via de informatiestroom van de oude tijdlijnen die sommige mensen psychotisch maakt.

De Drievoudige Conjunctie -Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman - staat sinds mei klaar aan de hemel en velen van jullie graven oude diepe wonden op en dat is vermoeiend. Zelfs als je deze crisis nog niet gevoeld hebt is de druk nu bij alle mensen die je kent. Uiteindelijk zal iedereen zijn/haar innerlijke verwonding verwerken gedurende drie exacte Chiron/Neptunus conjuncties die in 2010 zullen komen, dus als je tijdens de laatste maanden veel van dit werk hebt gedaan, zul je het in 2010 goed doen, wat Nacht Zes van de Galactische Onderwereld is. Je kunt nu in een ingetogen modus rusten, omdat Jupiter, Chiron en Neptunus retrograde zijn. Wel, wees voorbereid op de uitbarsting van de tijdconvergentiedam wanneer Chiron in oktober direct gaat en Neptunus in het begin van november. Zoals ik tijdens de vorige Nieuwe Maan lezing opmerkte, mondde deze alomtegenwoordige emotionele crisis uit in de medische moord op het memorabele offerlam/kind idool Michael Jackson. In de uiteindelijke analyse werden tijdens de vorige maansomloop en verduisteringen nieuwe niveaus van moed gevraagd, en nu is de tijd gekomen voor de evaluatie van je eigen onvoorwaardelijke liefde en moed. Wie ben je eigenlijk? En wat waardeer je het meest? Het is tijd om te schitteren, om de wereld om je heen te verlichten, we vernieuwen nu allemaal onze eigen kern.

Je persoonlijke eerlijkheid zal deze maand getest worden wanneer zich op het wereldtoneel onaangename gebeurtenissen afspelen die de radicale onevenwichtigheden in de samenleving weerspiegelen. Hoe voel je je als je erachter komt dat jonge gezinnen in grachten wonen onder ondergrondse kanalen en oudere mensen hun pensioenen en huizen verliezen? Enorme maatschappelijke spanningen en pijn zullen tijdens deze Leeuw Nieuwe Maan zichtbaar worden, aangezien de veeleisende Nieuwe Maan in 28 Leeuw tegenover de opdringerige Drievoudige Conjunctie staat. De exacte oppositie van de Zon en de Maan met de Drievoudige Conjunctie zal zich voordoen voor de Nieuwe Maan, dus zal de maantuin goed bebouwd worden voor de donkere maan. De Zon in Leeuw staat tegenover Jupiter in Waterman op 14 augustus, tegenover Chiron op 16 augustus en daarna tegenover Neptunus op 17 augustus. Zo vlak voor deze nieuwe maan, daagt ons gevoel van persoonlijke waarde (Jupiter) ons uit om waarheidsgetrouw te zijn; we evalueren onze healingstatus (Chiron) en dan is onze spirituele groei eindelijk voelbaar (Neptunus). Tijdens deze maancyclus zullen we doorbraken in persoonlijke healing en spiritueel contact ervaren en de algemene maatschappelijke context zal beginnen onze gedachten over onze eigen rol in het zich ontvouwende drama te beÔnvloeden.

Onze wereld moet veranderen en de nieuwe thema's zullen zichtbaar worden in de uiterlijke gebeurtenissen, alhoewel de media probeert te moduleren wat we in de wereld zien. Dit helende "mysteriespel" wordt geÔnspireerd door het krachtige grote kruis dat meestal in veranderlijke (zeer flexibele) tekens staat. Dit kruis aan de hemel zal zich aarden en de Nieuwe Maan in Leeuw dirigeren, wat er op wijst dat de samenleving zich naar een grote crisis beweegt door de basisbehoeften van het publiek te negeren. Wat is je rol in deze grote ontwarring? Wat is je intentie tijdens deze crisis? Welke is je persoonlijke draad in het weefsel? De grote behoefte om onze wereld te co-creŽren en het geld op zijn rechtmatige plaats te stoppen, zal zich steeds meer opbouwen tot de echte problemen opgelost worden. Dit grote kruis wijst erop dat het gordijn omhoog gaat, het drama gaat beginnen en we zullen onze rol spelen bij de kritische sprong van onze soort naar vrede en compassie.

