Maandelijkse Berichten

Home

BerichtenNieuwe Maan in Stier

Barbara Hand Clow, 24 april 2009††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

De Stier Nieuwe Maan is gearriveerd, wat onze jaarlijkse afstemming is met liefde, Natuur en schoonheid. Ik kan me niet herinneren ooit zo dankbaar geweest te zijn voor de komst van liefde en idyllisch plezier; dit is een zo'n intensieve winter geweest. Dag Zes van de Galactische Onderwereld -12 november 2008, tot 7 november 2009 Ė lijkt zeer intens te zijn. Misschien komt dit omdat het zo'n radicale verandering betreft die onze soort dwingt om vrede te creŽren op de planeet en onder onszelf. [Zie De Maya Code: Tijdversnelling en het Wakker Schudden van de Wereldgeest.] En nu komen we aan bij het middelpunt van Dag Zes op 11 mei, wat Carl Calleman de "Wedergeboorte VieringĒ noemt. [Ga naar www.Calleman.com.]

De astrologische patronen zijn geheel in overeenstemming met wat deze opmerkelijke bioloog zegt dat er gaat gebeuren. In synchroniciteit met Calleman, intensiveert de drievoudige samenstand van Jupiter/Chiron/Neptunus in 26 Waterman, de "Drievoudige Conjunctie," gedurende de gehele maansomloop en vindt dan haar hoogtepunt tijdens de Nieuwe Maan in Tweelingen op 24 mei, het inspireert uitbreiding van spirituele genezing. De quarantaine van de Aarde van de rest van het universum wordt opgeheven en we liggen op schema om weer verwelkomd te worden in de gemeenschap met het universum. [Zie Exopolitics door Alfred Lambrement Webre en De Maya Code.] Onze verwijdering van de afscheiding van ons thuis, de kosmos, gaat plaatsvinden, wat er ook gebeurt, dus is de enige keuze die we elk hebben onszelf te helen om bewust deel te nemen aan onze kosmische geboorte.

Tijdens de Maan-conjunctie-Zon in Stier van dit jaar, toont de astrologie dat we op de rand staan van een monumentaal spiritueel ontwaken dat door niets tegengehouden kan worden. Net voor de Nieuwe Maan, op 21 april, stond de Maan op een lijn met Venus in samenstand met Mars in 29 Vissen; dit prachtige zicht kondigde een mystiek ontwaken aan, vooral voor Islamitische mensen. De zeldzame Drievoudige Conjunctie, Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman - nu en gedurende 2010, met Neptunus en Chiron dichtbij 2007-2013 Ė maakt de balans tussen donker en licht die spirituele doorbraken of instorting zal uitlokken in elke persoon. Trouw blijven aan onszelf is de enige manier om instorting te voorkomen - de totale ineenstorting van het individu temidden van de krachten van de stijgende spirituele transmutatie - dus, moeten we tijdens deze hele maansomloop allen werken aan belangrijke persoonlijke evaluaties.

Deze transities van Venus en Mars dagen ons uit om onze relaties met partners, broers en zussen, kinderen, ouders en onze gemeenschappen te herzien. Wat speelde er zich op dit gebied in je leven af sinds 3 maart? Binnen deze kernervaringen kun je comfort bij jezelf ontdekken - je innerlijke sleutelpartner in het leven. Heb je je afgevraagd waarom je je zo ongemakkelijk voelt? Wel, sinds 3 maart hebben de planeten van liefde en oorlog iedereen uitgedaagd. Venus ging retrograde in Ram op 3 maart, en Mars stond sinds 17 maart tot en met 22 april in Vissen: daarna plofte Mars Ram binnen op 22 april. De meeste mensen zijn door een diepe persoonlijke wakkerschudding gegaan, dus wat speelde er zich in je persoonlijke rijken af?

In het grotere collectief, specifiek in financiŽn en politiek Ė dwingen de Mars/Venus transities onopgeloste conflicten om naar de oppervlakte te stijgen. Bijvoorbeeld, in de nacht van 21-22 april overleed het FinanciŽle Hoofd van Freddie Mac, David Kellermann, door ophanging in zijn huis. Hij is een triest slachtoffer van de hypotheekcrisis en hij is waarschijnlijk ook de kanarie die stierf door giftige dampen in de grot. De internationale spanning over de staat IsraŽl werd zeer intensief op 21-22 april, toen president Ahmadinejad van Iran en een conferentie van islamitische aanklagers aanklachten eisten voor IsraŽlische misdaden tegen de menselijkheid in Gaza. Tegelijkertijd drong president Obama aan op het onderzoek van overheidsadvocaten die de harde CIA terroristenondervragingen tijdens het Bush/Cheney-regime ondersteunden. Er broedde ook een schandaal over het Nationale Zekerheid Agentschap-favoritisme van pro-IsraŽlische Congreslobbyisten. Ik noem deze gebeurtenissen op omdat De Maya Code stelt dat de oorlog niet zal stoppen tot het geld van de VS op is en dat er eerst vrede in het Midden-Oosten moet komen. Dit zijn tekenen die erop wijzen dat het noodzakelijke evenwicht zich formuleert, en de actie zal zich krachtig hervatten wanneer Saturnus direct gaat op 16 mei, net na het Dag Zes middelpunt.

De kosmische dans aan de hemel tijdens het einde van de Maya-Kalender vind ik gewoon verbluffend. Transities ontketenen alle persoonlijke veranderingen die we elk moeten maken om de kritieke sprong in de menselijke evolutie te bereiken. Mensen verliezen of winnen geld, worden gesnapt bij het plegen van misdaden, en/of worden in huwelijken op het matje geroepen, bij hun kinderen en ouders, en in de gemeenschap. Deze bewustwording zal zich tijdens de Stier-maansomloop steeds sterker opbouwen, terwijl het elk van ons opnieuw doet herboren worden in het kader van de potentie van de Drievoudige Conjunctie die zich verspreid over zeven jaar. Deze ervaring zal persoonlijk verhelderend zijn en als een natie die koos voor een wereldwijd imperium, gaat de Verenigde Staten het hoofd bieden aan haar eigen waanvoorstellingen, evenals haar spiritueel potentieel; de Drievoudige Conjunctie valt precies op de 1776 USA Maan in Waterman.

We moeten elk de gevoelens evalueren die we gehad hebben tijdens de recente Venus/Mars transities, voordat deze gevoelens ontploffen tijdens de Stier Nieuwe Maan en doorheen deze gehele maancyclus. In de lezing van de Nieuwe Maan in Ram van afgelopen maand merkte ik op dat Venus retrograde gaat in Ram vanaf 3 maart tot 17 april (SD in 29 Vissen), dit zou je dwingen om relaties, waarden en materiŽle behoeften te evalueren. Dit gebeurt altijd tijdens retrograde Venus. Maar, deze Venus retrograde was in Ram, wat de meeste mensen ontevreden, behoeftig, agressief en willend deed voelen; in veel mensen kwam het ergste naar boven. Het aantal massadodingen en schrikwekkende moorden, bijvoorbeeld, is ontstellend. Dus, als je een bitch of een bullebak bent geweest, vergeef het jezelf; deze transities dwingen zelfs zeer sterk geŽvolueerde individuen om aan zichzelf te twijfelen, omdat onze ego's nu moeten vertrekken.

We kijken naar onze schaduwen die geweld creŽren in de collectieve en financiŽle verliezen in onze gemeenschappen. Nu de meesten minder hebben en de tanks rollen, vliegtuigen vliegen en miljarden worden uitgegeven aan "veiligheid", bouwt de grote ommekeer tegen oorlog in de wereld zich op. In de lente-equinox lezing merkte ik op dat de Venus retrograde op een of andere manier een bedreiging zou zijn voor het plan van de Elite om onbetaalbare middelen in dubieuze oorlogen te verkwanselen. Nu zien we tekenen van Venus' subtiele benadering: President Kharzai van Afghanistan heeft een wet aangenomen die de meeste vrouwenrechten wegveegt. Deze schandelijke patriarchale zet veroorzaakt dat landen die er strijden (zoals Canada) zich afvragen waarom ze hun jongeren voor deze zaak opofferen. Vrouwenbewegingen netwerken om Afghaanse vrouwenbewegingen rechtstreeks te helpen, hetgeen Kharzai en de krijgsheren omzeilt.

We worden uitgedaagd om liefde boven onenigheid te kiezen, door relaties te verbreken of te transformeren die gewoon niet liefdevol genoeg, sterk genoeg of creatief genoeg zijn om te overleven in de komende nieuwe wereld. De tijd is aangebroken om diepgaande relaties naar een nieuwe plaats te brengen of ze uit het bestaan te verdringen. Mars bevond zich van 17 maart tot 22 april in Vissen, en wanneer Mars zich in Vissen bevindt, missen de meeste mensen de motivatie om iets te veranderen. De normale strijdlustige tendens om dingen te herstellen, waarvan ik soms denk dat het een patriarchale onevenwichtigheid, is er gewoon niet en velen waren niet in staat om zoals gewoonlijk verder te gaan. Overweeg de mogelijkheid dat je misleid wordt door te geloven dat je dit of dat moet doen. De grote verschuiving terug naar reactief gedrag arriveert wanneer Mars in Ram gaat op 22 april, dus zul je je eigen drang en acties willen evalueren.