In het grote vierkant staan Saturnus/Mercurius in Maagd in een nauwe oppositie met Uranus in Vissen, en Mars in Tweelingen in een nauw T-vierkant met de zich opbouwende Saturnus/Uranus oppositie. Pluto in Steenbok tegenover Mars in Tweelingen vormt het grote vierkant, met Pluto als de enige planeet in een kardinaalteken (initiatie). Pluto is de plaats waar de actie is, dus zal dit grote vierkant indringend en meedogenloos zijn. De vier andere planeten in het grote vierkant tonen hoe het drama zich zal afspelen; we krijgen allemaal te zien wie de schijnwerpers op het toneel opeist. Wijze zielen zullen deze maand achter de schermen of in het publiek staan. Pluto is diepgaand teruggekeerd (bijna in Boogschutter) en Pluto gaat direct op 09-11-09. De volgende Tzolkin ronde - 1 Imix - opent op 09-09-09 en er zijn slechts drie rondes over op de Maya-kalender die op 28 oktober 2011 afloopt. Deze getallen hebben zeker mijn aandacht! De structurele transformatie van Steenbok bouwt stoom op met enkele vroege slachtoffers op stapel, zoals de val van financiŽle huizen die niet de sympathie hebben van de grote jongens, het GM faillissement en de afbraak van het medische systeem, terwijl de US Postdienst de volgende in lijn kan worden om neer te smelten.

Om een idee te geven van de mogelijke intensiteit van dit grootse vierkant: Mars stond exact in een vierkant met Saturnus op 10 augustus toen zich twee grote aardbevingen voordeden, de ene in de buurt van de Andaman-eilanden op dezelfde breuk die de tsunami in 2004 uitlokte, en de andere in Japan. Mars stond twee dagen voor de Nieuwe Maan exact in een vierkant met Uranus, wat chaotische gebeurtenissen en gevoelens verhoogt, en Mars zal precies tegenover Pluto staan op 26 augustus, wanneer onaangename waarheden aan de oppervlakte zullen komen. In feite zal de Mars/Pluto oppositie ertoe neigen om de spanning van het hele grote vierkant vrij te geven, omdat dit zich voor het eerste maankwartier voordoet. Dus, rust en zorg voor jezelf, en vermijd het rijden als je kunt. Waarheden over de instortende structuren van de Planetaire en Nationale Onderwerelden zullen onthuld worden op 26/27 augustus - wanneer zowel Mars als Pluto in Kreeft/Steenbok zullen staan en de kardinaaltekens inleiden. Voor degenen die de hulp van de astrologie gebruiken om te investeren: kijk nauwgezet naar de markten voor hints van wat er in de herfst het meest kwetsbaar zal zijn.

Laten we, om deze grote vierkant dynamieken samen te vatten, het eens allemaal op een rij zetten: Uranus in late Vissen rijpt onze spirituele transformaties, terwijl de Saturnus/Mercurius oppositie in Maagd ons aanmoedigt om onze verworvenheden te evalueren en gronden. We nemen deel aan de kritieke evolutionaire sprong, dus weten hoe ver je bent gegaan is nu waardevolle informatie. Mars in Tweelingen in een vierkant met de Uranus-naar-Saturn/Mercurius oppositie, stimuleert ons om onze wijsheid te verspreiden, met anderen te netwerken die een galactische mind bereiken. Pluto in vroege Steenbok tegenover Mars kondigt aan dat niets dit geweldige werk kan tegenhouden, zelfs als dat betekent dat alle oude wereldsystemen in elkaar moeten vallen. Dit nauwe en betekenisvolle grote vierkante grondt en maakt de prachtige spirituele vooruitgang van veel mensen sinds 1999 functioneel, maar minder geŽvolueerde personen ervaren waarschijnlijk een grote crisis van betekenis. Wees geduldig met mensen die nu onzeker zijn. We moeten samenhouden in onze families en gemeenschappen en ons eraan herinneren hoe we voor anderen moeten zorgen. Meer en meer lichtgewichten kunnen, terwijl we in de eindzone van de Maya-kalender vooruitgaan, niet overleven. Wat is je zin van betekenis en je doel? Beoefen je deze bijzondere intenties getrouw?

Andere planetaire aspecten in dit gerichte grote vierkant onthullen meer over zijn waarschijnlijke invloed. Venus in Kreeft staat in een driehoek met Uranus in Vissen terwijl Saturnus/Mercurius in Maagd (in het grote vierkant) sextielt, wat zeer gunstig is. Deze koesterende Driehoek van Venus naar Uranus, opent ons om plezier te krijgen uit onze grote transformaties gedurende het einde van de zomer, het verleidt ons tot meditatie, seks en vriendschap. Venus in Kreeft die Saturnus/Mercurius in Maagd sextielt, stelt dat we deze maand onze geestelijke verworvenheden moeten bevestigen en deze grote vreugde met anderen delen. Venus in koesterende Kreeft zal ons belonen met plezier en eenvoudige pret, vooral als je tijdens het einde van deze stressvolle zomer op vakantie kunt zijn.