De draak van waarheid zal je nu terug in de ogen kijken en ik ben benieuwd over de toekomst van Freddie Mac, die volledig gesteund wordt door de Amerikaanse regering en haar bevolking. Pluto ging op 4 april retrograde, toen de aanpak van diep conflict naar onze innerlijke gedachten bewoog; en de impuls voor massale structurele veranderingen in de systemen is geluwd tot de herfst. Maar Mars in Ram op 22 april en Saturnus direct in midden-Maagd op 16 mei, zijn aspecten die persoonlijke acties zullen ontketenen die collectief zullen worden wanneer Pluto in midden september direct gaat. Je kunt in maart en het grootste deel van april in je emotionele afval geprutteld hebben, maar dat eindigt abrupt tijdens deze Nieuwe Maan wanneer je realistisch moet worden. Dus, laten we de Nieuwe Maan in Stier onderzoeken, op zoek naar een leidraad voor emotionele evaluatie. Dit kan ons elk helpen bij de voorbereiding van de lancering over alles die zal plaatsvinden tijdens deze maancyclus, een lancering die ervoor zal zorgen dat we in de baan blijven, zelfs na het einde van de Maya-kalender.

De Nieuwe Maan exact in 5 graden Stier staat in een T-vierkant met de maanknooppunten in 5 Waterman/5 Leeuw en kondigt een karmische crisis voor onze soort aan. Dit nauwe T-vierkant betekent dat we deze maand grote spanningen zullen ervaren over de persoonlijke en collectieve waarde van ons levenpad, onze dharma. Grote zelftwijfel zal velen inspireren om slapende talenten wakker te schudden die onze soort nodig heeft voor de kritieke sprong; je zal niet met je duimen kunnen draaien. Bijvoorbeeld: wanneer je je woning hebt verloren tijdens de vastgoedsector crash, kun je gedwongen worden om nieuwe manieren te vinden om een gemeenschap creŽren, om alle aspecten van het leven met anderen te leven en te delen.

Voor deze Nieuwe Maan T-vierkant zijn intrede deed op 19 april, genoten we van de heerlijke groene komst van de Zon in Stier. We drenkten ons in liefde en afstemming met de natuur. Onze vrolijke gevoelens zullen tijdens de Nieuwe Maan tot een crisispunt aanzwellen en een emotionele- overlevingscrisis creŽren. Je moet beseffen dat de Natuur van je houdt en je creŽert, maar velen zullen zich afvragen of de Aarde onder het enorme gewicht van de mensheid bezwijkt. Anderen zullen naar nog meer comfort willen grijpen, nog een manier om zich veilig voelen. De komst van deze Nieuwe Maan zal ons allen uitdagen om de vreugde en het plezier van onze planeet echt te waarderen. Spanningen die uit te veel ego voortkomen kunnen met de Nieuwe Maan in Stier in relaties opdagen, maar ik denk dat de nadruk zal worden gelegd op het eren van onze relatie met al dat is.

Kijkend naar Venus en Mars op de Nieuwe Maan-grafiek, staan zij samen recht op de zonne-ingang van de Lente-Equinox (0 graden Ram), een vlag die bij de wedloop zwaait en ďGO!Ē zegt. Zoals gezegd, bevonden velen van jullie zich temidden van relationele crisissen tijdens de Mars/Venus transities, en nu zou het verstandig zijn om op je hoede te zijn voor plotselinge verlangens voor beweging en verandering. Mars ging naar Ram op 22 april en vervolgens ging Venus naar Ram, slechts enkele uren voor deze Nieuwe Maan, de drang om gewoon te DOEN zal bijna overweldigend zijn. Bekijk wat de drang is en doe wat je kunt om geduldig te blijven, omdat de kwesties die tijdens de Venus retrograde naar boven kwamen zich niet echt zullen oplossen tot 21 mei, wanneer Venus zich voorbij haar retrogradepunt (15 Ram) beweegt. De krachten van de Drievoudige Conjunctie zullen tegen 21 mei zeer sterk zijn, dus zou je misschien beter wachten op deze werkelijke prachtige energie-instroom, vooral als je gewoon gek bent van die persoon? Ook kun je bijna verpletterd worden door een soort persoonlijke openbaring. Tijdens de Nieuwe Maan, staat Pluto retrograde in Steenbok in een vierkant met Venus/Mars in Ram, wat ons aanspoort om uit te reiken naar zorgzame, diepgaande, zinvolle acties.

Zoals je op de grafiek kunt zien, nadert de Drievoudige Conjunctie zeer dichtbij tijdens deze Nieuwe Maan en verhoogt ze onze spirituele genezing. Mercurius in 25 Stier regeert bewustzijn en begrip, en staat exact in een vierkant met de Drievoudige Conjunctie; wat je nodig hebt om te helen zal gemakkelijk te identificeren zijn tijdens deze Nieuwe Maan. Wat is je grote blokkade? Waar is het begonnen? Doe je dingen om het te helen en het te boven te komen? In alle spirituele tradities is het dragen van de mantel van spiritueel bewustzijn dikwijls een persoonlijk offer. Zoek tijdens deze Nieuwe Maan naar inzichten over hoe onze soort zich kan verheffen (Jupiter) door middel van blokkades te helen (Chiron) die ons weerhouden hebben van ons geestelijk pad (Neptunus), inzichten die kunnen opkomen tijdens het volgende Grote Tijdperk (Waterman). Velen van jullie hebben je gevoeld als wezens van licht met helende kennis uit Atlantis die in je cellen lonkt. De Drievoudige Conjunctie gaat deze innerlijke kennis vrijgeven in rechtstreekse verhouding tot het loslaten van het ego.

Uranus in 25 Vissen sextielt exact Mercurius in Stier, wat betekent dat de spirituele transformatie gewoon rechtstreeks ons bewustzijn gaat binnenstromen om onze geest met nieuwe inzichten te overspoelen. Deze Nieuwe Maan vindt net plaats voor middernacht in Washington, DC, dus het droomleven in het Witte Huis zou nogal verbazingwekkend kunnen worden. De mensen aan de Westkust zullen van een leuke avond genieten terwijl ze subtiele nuances oppikken. Dit is een geweldige tijd om de vibraties in de Natuur te lezen, je ziel.

Saturnus in 15 Maagd is nog steeds retrograde en gaat direct op 16 mei, en Saturnus is zonder aspect tijdens de Nieuwe Maan. Dit suggereert dat structurele verandering de hele maand tot stilstand komt, maar er zal gewoon heel wat actie zijn met Mars en Venus in het begin van Ram. Diepe structurele verandering zal vertragen tot midden september (Pluto retrograde), en zeker tot Saturnus in directe beweging is. We zullen veel verandering en actie zien, en dan is het verstandig om voorzichtig te zijn tijdens de volgende Mercurius retrograde van 6 mei tot 30 mei. Saturnus staat dicht bij de Uranus/Pluto conjuncties van de mid-jaren '60, dus zal het behandelen van burgerlijke rechten en de strijd om een einde te maken aan de oorlog in de krantenkoppen staan.

Nu we een basislezing van de Stier Nieuwe Maan hebben, zal ik dieper ingaan op de Drievoudige Conjunctie (Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman). Het zal zich gedurende de maand opbouwen en dan uitmonden in een soort van grote verandering in onze wereld rond de tijd van de Nieuwe Maan in Tweelingen op 24 mei, waarover ik meer zal vertellen in mijn volgende lezing. Jupiter staat in conjunctie met Chiron op 23 mei, en daarna staat Jupiter in conjunctie met Neptunus op 27 mei, vervolgens gaat Neptunus retrograde op 28 mei, precies op de 1776 USA Maan in Waterman. De exacte Chiron/Neptunus conjunctie is op 16 feb 2010 (26 Waterman op mijn Zuidknoop/Zon tegenover mijn Noordknoop/Chiron), en Chiron en Neptunus staan dichtbij, van 2007 tot en met 2013. Dit is een langdurige invloed die nu radicaal wordt uitgebreid door het bewegen van Jupiter in zijn krachtveld. Andere planeten zullen in en uit Chiron gaan in samenstand met Neptunus, die we in de gaten zullen houden.

Teruggaand in de tijd naar eerdere Drievoudige Conjuncties, in juli 1881 en begin 1882, bewogen Jupiter, Chiron en Neptunus dichtbij in en uit de conjunctie in Stier, het jaar vůůr het middelpunt van de hele Planetaire Onderwereld. Op dat moment, werkten industriŽlen zowel met Thomas Edison als Nicola Tesla om te bepalen hoe men elektriciteit gebruikte in de industriŽle samenleving. Edison's directe stroom won het van Tesla's vrije energie-ontdekkingen, wat resulteerde in het hedendaagse controlerende elektriciteitsnetsysteem: het tijdperk van elektriciteit werd geboren. De volgende Drievoudige Conjunctie was eind augustus/begin september 1945 in Weegschaal, vlak na de Tweede Wereldoorlog die eindigde met de atoombom die Amerika liet vallen over Hiroshima en Nagasaki: het Atoomtijdperk was geboren. [Dit inzicht komt van George Ward, de uitstekende astroloog voor The Pleiadian Times, Bold Connections, Postbus 782, Apex, NC, 27502.] Ter vergelijking, welke nieuwe energie zal geboren worden in de komende maanden en gedurende deze komende zeven jaar? Zoals je kunt zien, vonden de vorige Drievoudige Conjuncties plaats met de opkomst van een vorm van nieuwe energie-technologie, en ik denk dat we deze keer een transformatie uit geld als energie-uitwisseling naar een energetische healing als de nieuwe vorm van geld zullen ervaren. Ook nieuwe vormen van alternatieve energie zullen zich manifesteren. In onze wereld van vandaag hebben de mensen hun eigen kracht en energie door geld vervangen en nu is alles bankroet. Wees waakzaam voor grote verschuivingen wat betreft hoe culturen van geld afhangen tijdens de komende Drievoudige Conjunctie.

Het collectieve veld loslatend, heeft de Drievoudige Conjunctie grote gevolgen voor elk van ons; het kan op een grote naderende geestelijke noodtoestand wijzen. Een Spirituele noodtoestand doet zich voor wanneer de mate van verandering die wij ondervinden teveel kundalini-energie langs onze rug en chakra's doet stijgen. [Zie Clow, The Liquid Light of Sex: Astrology, Kundalini, en de Key Life Passages.] Dat wil zeggen, dat we teveel versterkt worden. Wanneer we teveel kundalini-energie in ons lichaam krijgen, worden we fysiek, emotioneel en mentaal onevenwichtig, een echte energiecrisis die mensen gek maakt en waanvoorstellingen veroorzaakt. De VS zal wereldwijd de focus zijn voor deze crisis, omdat het haar bevolking gedrogeerd heeft om haar energie omlaag te houden. De Drievoudige Conjunctie staat op de Verenigde Staten Maan, dus zal dit niet meer werken. Natuurlijk is de opstijgende kundalini ook nodig om verlichting te bereiken, de kritieke sprong. Het is geen toeval dat de Drievoudige Conjunctie in Waterman nu plaatsvindt en we moeten haar macht respecteren. De Chiron/Neptunus combinatie treedt op van 2007 tot en met 2013, omdat Chiron een zeer elliptische baan heeft, en momenteel reist hij voor een lange tijd dichtbij Neptunus, wat geen toeval is tijdens het einde van de Kalender. Chiron en Neptunus reisden dicht bij elkaar in Stier van 1878-82, een periode van grote industriŽle en technologische groei die een piek had in 1881-82, toen Jupiter zich naar de conjunctie bewoog. Neptunus was slechts voor een tijdje nabij Chiron in 1945, maar toen Jupiter binnenkwam, waren de resultaten nucleair.

Ik heb dit eerste gedeelte inbegrepen, om terug te kijken naar de Jupiter/Chiron/Neptunus Drievoudige Conjunctie, die suggereert dat je overweegt je voor te bereiden op de spirituele noodtoestand en aardebewegende veranderingen in de cultuur. Wat mij betreft, volg ik de rollercoaster en hoop dat de steigers en sporen niet falen. In de lezing voor de Nieuwe Maan in Tweelingen, zullen we veel meer informatie hebben over wat de veranderingen zullen inhouden. De astrologie kan alleen energievelden voorspellen die in staat zijn een aantal mogelijke dingen te veroorzaken, en we moeten naar de thema's uitkijken. Maar ik verzeker jullie dat we een periode binnengaan die de geschiedenis boeken zal halen. Denk eraan om de kundalini-energie te respecteren. Als de industriŽlen dit in de jaren 1880 hadden kunnen doen, wat ook toevallig het middelpunt van de Planetaire is, dan zou onze wereld misschien draaien op energievormen die meer in harmonie zijn met de Natuur. Als de krijgers in 1945 meer respect voor het leven hadden, zouden ze misschien geen toxische straling op onze planeet hebben losgelaten. Misschien, zal de Universele Gemeenschap, als we gedurende de komende jaren de verlichting bereiken, de quarantaine van Aarde opheffen. Hoe zou dat zijn?

- Vertaling: Ulla Mertens -     http://users.telenet.be/freesoaring_eagle/indexned.htmwww.handclow2012.com - Astroflash (engels)


Nota: Voor meer uitleg astrologische termen zie:

www.catharinaweb.nl - majeure aspecten
www.catharinaweb.nl - mineure aspecten