Mars stond elke twee jaar tegenover Pluto, wat altijd verborgen spanningen naar het publieke zicht sleept. Publieke spanning en demonstraties nemen altijd ongeveer elke veertig jaar toe, wanneer Saturnus tegenover Uranus staat. De vorige Saturnus/Uranus opposities waren in 1965/66, toen anti-oorlog en burgerrechtenactivisten de straten van de VS innamen. Het verlangen naar meer vrijheid en creativiteit ging pijlsnel omhoog in de wereld; een goed voorbeeld hiervan was het wereldwijde genot van de Beatles. De agenda van Saturnus is om dingen te structuren, terwijl Uranus' agenda het transformeren van de werkelijkheid is, dus in de oppositie vindt de fundamentele verandering plaats. Dit was vooral het geval tijdens de jaren zestig, omdat Uranus ook in samenstand was met Pluto in Maagd, want als Saturnus tegenover Uranus staat, staat hij ook tegenover Pluto. Dit is de reden waarom de jaren zestig als decennium tot een eigen categorie zijn uitgegroeid; de schaduw van de jaren zestig verdwijnt gewoon niet. Kinderen die midden-tot-eind jaren zestig geboren zijn hebben Uranus in samenstand met Pluto tegenover Saturnus in hun geboortekaart. Deze groep heeft moeite gehad met het innemen van hun plaats in de samenleving en zijn zeer gefrustreerd (degenen die nu ongeveer 40-46 jaar zijn). Uranus beweegt zich nu naar zijn eerste vierkant in Pluto sinds de conjuncties van de jaren zestig, dus zal deze groep eindelijk haar gaven schenken. Laten we eens kijken naar de huidige Saturnus/Uranus opposities, de eerste daarvan was de dag dat Obama werd verkozen!

Om planetaire tegenstellingen te begrijpen, moeten we eerst de vorige conjunctie van de twee planeten onderzoeken om de kwestie te identificeren die tijdens de oppositie haar hoogtepunt vindt. Saturnus stond in 1988 samen met Uranus in late Boogschutter en vroege Steenbok, dicht bij het Galactisch Centrum in 27 graden Boogschutter. Gedurende 1989 stond Saturnus in conjunctie met Neptunus in begin Steenbok; en daarna bereikten Uranus en Neptunus een samenstand in Steenbok in 1993, waardoor ze een geheel nieuwe langlopende spirituele cyclus teweegbrachten. Dus, de wereldpolitiek even aan de kant gezet, net zoals de val van de Berlijnse Muur in deze periode kunnen we zeggen dat de Saturnus/Uranus conjuncties op het Galactische Centrum in 1988 de kritieke sprong van de mensheid kentekende. Sommigen konden op dat moment zien, maar weinigen konden zich voorstellen hoe het zou uitwerken. Nu, met Carl Callemans evolutionaire interpretatie van de Maya-kalender kunnen we zien dat de voorbereiding van de Galactische Onderwereld-tijdversnelling begon met de Harmonische Convergentie in 1987, toen gezamenlijk geformuleerd door Saturnus in conjunctie met Uranus en gekiemd door Uranus in conjunctie met Neptunus. [Zie De Maya Code: Tijdversnelling en het Wakkerschudden van de Wereldgeest.] Ook nu zien we dat deze conjuncties de lichaam/geest beweging inspireerde, gewijd aan holistische en natuurlijke genezing. De conjunctie van 1988 effende de weg voor de tegenstellingen die nu hun hoogtepunt bereiken.

De huidige reeks Saturnus/Uranus opposities begon met Obama's verkiezing op 4 november 2008, en nu bewegen we ons snel naar de derde oppositie op 15 september 2009; tijdens deze Nieuwe Maan zijn we terug in de zone. Mercurius met Saturnus die dicht tegenover Uranus staat, suggereert dat we klaar zijn om de belangrijkste kwestie te identificeren die tijdens de Saturnus/Uranus opposities op het toneel zal verschijnen. Te oordelen naar de tumultueuze stadhuis-demonstraties in de VS, is het probleem de geneeskunde-voor-winst. Dit is een mondiaal vraagstuk omdat Amerika deze farmaceutische ziekte wil exporteren. Terug in de jaren zestig kwamen de mensen op straat omdat ze opgeroepen werden en zwarten aan armoede leden. Nu overspoelen de mensen in de VS hun stadhuizen omdat ze zijn bang te zullen sterven aan een gebrek aan zorg. Het is fascinerend dat Obama, die universele gezondheidszorg in Amerika wil, verkozen werd tijdens de eerste oppositie en dus voorspel ik het volgende: Als Obama en de Democraten de winstmotivatie niet uit de Amerikaanse gezondheidszorg verwijderen, zal het hele systeem over kop gaan gedurende de laatste Saturnus/Uranus oppositie in 0 Weegschaal/Ram in juli 2010. Aangezien de kardinaalteken- vierkanten van 2010 (de "Kardinaal Crunch") in juli 2010 sluiten (Jupiter/Uranus in Ram, Saturnus in Weegschaal, Pluto in Steenbok), kan de val van de allopathische geneeskunde ook de hele Amerikaanse economie doen crashen.

Voor lezers die denken dat ik extreem ben: je gezondheid is het belangrijkste in je leven. Laat ons enkele dingen overwegen, aangezien de media de waarheid achterhoudt. Verzekeringen zijn over het algemeen bankroet; medicatie en onnodige operaties maken mensen ziek en kosten te veel; artsen worden gedwongen om schaden toe te brengen in plaats van te genezen en hun salaris daalt; ziekenhuizen en klinieken in het bezit van artsen zetten je af; en de Big Pharma probeert voortdurend de alternatieve geneeskunde te vernietigen. Kortom, de Amerikanen worden gevraagd om belastingen te betalen voor een systeem dat de Big Pharma rijk maakt, terwijl zij zieker en armer worden. Er worden nieuwe gouvernementele systemen ontwikkeld en gefinancierd om een systeem te runnen dat mensen doodt om medische zorg voor iedereen te verkrijgen! De VS is een van de weinige landen in de wereld die geneeskunde-voor-winst heeft, dus tenzij de huidige regering voor non-profit genezing gaat, zou deze crisis tot een revolutie kunnen leiden.

We hebben nog een belangrijk aspect om naar te kijken: een configuratie die een grote hoop onthult, omdat we nu zo snel veranderen. Zoals gebruikelijk komt er hoop uit het helen van diepe wonden en spiritueel worden. Saturnus/Mercurius in Maagd die Venus in Kreeft sextielt, vormt een yod (een sextiel dat twee quincunxen met een planeet vormt) met de Drievoudige Conjunctie. De planeet of planeten bovenaan de yod (in dit geval Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman) zijn als een wichelroede die voelt waar de helende energie of het helende water is gelegen. De beste manier om een yod aan te voelen, is om je voor te stellen dat je Saturnus/Mercurius in je rechter hand houdt, Venus in je linkerhand en dan is de Drievoudige Conjunctie de top van de wichelroede die de kracht aantrekt. Saturnus/Mercurius in Maagd is een genezende kracht omdat Chiron Maagd regeert en Venus verzorging naar ons toe trekt omdat Venus in Kreeft staat. Dus geven de grootst mogelijke genezende en verzorgende krachten de expansieve (Jupiter), spirituele (Neptunus) en genezende (Chiron) kracht van de Drievoudige Conjunctie vrij en dit gebeurt temidden van een zich vormend groot vierkant. Ook, wanneer een planeet of planeten direct tegenover het hoofd van de yod staan - in dit geval de Zon/Maan tegenover de Drievoudige Conjunctie - is de yod zelfs sterker en stabieler.

Visualiseer de Nieuwe Maan als de verticale as van je rechtstaande lichaam met Saturnus/Mercurius in je rechterhand en Venus in je linker; vervolgens schiet je de kracht naar buiten via de Drievoudige Conjunctie en voel je de kracht van deze yod. Deze yod onthult het grote potentieel om voort te gaan met onze verwezenlijking van wijsheid, spiritualiteit en genezing gedurende deze komende maand. De volgende Nieuwe Maan in Maagd heeft aspecten die dit werk zullen verdiepen, en dan bewegen we ons naar een harmonisch evenwicht tijdens de Herfst Equinox op 22 september. De Nieuwe Maan in Leeuw vraagt veel van ons. Als het gaat om het bereiken van spiritueel ontwaken, is het verstandig om zich over te geven aan krachten die groter zijn dan onszelf. Je kunt je er net zo goed bij neerleggen, omdat het op die manier gemakkelijker is.

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten